Vreugde bij Astrantia-speler Hans Kroon na zijn 0-1 tegen DWSH'18. (foto: Marieke Lemmen)

5F: SCV'58 steviger aan kop, duur puntverlies De Zwaluw, geen winnaar bij DWSH'18-Astrantia

Voetbal 860 keer gelezen

SCV'58 heeft zondag de koppositie verstevigd. De Velpenaren kenden weinig moeite met SVS: 4-1. De Zwaluw verspeelde twee dure punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen nummer voorlaatst Menos, dat in de slotminuut vanaf elf meter langszij kwam. Een 1-1 stand stond na 90 minuten ook op het wedstrijdformulier na afloop van het treffen tussen DWSH'18 en Astrantia.

Jannes Raaijmakers, Pascal van Thiel, Thimo Bongaards en Haris Fetovic maakten er ieder een namens SCV'58, dat door de 4-1 zege tegen SVS nu vijf punten voorstaat op (en twee duels minder heeft gespeeld dan) Holthees-Smakt en acht op GVV'57 en De Zwaluw, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Menos. Willem van Haren leek lange tijd matchwinner te worden voor de Oeffeltenaren, die in de slotfase alles mis zagen gaan. Eerst kreeg Milan Haerkens rood (twee keer geel) na een overtreding op de Landhorstste doelman en in de laatste minuut maakte Harm Tielen hands op de doellijn. Rood en penalty tegen dus. De pingel werd benut door Menos: 1-1. "Daarvoor hadden we deze pot allang moeten beslissen. Vizier stond niet op scherp", aldus De Zwaluw-coach Dennis Kroes. De Zwaluw speelt volgende week tegen SCV'58.

Gemiste penalty dure misser
DWSH'18 verspeelde thuis twee punten tegen Astrantia (1-1), dat via Hans Kroon voor rust op 0-1 kwam. Roy Hutting maakte na rust na een knappe solo de gelijkmaker. In de 93ste minuut kreeg DWSH'18 een penalty na een handsbal. Deze werd echter gemist door Rody van Abel. Astrantia stond op dat moment overigens met negen man op het veld, want na de penalty kregen twee Middelaarse spelers rood. "De teleurstelling was groot, zeker na de gemiste penalty", blikt DWSH'18-trainer Marco Benneheij terug.