Thijs van Sleeuwen maakt de 0-1 voor Venhorst
Thijs van Sleeuwen maakt de 0-1 voor Venhorst Foto: Eric Elbers

2H: SSS'18 wint met regelmatige score van Vianen Vooruit; Venhorst brengt EVVC in de problemen

Voetbal 2.396 keer gelezen

Volharding won thuis met een geringe score van Emplina, maar pakte wel drie punten. Doelman Dennis van Ballegooij redde met rood punten voor Erp. EVVC staat nu in de gevarenzone waar SSS'18 zich moeiteloos als lijstaanvoerder manifesteerde. Bij DAW legt de terugkomst van Corik Megens de club geen windeieren. De spits uit Schaijk liet zijn bijsluiter weer eens gelden met een valse hattrick vanmiddag tegen Sparta'18.

Volharding won vanmiddag op eigen veld met 2-1 van het bezoekende Emplina. Het team van trainer Johan Vullings boekte vanmiddag voor de derde keer op een rij een overwinning. Thuis tegen het laaggeklasseerde Emplina zegevierden de roodwitten in een bijzonder matige wedstrijd uiterst moeizaam en zwaar bevochten met 2-1. Het was Tim Brouwer die de score opende in de 23e minuut. Tien minuten later was de stand alweer gelijk. Thomas van der Horst ging alleen op Volharding-goalie Job Vullings af. Van der Horst pakte het cadeautje uit met een weergaloze stift over de verbouwereerde Vullings: 1-1. De tweede helft was volgens onze man in Vierlingsbeek het aanzien niet waard. Jubelpuntje was zonder meer de winnende van Kevin Reijnders tien minuten voor tijd die zich tevens de metafoor 'matchwinner' mocht opspelden.

SSS'18 - Volharding (Foto's Hanny van de Linden)

SSS'18 – Vianen Vooruit 3-0
Trainer Niels voet wist te melden dat zijn team vooral in de duels niet goed genoeg waren. "Al hadden we een week gespeeld dan nog hadden we niet gescoord",  wist Voet te vertellen. Wel had de oefenmeester van Vianen Vooruit nog nieuws. Alle spelers bij Vianen Vooruit hebben verlengd bij de club en van JVC Cuijk komt Rik Renirie over. Mooie ontwikkelingen aan de Koebaksestraat. Voor rust waren het Koen Verlinden en Bas Joosten die voor SSS'18 de 2-0 ruststand bepaalden. "Al gaven we elkaar tot de 1-0 weinig toe en die kwam zo uit de lucht vallen", wist trainer Ruud Vermeer te melden. Na rust werd het al snel 3-0 en kwam ging de wedstrijd uit als de bekende nachtkaars. De maker was overigens Koen Verlinden met zijn tweede van die dag.

DAW - Sparta'18 (Foto's Ingrid Willems)

DAW – Sparta'18 4-0
Een mooie zege van de ploeg uit Schaijk. Het duurde eer de 35e minuut eer Cork Megens uit een vrije trap van Freek van Boekel de score kon openen. Waar Robyen van der Heijden met een droge schuiver er 2-0 van maakte op slag van rust. Dat werd echter niet de ruststand want amper een minuut later was het Corik Megens die in tweede instantie de 3-0 ruststand bepaalde. Na rust was het een gelopen race zeker nadat opnieuw Corik Megens uit een hoekschop van Freek van Boekel de 4-0 eindstand bepaalde.

Erp – Real lunet
Een gelijk opgaande strijd wist trainer Jurgen van Wanrooij ons te melden. Al in de eerste minuten verscheen Daan van Hoof vrij voor de Real Lunet-doelman, maar kwam niet tot scoren. Ook Gijs van den Boom kwam vanaf links door, maar ook hij wist het doel niet te treffen. Na rust viel toch de 1-0 voor Erp. Een voorzet van rechts viel op het hoofd van Koen van Deurzen die doorkopte naar Emiel van der Sanden die eveneens met het hoofd raak knikte. Toch kwamen de gasten gelijk met dank aan matig uitverdedigen en de bal voor de Vughtse spits werd gekopte die daar wel raad mee wist. In de 90e minuut behoede keeper Dennis van Ballegooij zijn ploeg voor een nederlaag. De doorgebroken Gino Dix werd door Van Ballegooij met een handsbal gestuit wat hem op direct rood kwam te staan, maar de slimme doelman redde wel een puntje voor zijn team. Dieuwe van der Heijden mocht als stand-in nog een paar minuten onder de Erpse lat.

Helvoirt – Heeswijk 2-1
Ondanks de geringe score verloor Heeswijk verdiend van Helvoirt. Max Sluijter bracht de Balledonkers nog wel op een 0-1 voorsprong wat tevens de ruststand was. Na rust kwam Helvoirt en won verdiend door twee maal te scoren.

EVVC - Venhorst (Foto's Eric Elbers)

EVVC – Venhorst 3-0
Venhorst haalde hard uit in Vinkel en won met 3-0. EVVC speelde zonder Gerwin van den Boom en dat scheelt slok op de bekende borrel. Venhorst deed het goed "We voerden ons tactisch plan goed uit en vingen de eerste traditionele stormloop van EVVC goed op." Twee maal Thijs van Sleeuwen zorgde voor een 0-2 ruststand. Na rust werd Tom van den Boogaard binnen de zestien gevloerd. Tegen alle voetbalwetten in nam hijzelf de pingel, maar scoorde wel de 0-3. Stephan Hesemans trainer van EVVC vond het een terechte nederlaag. "Het was een van onze mindere wedstrijden. Ik hoop niet dat dit normaal word", wist de Schijndelaar deze site nog te melden.