Een van de volle vreugde momenten van Olympia18
Een van de volle vreugde momenten van Olympia18 Foto: Peter Kuijpers

3D: Topper Olympia'18 – Schijndel knipperend affiche van komend weekend

Voetbal 1.603 keer gelezen

De nummer één die de nummer twee ontvangt mag best als een kraker behandeld worden. Maar om een of andere reden bekruipt je toch het gevoel dat de thuisclub favoriet is. Onderin zijn Constantia en Ulysses kandidaten om rechtstreeks af te dalen naar de rijen der vierde klassen. Misschien wat voorbarige gesproken, maar op dit moment de realiteit.

Door: Peter Kuijpers

Pijnpunten in deze klasse blijven de grote verschillen in wedstrijden. Dat is niet de schuld van het kunstgras, Olympia'18 heeft geen kunstgras en toch zeventien gespeeld, ook niet de vinger wijzen naar de competitieleider die is volgens mij niet verantwoordelijk voor het weer. Sneller een algehele afgelasting hoorden we ook al zeggen. Nou dat kunnen we begin juli aan de nacompetitie beginnen. Werk aan de winkel voor de sportvelden van Herpinia, Nooit Gedacht om er maar eens twee (qua veld) 'slechterikjes' uit te filteren. Laat uw mening eens horen dan maak ik daar een verzameling van en publiceer ze. Wel graag met naam en sturen naar peter@peterkuijpers.nl Mijn voorzetje is: Weer op de eerste zondag van september beginnen, zoals dat al jaren het geval was. En de eerste weken een midweekse wedstrijd inplannen. Trainers die piepen dat dan de selectie niet compleet is worden nu geconfronteerd met overbelasting van de groep, de ARV oftewel arbeidsrustverhouding. Bijvoorbeeld Nooit Gedacht en Handel zijn nu pas op de helft waar we de trainers Arno Methorst en Tom van Dalen alle sterkte toewensen.



Regen vaak funest voor veel (gras) velden (Foto's Peter Kuijpers)

Olympia18 – Schijndel
Een heuse topper, maar toch is de thuisclub favoriet. De ploeg uit Boxmeer getraind met de ijzeren hand van Wil Beijer doet het fantastisch en is al sinds 25 november, verlies bij Margriet, zonder nederlaag. Alleen bij Vitesse'08 werd er gelijk gespeeld. Dat is een track record waar je mee thuis kunt komen. Bij Schijndel levert het geduld van trainer Henry van Alebeek eindelijk zijn rendement op. Na jaren van ellende en degradaties plust de club weer behoorlijk. Het is een jonge groep zeg maar onstuimig, maar er staat wel een team daar mag Van Alebeek zich zeker aanrekenen. Scheidsrechter Rutten heeft het sportief voor het zeggen op Sportpark Pelzer waar hij om 14.30 uur fluit voor aanvang.



Henry van Wanrooy: 'Met vlagen laten wij aardig voetbal zien' 

Avanti'31 – MULO
Normaal gesproken gaan de Schijndelaren zondag drie punten genereren uit het duel met degradatiekandidaat MULO. Wat is normaal gesproken zal trainer Henry van Wanrooy zichzelf afvragen. Als het team speelt als zondag in de eerste helft tegen Margriet is er alles mogelijk. Toch genoten de 'mannen van Avanti'31' zondag nog lang na. Van Wanrooy: "Zeker hebben wij allemaal genoten na de wedstrijd, zijn toch de mooiste potjes van 0-2 achterstand terug komen naar een 3-2 overwinning. Wij zijn er wel allemaal van bewust dat zulke eerste helft tegen elke ploeg problemen op levert. Mulo is een team dat voor elk puntje strijd om zo vlug mogelijk daar onder weg te komen. Wij willen de drie punten bij Avanti houden en dat zal wel met twee maal 45 min strijd en beleving moeten zijn. Met vlagen laten wij aardig voetbal zien, dat zijn wij ook verplicht naar de vele trouwe supporters toe." Scheidsrechter Versteeg fluit in Schijndel om 14.00 uur voor aanvang.

Ulysses – Boekel Sport
Een verrassend, maar leuk resultaat van de ploeg uit Megen door met drie punten uit Gennep terug te keren. Ulysses speelde een uur lang tegen tien man van Vitesse waar Bjorn Hendriks rood kreeg. Zondag komt Boekel Sport dat zondag uit won bij Constantia. Wint Ulysses dan gaan de getrouwen er weer in geloven. Niets is onmogelijke in deze belangrijke fase van de competitie. Trainer Sander Janssen: "Inderdaad een prima resultaat afgelopen zondag. Van de acht punten hebben we er vier tegen Vitesse '08 gepakt. Ik kan je vertellen dat het dan heerlijk wakker worden is op de maandagochtend, ook zeer zeker voor de groep. Komende zondagen wacht Boekel sport, een ploeg die ik niet ken. We gaan deze week een nieuw strijdplan uitwerken en details leggen waardoor we aankomende zondag weer met vertrouwen het veld op gaan." Scheidsrechter is Kolenberg.

Margriet – Handel
Handel begint bij Margriet aan de tweede helft van de competitie. De ploeg van trainer Tom Jacobs heeft pas 13 wedstrijden gespeeld om allerlei redenen. Margriet vertrok zondag uit Schijndel met een bijzonder slecht gevoel. Waarom de ploeg het grote overwicht voor rust niet verder uit wist te bouwen is een verwijt dat de ploeg zichzelf kan maken. Zondag komt Handel, altijd strijdbaar mits compleet want de selectie van Jabobs is maar dun. Mark Strik vond het zondag een zure nederlaag: "Afgelopen zondag was inderdaad een erg zure nederlaag. Daar is denk ik ook genoeg over gezegd. We zullen het achter ons moeten laten en ons moeten richten op de komende tegenstander. Met Handel krijgen we een tegenstander waar ik veel goede verhalen over hoor en waar we nog niet eerder tegen hebben gespeeld dus hoop op een attractieve wedstrijd waarin wij als winnaar van het veld lopen. Afgelopen zondag speelden we met name de eerste helft erg sterk waarin we veel kansen hebben gecreëerd en verdedigend heel gedisciplineerd hebben gespeeld. Dit zal aankomende zondag tegen Handel ook nodig zijn en dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de nare nasmaak van afgelopen zondag weg kunnen spoelen." Margriet wist verder nog te melden dat met ingang van volgend seizoen Wouter Witlox voor RKSV Margriet uit gaan komen. Deze aanvallende middenvelder komt over van O.S.S.'20. Wouter is een 19-jarige Ossenaar en studeert geneeskunde aan de Radboud universiteit in Nijmegen. 'We halen met Wouter een talentvolle speler binnen met inzicht, loopvermogen en creativiteit', wist de club nog toe te voegen. Alexander Makaloski uit Veghel is de scheidsrechter op De Amstelhoef.

Volkel – Vitesse'08
Mooie pot met een voetballende tegenstander die zondag in ondertal thuis verloor van Ulysses. De mannen van trainer Fabian Krebbers hebben wat goed te maken. Volkel blijft boven in het linkerrijtje lekker meedoen, want er zijn meer prijzen tenslotte. Zondag gingen de Volkelaren onderuit bij Olympia'18. Ook Volkel kon de koploper niet van zijn sokkel krijgen. Zondag komt Vitesse'08 met wisselvallige prestaties, maar aan Volkel om daar op de eigen Eeuwsels te gaan antwoorden. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Van Rossem voor  aanvang.



Gaby Kuijpers: 'We hebben punten gehaald, maar het was allemaal moeizaam.'

FC Schadewijk – Constantia
Zondag boekte het team van trainer Gaby Kuijpers een keurige 1-2 zege bij MULO in Helmond. Zondag liggen er opnieuw winstkansen als Constantia naar Oss afreist. Trainer Niek Hermans van Constantia koestert ongetwijfeld andere gedachten hierover. Kuijpers: "We hebben natuurlijk belangrijk punten gehaald maar het was allemaal moeizaam, maar de punten tellen. Zondag Constantia, we moeten nog elf wedstrijden spelen en dat moeten allemaal finales worden anders redden we het niet. Van de vijf aanvallers zijn er vier niet beschikbaar. Het is elke week puzzelen nu het scoren wat lastiger gaat. Het wordt weer lastig zondag. We gaan ervoor en zien wel waar we eindigen." 

Excellent – Nooit Gedacht
Trainer John Janssen van Excellent komt nog even terug op het verloren duel afgelopen zondag in en tegen Schijndel: "Het eerste half uur hebben we niets weggegeven en zelf diverse kansen gecreëerd, zonder dat we goed voetbalden, maar de goal van Schijndel net voor rust was een mentale klap. In de tweede helft laten we een grote kans op de gelijkmaker liggen en vervolgens geven we twee goals gewoon weg. Zondag tegen Nooit Gedacht zal de scherpte en de wil om te winnen bij iedereen aanwezig moeten zijn want de onderlinge verschillen onderin zijn gering."

Programma voor zondag:
Olympia'18-Schijndel
Avanti'31-Mulo
Ulysses-Boekel Sport
Margriet-Handel
Volkel-Vitesse'08
Excellent-Nooit Gedacht
FC Schadewijk-Constantia

Stand:
1. Olympia'18 17-46
2. Schijndel 18-37
3. Avanti'31 16-30
4. Margriet 16-27
5. Volkel 17-26
6. Vitesse'08 18-24
7. Boekel Sport 15-21
8. Excellent 15-19
9. Handel 13-18
10. Nooit Gedacht 13-18
11. FC Schadewijk 15-18
12. MULO 17-16
13. Constantia 16-9
14. Ulysses 16-8

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant