HBV verloor de Cuijkse derby tegen SIOL. (foto's: Gerno de Haas)

4H: Hapse Boys ziet concurrentie naderen, 'Kuukse' derby prooi voor SIOL

Voetbal 1.210 keer gelezen

Hapse Boys heeft na een doelpuntloos gelijkspel tegen DSV de concurrentie in de vierde klasse H verder zien naderen. SES klopte Achates met 3-1 en staat nu op vijf punten van de lijstaanvoerder. Ook Festilent en Estria profiteerden. De 'Kuukse' derby tussen HBV en SIOL eindigde in een 1-2 overwinning voor de gasten, waardoor HBV verder in de problemen kwam. FC Uden blijft hekkensluiter na verlies bij SV Milsbeek.

De wedstrijd tussen Hapse Boys en nummer drie DSV, dat zondag opnieuw mag aantreden tegen de Boys maar dan in Sint Anthonis, eindigde zoals-ie begon: 0-0. Aanvankelijk waren de kansen schaars, maar de gasten kregen voor rust de beste mogelijkheden. Doelman Dirk Thijssen bleek tweemaal een sta in de weg. In de tweede helft was de ploeg van coach Michel Kuijpers de bovenliggende ploeg, maar een terecht afgekeurde goal en een kopbal van Joost van de Groes waren de belangrijkste wapenfeiten.

Concurrentie profiteert
Hapse Boys zag SES optimaal profiteren, al kende de Langenboomse equipe veel moeite met Achates, dat bij rust met 1-0 leidde na een doelpunt van Teun Lemmen. Sjoerd Peeters kreeg echter al na een half uur rood voor een overtreding op Gijs Bens en met tien tegen elf was Achates niet opgewassen tegen SES, dat via Niek Nooijen, Jordi Bens en Melvin van den Elzen alsnog uitliep naar 1-3.
Festilent versloeg op de valreep Achilles Reek met 1-0. Trainer Edwin Peters: "Reek kwam duidelijk voor een punt, maar voerde deze tactiek perfect uit. We hadden hier moeite mee en kregen ook weinig kansen, al moet ik zeggen dat mijn ploeg niet scherp was en de juiste focus had in de eerste aanname en het vervolg ervan." Het geluk was echter met Festilent, want in de slotminuut maakte Joeri Cuppen alsnog 1-0.
Estria kende weinig moeite met Juliana Mill en zegevierde met 3-0. Moos van der Bijl, Roel van den Boogaard en Moos van der Bijl bezorgden Estria een eenvoudige middag.

Kuukse derby prooi voor SIOL
SIOL was in de burentwist met HBV de sterkste van de twee. Niet voor het eerste dit seizoen verspeelde de Beerse degradatiekandidaat een voorsprong. Feiko Heurkens maakte al vroeg de 1-0 voor HBV, maar Noud Maassen scoorde al snel tegen en Raphael Letemahulu (vrije trap) besliste nog voor de thee de weinig verheffende partij. SIOL klimt naar plek 7. De rode lantaarn kwam niet in bezit van HBV, omdat ook FC Uden verloor: met 1-0 van SV Milsbeek. De wedstrijd tussen Toxandria en Gassel kreeg geen winnaar (1-1).