Logo kliknieuws.nl/uden
UDI'19 ging ongelukkig onderuit bij Baronie. (archieffoto: Peter Kuijpers)
UDI'19 ging ongelukkig onderuit bij Baronie. (archieffoto: Peter Kuijpers)
update

Negen man UDI'19 onderuit bij Baronie, hoofdrol voor jongeling Sem Verhoeven

  •   keer gelezen   Voetbal

BREDA | UDI'19/CSU heeft op onfortuinlijke wijze verloren op bezoek bij Baronie. De Udenaren zagen tweemaal rood (doelman Nick van der Horst en Jaap Kerkhof), maar leken tegen de titelkandidaat lang op weg naar een goed resultaat omdat UDI-invaller Sem Verhoeven zich onder de lat ontpopte tot de held van de middag. In de slotfase ging het alsnog mis: 2-1. "De spelers hebben geknokt voor wat ze waard waren. Helaas valt ie met het laatste schot op doel toch weer binnen", aldus UDI'19-coach Stefan Hoogsteder.

Door Martijn Schwillens

Hoogsteder hoopte dat zijn ploeg kon stunten in Breda en koos voor een behouden speelwijze. Baronie had het beste van het spel, maar de gasten bleven redelijk gemakkelijk overeind. Daar kwam na een half uur verandering in toen Van der Horst hands maakte buiten het strafschopgebied en van het veld werd gestuurd. De pas 18-jarige Verhoeven (van UDI U19-1) kwam onder de lat en groeide uit tot de man van de wedstrijd. De thuisploeg creëerde tal van kansen, maar telkens bleek Verhoeven een sta-in-de-weg. Vooral zijn reddingen op een kopbal van Jorik Mijnhijmer en een schot in de korte hoek van Nizar Mekkaoui waren indrukwekkend. Hoogsteder: "Sem keepte een prima wedstrijd. Hij haalt ook op de training altijd een hoog niveau, dus we wisten dat hij het zou aankunnen. Zijn debuut is een mooi compliment voor de jeugdopleiding van UDI'19. Sem is een van de talenten die eraan zitten te komen."

Baronie scoort in slotfase
Met nog een dik kwartier te gaan, kwam UDI met negen man te staan toen Jaap Kerkhof de naar Kozakken Boys vertrekkende Mekkaoui van achteren neerhaalde. Het Udense ondertal kwam wonderwel op voorsprong toen Tim Wolf een vrije trap binnenschoot. Die voorsprong bleef lang gehandhaafd, mede door goed keeperswerk van Verhoeven, maar een droomdebuut werd het helaas niet voor de jongeling. Nadat hij ook een inzet van Mark Schuit onschadelijk had gemaakt, moest hij in de 88ste minuut buigen op knal van Alexander Haas. Een minuut later werd het zelfs nog 2-1 voor Baronie, omdat Haas een schot van richting veranderd zag worden. Verhoeven was kansloos. Een zuur verlies voor UDI, dat de komende twee thuiswedstrijden handhaving moet zeker stellen.

Beide rode kaarten onterecht?
Hoogsteder baalde na afloop van beide rode kaarten. "Nick maakt hands, maar hij ontneemt geen scoringskans. Dat was dus geel en geen rood. Met tien man zijn we blijven knokken en zelfs toen we met negen man kwamen te staan, zijn we blijven strijden voor een goed resultaat. Ook de rode kaart van Jaap was er geen. Hij gleed weg. Ook de rapporteur van de KNVB gaf aan dat het hoogstens geel had moeten zijn. De teleurstelling bij de groep is groot, want dit is de derde wedstrijd op rij dat we in de laatste minuut verliezen. Als trainer heb ik zeer veel waardering voor wat mijn spelers hebben laten zien tegen de koploper. Helaas beleven we op dit moment knock-out na knock-out."

Lees woensdag 1 mei een uitgebreid interview met Stefan Hoogsteder in het Udens Weekblad en op Kliksport.

Uitslagen Hoofdklasse B:
Baronie - UDI'19/CSU  2-1
Vlissingen - IFC 3-1
SV Meerssen - GVV Unitas 1-2

Stand:
1. Baronie 26-53
2. Groene Ster 24-52
3. GVV Unitas 25-52
4. Gemert 24-50
5. Halsteren 24-48
6. SV Meerssen 24-33
7. Nuenen 24-32
8. Alphense Boys 24-31
9. UDI'19/CSU 25-28
10. Minor 25-28
11. RKAVV 25-25
12. IFC 24-24
13. Leonidas 24-24
14. Vlissingen 24-22
15. De Meern 24-12

Meer berichten