Olympia'18 als glorieuze kampioen
Olympia'18 als glorieuze kampioen Foto: Bas Delheij

3D: Hoe zit het nu met de kruimels die Olympia18 achterlaat?

Voetbal 1.817 keer gelezen

Nog twee wedstrijden resten ons tot het seizoenseinde. Komend weekend de voorlaatste ronde van alweer een lange competitie met dit seizoen opvallend veel afgelastingen. Een maand geleden alweer werd Olympia'18 de oppermachtige kampioen. Nog twee periode titels, twee nacompetitieplekken voor klassenbehoud en één rechtstreekse degradatieplek die naar alle waarschijnlijkheid wordt ingenomen door Ulysses. Nog niet officieel, maar de Megenaren zweven wél boven de afgrond.

Door: Peter Kuijpers

Schijndel en Olympia hebben een periode binnen. Olympia'18 moet die titel afstaan omdat ze als kampioen promoveren en is dus nog vacant. Vier ploegen komen redelijke wijs daarvoor in aanmerking. Laten we eerst de overname van de periode van kampioen Olympia'18 onder ogen nemen. De grootste spelers zijn hier Volkel en Avanti'31 met Boekel Sport als theoretische outsider. Volkel speelt zondag thuis tegen Excellent en op de laatste competitiedag uit naar FC Schadewijk. Avanti'31 reist af naar Den Eikenwal in Handel. Een tegenstander die altijd wil voetballen en bovendien vorig seizoen Sparta'25 persoonlijk van de titel afhield ten faveure van Vianen Vooruit dat won bij Hapse Boys. Bovendien was Henry van Wanrooy, nu Avanti'31, twee jaar trainer bij Handel. Interessant om te zien hoe dat gaat aflopen.

Tevreden mens
Dan is er nog periode 3 waar zich meer gegadigden voor melden. Boekel Sport leidt hier de dans voor Volkel, Avanti'31 en FC Schadewijk.  De kans voor FC Schadewijk is maar klein en meer theoretisch dan werkelijkheid. De fantastische eindsprint die het team van Gaby Kuijpers heeft ingezet lijkt net te laat te komen. Zich weggespeeld uit de degradatiezone, nu plots vol trots acterend in het linkerrijtje. Zondag het duel Margriet – FC Schadewijk, een onvervalste Osse kraker waar de eer zwaarder weegt dan de punten. Gaby Kuijpers zei het afgelopen zondag al: "We hebben niks meer te verliezen. De laatste twee wedstrijden gaan we gewoon voor de winst. Eerst Margriet en de laatste wedstrijd Volkel. In het begin van dit seizoen zei ik dat ons seizoen geslaagd zou zijn als we van de onderste drie weg zouden blijven. Daarin zijn we ruim geslaagd en maakten we het elke tegenstander moeilijk. Hier zit een tevreden mens."


Volkel-trainer Tom van Dalen hoopt op een leuk afscheid voor hij naar SCMH vertrekt (Foto Peter Kuijpers)

Zomer
Nog twee spannende zondagen liggen voor ons als op 2 juni de eerste ronden voor de nacompetitie worden gespeeld. Constantia en MULO gaan de strijd aan voor klassenbehoud tegen de periodekampioenen uit 4H (met onder anderen Estria en Hapse Boys) en 4G (met onder andere Meterik en Stormvogels'28 of Heijen) Maar de verschillen zijn klein en kan dat op 26 mei volledig gekanteld zijn. De zomer is in aantocht en het voetbal gaat de zolder op. Tijd voor de braderieën, festivals en fietsevenementen. Niks mis mee overigens.

Programma derde klasse D:
Margriet-FC Schadewijk
Boekel Sport-Schijndel
Vitesse'08-MULO
Ulysses-Olympia'18
Handel-Avanti'31
Volkel-Excellent
Nooit Gedacht-Constantia

Stand:
1. Olympia'18 24-63
2. Schijndel 24-47
3. Volkel 24-44
4. Avanti'31 24-42
5. Boekel Sport 24-39
6. FC Schadewijk 24-37
7. Nooit Gedacht 24-35
8. Handel 24-34
9. Margriet 24-33
10. Excellent 24-32
11. Vitesse'08 24-27
12. Constantia 24-16
13. MULO 24-16
14. Ulysses 24-11

Laatste programma volgende week:
Avanti'31-Boekel Sport
FC Schadewijk-Volkel
Olympia'18-Handel
Constantia-Vitesse'08
Excellent-Ulysses
Schijndel-Nooit Gedacht
MULO-Margriet

Periode 3 (plus doelsaldi) 
3. Boekel Sport 7-16  (+10)
4.Volkel 7-15 (+12)
5.Avanti'31 7-14 (+7)
6. FC Schadewijk 7-12 (+5)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant