Koen van der Zanden twee maal raak voor Blauw Geel'38
Koen van der Zanden twee maal raak voor Blauw Geel'38 Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo klaart huzarenstukje bij UNA

Voetbal 977 keer gelezen

ZEELST – Bij voorbaat kansloos tegen het oppermachtige UNA waren bij veel getrouwen de gedachten voor aanvang van het duel UNA – Blauw Geel'38. We winnen met 1-3 wist een trouwe vazal deze scribent te vertellen. Beiden hadden ongelijk werd het een 1-4 zege voor de equipe van trainer Niels van Casteren. Door de winst en het verlies van onder anderen EVV staat het sein weer op groen voor de Veghelaren. Hellstern en Van der Zanden scoorde voor rust. Van der Zanden met zijn tweede en de zestienjarige Ben van den Nieuwenhof bepaalden de 1-4 eindstand.

Tim Rerimassie en Tom Beissel stonden centraal achterin waar Van Casteren koos voor Koen van der Zanden als centrumspits. Ook voor Joey Hellstern was er weer een basisplek op links. Al na twee minuten konden de Veghelse armen de hoogte in. Sander Egmond stuurde Koen van der Zanden diep die prompt scoorde: 0-1. Tom Beissel moest al na 8 minuten wisselen met een blessure en voor hem kwam Martijn van Loon. In de 20e minuut kwam UNA weer op gelijke hoogte. Het was Brian Boogers die uit de kluts  mocht scoren. Blauw Geel'38 bleef de volle attentie vragen van de UNA laatste linie. In de 28e minuut kwamen de Veghelaren weer op voorsprong. Een knappe actie van Hidde van Dijk bracht de bal bij Joey Hellstern die de 1-2 voor zijn rekening nam wat tevens de ruststand was.

Ben van den NIeuwenhof
Na rust een sterk begin van de ploeg uit het stadsdeel Zeelst. De Veghelaren verdedigen goed bij een scherpe corner van UNA, uit de omschakeling was er de kans voor Hellstern die net niet kon afronden. Een nieuwe corner voor UNA deed de Veghelaren sidderen waar Boogers op de paal kopte. Twintig minuten voor tijd brak Ben van den Nieuwenhof door en omspeelde UNA doelman Yannick Derix die met zijn hand redding bracht. Dat feit gebeurde buiten de zestien en rood was gevolg voor de UNA doelman. UNA bleef ondanks de numerieke minderheid de zaken bepalen waar Blauw Geel'38 heerlijk mocht counteren. Van der Zanden maakte aan alle onzekerheid een einde met zijn tweede doelpunt. Met dank aan Van Dijk. scoorde hij de 1-3. In de slotfase was het de zestienjarige Van den Nieuwenhof die zijn verdiende treffer mocht maken. Na een mooie combinatie vooraf tekende de JO 17 speler voor de 1-4 eindstand.