Nijnsel kampioen.

4I: Nijnsel pakt kampioenschap, Ravenstein gedegradeerd, 17-jarige Arts grote man bij Herpinia

Voetbal 2.782 keer gelezen

Nijnsel maakte vandaag op eigen veld geen fout en won met 2-1 van Nulandia. Na de wedstrijd kon de kampioen feest gaan vieren. Onderin viel het boek voor Ravenstein.

Een zeer gehavend Ravenstein verloor met 2-4 van WEC, waarbij Yoeri Verbakel (twee), Luuk Vorstenbosch en Steef Rovers scoorden namens de bezoekers. Jelle Stegeman maakte beide treffers voor de thuisploeg. De nederlaag betekende dat de club uit de vestingstad na een jaartje vierde klasse weer terugkeert op het laagste niveau. Trainer Lars van Kan gaf na afloop aan vooral ervarenheid te missen in zijn ploeg. "Daardoor hebben we moeite gehad om wedstrijden waar we een riante voorsprong hadden over de streep te trekken. We hebben zelfs geen enkele penalty mee gehad bijvoorbeeld. Facetten die inherent zijn aan de jeugdigheid van onze jongens. Dat komt allemaal nog wel. Zonder bal zijn er nog stappen te maken, maar het niveau wat deze jongens aan de bal dikwijls hebben laten zien is uniek op ons niveau. Ik zie een mooie toekomst weggelegd voor deze gasten en ben samen met mijn staf week in week uit ook trots op de prestaties van die gasten. Ook de supporters wil ik complimenteren voor de steun die ze ons dit seizoen hebben gegeven, dat mag ook wel eens gezegd worden." Lees komende week op Kliksport meer over Ravenstein. Dan nog kort even over WEC: daar maakte jeugdspeler Milan van Gulick zijn debuut en deed dat volgens trainer Johan van Osch fantastisch.

Cito - Herpinia 2-6
Herpinia deed Ravenstein veel pijn door met 2-6 te winnen bij Cito. Daardoor hebben de Herpenaren zelfs nog kans om zich rechtstreeks te handhaven in de vierde klasse. Wie had dat een tijdje geleden gedacht.. Geplaagd door allerlei blessures werden de 17-jarige Nick Arts en Ron Jansen van het derde elftal meegenomen naar Oss voor de heuse degradatiewedstrijd tegen Cito. Juist op de allerlaatste uitwedstrijd van het seizoen voor Herpinia pakte de volle winst. Arts was zeer belangrijk met maar liefst drie treffers. Tom van Zuijlen (0-1), Mark van der Velden (penalty, 2-5) en Luuk Rosmalen (2-6) maakten de andere Herpense treffers. Volgende week zondag staat de derby tegen SDDL op het programma. Bij winst is Herpinia veilig, aangezien concurrenten Vorstenbossche Boys en Cito elkaar treffen.
Cito-trainer Yavuz Demirci vond dat Herpinia in de beginfase veel agressiever speelde. "Ze hebben daar optimaal gebruik van gemaakt. Binnen 20 minuten stonden we al met 0-3 achter. Daarna kwamen we heel goed terug tot 2-3 en waren we heel dichtbij de gelijkmaker. De tweede helft waren we niet meer in staat om die achterstand om te buigen." Bij Cito scoorden Dogukan Yorulmaz en Serkan Ordu. Enes Polat viel al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit.

Boskant - Vorstenbossche Boys 4-1
Vorstenbossche Boys moet zondag winnen van Cito, anders speelt de ploeg van trainer Ruud Fleskens nacompetitie voor handhaving. Het moet in ieder geval beter dan vandaag bij Boskant, getuige de 4-1 nederlaag. "We speelden een goede eerste helft en kwamen op een 2-0 voorsprong. Vorstenbossche Boys kreeg kansen op de 2-1, maar wij maakten de 3-0. Uiteindelijk winnen we 4-1 en ben ik tevreden." Bij Boskant scoorden Rens van de Wijdeven, Glenn van der Heijden en twee keer Steff van de Laar.

NLC'03 - Boxtel 1-1
NLC'03 is al veilig en kon vrijuit voetballen tegen Boxtel. De Lithenaren kregen voor rust de beste kansen, in de tweede helft was het Boxtel dat al snel op voorsprong kwam via een penalty. NLC'03 creëerde hierna niet veel meer, maar ging wel meer risico's nemen. Daardoor kregen ze meer grip en meer kansen en volgde uiteindelijk de terechte 1-1. Nick de Veer was zelfs nog dichtbij de 2-1.

SDDL - DVG 2-3
SDDL liep tegen DVG tegen een nederlaag aan. De Demenaren lieten daardoor een kans liggen om op gelijke hoogte met SCMH te komen.