Ruud Verstegen (R) belangrijk voor Volkel
Ruud Verstegen (R) belangrijk voor Volkel Foto Peter Kuijpers

Volkel knokt zich met tien man naar finale nacompetitie

Voetbal 3.188 keer gelezen

VOLKEL – Voetbalclub Volkel is er in geslaagd om de finale van de nacompetitie te bereiken. Dat gebeurde door thuis in een ware thriller en na verlengingen Sportclub Irene met 3-1 te verslaan. Pas in de verlengingen kon een hardwerkend Volkel, met tien man, het verschil maken

Volkel trad aan zonder de geblesseerden Bram van der Loght en Bob Linders en had het bijzonder lastig tegen een uitgekookt en in de omschakeling gevaarlijk portclub Irene uit Tegelen. Een eerste waarschuwing kreeg Volkel in de twaalfde minuut toen Sierd Janssen de achterlijn haalde en zijn voorzet in vrijstaande positie naast werd geknald door Tom van Rhee. De 0-1 kwam er toch en wel uit een corner toen Jitse Janssen hoog boven iedereen uit tornde en de bal tegen de touwen kopte. Volkel kreeg ook zijn mogelijkheden. Zo was er een kopbal van Niels van Oort die richting mistte. Sportclub Irene bleef gevaarlijk en in de 27e minuut was het bijna 0-2 via Tom van Rhee die even later bij een open kans opnieuw naast mikte. In de 33e minuut de beste kans voor Volkel tot nu toe. Teun Verhoeven werd diep gestuurd, maar oog in oog met doelman Jimmy Kessels schoot hij op de doelman en bij de rebound kon hij de bal net niet genoeg richting meegeven

Koen Hoefnagel
Luuk Riepe moest in de tweede helft het veld verlaten met kramp en voor hem kwam Thijmen de Ruijter die meteen zijn visitekaartje afgaf Hij kopt de bal uit een corner door naar Rik van Amsterdam die de bal in het doel van de Limburgers roeide: 1-1. Justin Damen moest met een schouderblessure ook het veld verlaten. Koen Hoefnagel kwam hem vervangen. Gescoord werd er niet meer en de tijd ging dringen en de verlenging een feit was.

Ruud Verstegen
In de derde minuut van die verlenging een tegenslag voor Volkel waar Koen Hoefnagel door zijn tweede gele kaart met rood van het veld moest. Een minuut voor het verstrijken van de eerste verlenging kwam Volkel op 2-1. Thijmen de Ruijter, ingebracht als gelegenheidsspits en bijzonder goed ingevallen, ging goed door en werd in de zestien neergelegd. Op aangeven van zijn assistent deponeerde scheidsrechter Schelsema de bal op de stip. Ruud Verstegen liet de doelman kansloos en schoot Volkel op 2-1. In de tweede verlenging, met Bodie Jillesen voor Rick van Hinthum, leek het verzet van Sportclub Irene gebroken en helemaal als in de 21e minuut opnieuw Thijmen de Ruijter alleen op het doel van Irene afstormt en door de doelman tegen het gras werd gewerkt. Ruud Verstegen zorgt met zijn tweede onberispelijk genomen pingel voor de 3-1 en voor euforie bij de Volkelnaren. Na een ware thriller is het een bijzonder hardwerkend Volkel dan toch gelukt om de finale van de nacompetitie te bereiken. Die wordt aanstaande zondag gespeeld op neutraal terrein en de tegenstander is EVVC uit Vinkel dat Liessel aan de kant zette.