Arian Meeuwsen gaat na de zomer aan de slag als hoofdtrainer bij SES.
Arian Meeuwsen gaat na de zomer aan de slag als hoofdtrainer bij SES. Foto: Peter Kuijpers

Nieuwe SES-coach Arian Meeuwsen 'wil iets teweeg brengen bij de spelersgroep'

Voetbal 1.376 keer gelezen

LANGENBOOM | Arian Meeuwsen werd vorige week aangesteld als opvolger van Ton Berens als hoofdcoach bij SES. De 47-jarige Ossenaar wil bij de vierdeklasser in Langenboom iets neerzetten voor de langere termijn. "Het is de bedoeling om iets teweeg te brengen. De groep is relatief jong, maar de ambities van de club spreken me aan", aldus Meeuwsen.

Door Martijn Schwillens

Eigenlijk zat hij prima op zijn plek bij O.S.S.'20, de derde divisieclub waar hij afgelopen seizoen hoofd opleidingen en trainer van de U17-1 was. "Ik had al aangegeven zelf niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe club, maar ineens ging de telefoon. Een kennis had mijn naam doorgespeeld naar de technische commissie van SES en die namen vervolgens contact op. Ik ben op gesprek gegaan en we waren er redelijk snel uit", vertelt Meeuwsen,. "O.S.S.'20 is altijd bekend geweest met mijn ambities om als hoofdtrainer ergens aan de slag te gaan, maar de timing is natuurlijk ongelukkig. Ik heb het jeugdbeleidsplan voor O.S.S.'20 geschreven en zal nog wel een vinger aan de pols houden en jeugdtrainers blijven voorzien van oefenstof. Maar beide functies laten zich niet combineren, dus ik zal in Oss niet meer op het veld naast de trainers staan."

Ambities
Meeuwsen heeft een mooi cv. Zo werd hij in 2017 kampioen van de derde klasse met Margriet en behaalde hij met DSC Kerkdriel een periodetitel. Met Taxandria was hij actief in de tweede en derde klasse. SES voelt voor de Ossenaar niet als een stap terug. "Als er ambitie is, maakt het niet zoveel uit op welk niveau je actief bent. Met DSC was ik trouwens ook al actief in de vierde klasse. Die degradeerden doordat wij met Margriet van ze wonnen in onze kampioenswedstrijd", herinnert hij. Meeuwsen weet dat zijn voorganger is opgestapt omdat hij bij de selectie van SES 'de juiste drive miste'. "Maar elk verhaal heeft twee kanten. Ze pakken ook niet zomaar een periodetitel, natuurlijk. Je moet elkaar blijven motiveren. Ik ben ervan overtuigd dat ik wat teweeg kan brengen bij deze spelersgroep. Ik ben sowieso een trainer die iets wil neerzetten. Het is leuk om kampioen te worden, maar als je een jaar later meteen weer degradeert, is het maar de vraag of het voor een club ook goed is om te promoveren."

Aanpassen
Meeuwsen kent SES alleen van naam, al heeft hij via via wel informatie ingewonnen. "De spelers moet ik nog kennen, net als de klasse, dus ik ga hier geen doelstellingen roepen. Ik heb mijn eigen filosofie en een voorkeur voor drie aanvallers, maar je moet daar wel de groep voor hebben. Als hoofdtrainer moet je je altijd aanpassen aan de groep. Dat is gemakkelijker en werkt sneller dan andersom. Ik heb gehoord dat ze de afgelopen seizoen relatief snel voor de lange bal kozen. Dat heeft niet mijn voorkeur. Daarbij hanteer ik een strijdwijze waarbij je in balbezit met elf spelers aanvalt en bij balverlies met elf spelers verdedigt. Ook het beter maken van jonge spelers en ze klaarstomen voor het eerste elftal, zijn zaken die mij enorm aanspreken. Dat zijn ook de redenen dat ik ja tegen SES heb gezegd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant