Logo kliknieuws.nl/uden
Beeld uit het thuisduel van vorig jaar
Beeld uit het thuisduel van vorig jaar (Foto: Peter Kuijpers)
+Video

Blauw Geel'38/Jumbo – UNA spetterend toetje op feestelijke zaterdag

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Veel activiteiten op het Prins Willem Alexander Sportpark voorafgaande aan de competitie-opener Blauw Geel'38 – UNA.  Zaterdag is er de opening van de nieuwe tribune waar oudste levend lid Toon van de Laar samen met Jip het jongste lid (zoon van Emiel van der Sanden) een knip in het lint mogen geven. Nog veel meer activiteiten, met onder anderen een veiling, zijn een opwarmer naar het toetje tegen kampioenskandidaat UNA uit Zeelst. Op de training liep donderdag een Zweed rond. Hij is op proef bij de Veghelaren en zichtbaar in het video interview.

Door: Peter Kuijpers

Er zijn nogal wat dingen veranderd bij de tegenstander van komende zaterdag. Onder anderen het afscheid van trainer Jeroen van Bezouwen die maar geen vat op zijn team kreeg. Van Bezouwen is inmiddels trainer van Unitas uit Gorinchem. Clubicoon Ger Demin is nu de nieuwe trainer van de Zeelstenaren. Demin was jarenlang speler van de club. Zijn handelsmerk was het dynamiet wat er in zijn linker been schuil ging. Later in de zaal was zijn schot vaak 'dodelijk' De mutatielijst van UNA is aanzienlijk. Maar liefst zeventien mutaties, waar vier spelers uit de jeugd overkomen. Opvallende hierbij is die van Twan Demin (zoon van de nieuwe trainer) die naar Marvilde vertrok. Pieter-Jan Scheerlinck vertrok naar KFC Turnhout en maatje Sander van Weert kwam over naar Blauw Geel'38 waar hij inmiddels, zoals bekend, in verband met een veranderde werksituatie al voortijdig is gestopt. Willem Tieben ging naar buurman UDI'19/CSU. Een kleine greep uit de personele wijzingen bij de geel-zwarten. UNA blijft een meer dan gerespecteerde tegenstander waar in Veghel al twee seizoenen achtereen (1-4 en 0-3) met duidelijke cijfers van verloren werd.

Antwoord
De oefenperiode werd afgesloten met twee nederlagen en twee zeges. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen van zaterdag eersteklasser Sliedrecht voor de KNVB beker. Een wedstrijd die Blauw Geel'38 pas in het laatste half uur wist te kantelen toen er plots met vleugel aanvallers werd gespeeld. De blessures zijn aan het genezen al geeft Desley Schilders aan dat zijn herstel wel eens tot na de winterstop kan duren. Danny Verbakel traint weer met de groep en ook keeper Sebastiaan de Schouwer is weer fit. Juist in een periode dat hij de strijd aan zou moeten gaan met de aangetrokken keeper Ralph Vos raakte hij weer geblesseerd. Nu lijkt het duidelijk dat Vos zaterdag het Veghelse doel gaat verdedigen, mede door zijn goede optreden tegen Sliedrecht. Ymanuel Hurkmans traint al met de groep mee, maar moet op advies van zijn fysio de duels nog mijden. Voor het overige staat het team wel vast. Jamey Raas en aanvoerder Mark Dobbelsteen zouden zaterdag wel eens op de bank kunnen beginnen. Hier is het woord aan trainer Niels van Casteren die tevens best een variant zou kunnen bedenken waarbij Erik van Loon dan op de bank begint. Zaterdag om 19.30 uur volgen hier de antwoorden.Scheidsrechter Thijs Voncken

De wedstrijd zaterdag wordt gefloten door Thijs Voncken die inmiddels is toegetreden tot het betaalde voetbal. De arbiter uit Hulsberg (LB,) waar ook trainer Sef Vergoosen vandaan komt, leidde vorig jaar het duel in Veghel met OFC (0-1). Eerder was Voncken scheidsrechter bij de bekerfinale in Panningen tegen Gemert.


Gesprek met trainer Niels van Casteren donderdag voor aanvang van de training 

Programma zondag 25 augustus
Gemert    -    O.S.S.'20 (za)
Groene Ster    -    OFC
ADO'20    -    Hercules
FC Lienden    -    DEM
Hoogland    -    Westlandia
Dongen    -    EVV
Blauw Geel'38/Jumbo    -    UNA (Za)
HSC'21    -    Quick
Jong Ado Den Haag    -    Vrij
 

Meer berichten