2H: Vianen Vooruit sleept in ondertal alsnog punt uit de clash met Olympia'18 | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Het mooie speciale shirt wordt voor de wedstrijd aangeboden
Het mooie speciale shirt wordt voor de wedstrijd aangeboden (Foto: HANNY VD LINDEN, Peter Kuijpers en Bas Delheij)

2H: Vianen Vooruit sleept in ondertal alsnog punt uit de clash met Olympia'18

  •   keer gelezen   Voetbal

De wedstrijd aan de Koebaksestraat in Vianen had alles in zich. Kaarten waaronder rood (twee maal geel voor Wouter Evers) en vooral veel irritaties van beide kanten. Olympia'18 kwam voor rust op voorsprong door een omstreden pingel van Freek Kerkhof. Tien minuten voor tijd kopte Mart Nuijen de overigens verdiende gelijkmaker binnen. Irritatie was er ook op de redactie. Een kapotte SD kaart verpeste de middag met mooie video interviews met Robby van Raay en Wil Beijer. Excuses daarvoor maar het blijft techniek.

Door Peter Kuijpers

In de bestuurskamer werd het aanwezige journaille duidelijk gemaakt dat het hier om een echte derby ging. Het bestuur van Olympia'18 had een paar speciaal bedrukte shirts meegebracht die aan de voorzitter van Vianen Vooruit vooraf werden overhandigd. Bij Volharding bleef Mick Boogaard aan de kant. Zijn knie ziet er niet goed uit Boogaard: "Ik vrees het ergste. Er is een scan gemaakt van mijn knie. Ik krijg komende week de uitslag, maar ik verwacht er niet veel van. Denk aan een kruisbandprobleem. Baal wel dat ik nu en wellicht voor langere tijd verstek moet laten gaan." Scheidsrechter was de piepjonge Brian Versteegh uit Helmond die het lang niet slecht deed. De jonge arbiter moet tijdens de wedstrijd horendol zijn geworden van het geroep: Scheids, scheids en nogmaals scheids bij elk duel. Versteegh liet er zich niet gek door maken en bleef er ijskoud onder al had misschien een wat meer verbaal optreden hem wat meer gezag gegeven. Trainer Niels Voet verwoordde het misschien nog het beste: "Ik hoop scheidsrechter dat het je voor de toekomst nog wat geleerd heeft." Een echte vuurdoop voor het jonge KNVB talent. Vooral met getrouwen langs de kant die hun modus op 'oorlog' hadden staan.

Douwe Zwaan kopt weg (Foto Peter Kuijpers)

Theestand
Er werd gewoon gevoetbald op het groene biljartlaken van Vianen Vooruit waar na acht minuten de eerste kans kwam voor de thuisclub. Dit toen keeper Jasper Görts de bal niet onder controle kreeg die een half metertje langs de paal achter ging. Olympia'18 kwam beter in de wedstrijd en verscheen frequent in het doelgebied van Vianen Vooruit doelman Remco Loeffen. Na een half uur spelen brak Douwe Zwaan door. Wout van de Wiel plaatste een tackle op de bal, maar volgens scheidsrechter Versteegh was dat niet het geval. Zwaan ging onderuit en de bal ging op de stip. Hevige commotie en protesten met Rob van Raay voorop. Maar zoals altijd bij pingels ging het Boxmeerse feestje gewoon door en kon Freek Kerkhof zijn team op een aangename theestand schieten.  


Robby van Raay (L) in duel met Douwe Zwaan (Foto Hanny van der Linden)

1-1
Na rust was het Olympia'18 dat aanvankelijk het betere voetbal leverde. Spelers vielen soms als stervende zwanen (niet Douwe en Jochem Zwaan) in het gras. Jammer het haalde het voetbal er wat uit. Na een uur spelen kreeg Wouter Evers zijn tweede geel, hoe dom kun je zijn, voor praten! Omdat het zijn tweede was, dus rood. Je zou zeggen zijn team hier mee benadelend,niets was minder waar. De kerels van Vianen Vooruit zijn vergroeid met tegenwind en bolden de ruggen. Olympia'18 had er geen goed antwoord op wellicht met een paar omschakelmomenten. Rik Renirie plaatste de bal in de verre hoek die door Jochem Zwaan fraai uit het doel werd gekopt. Mart Nuijen schoot uit een draai op de paal, maar kon kort hierna toch de armen in de lucht steken. Uit een hoekschop werd Nuijen totaal over het hoofd gezien en vrij bij de eerste paal kopte hij de 1-1 achter Görts. Daar bleef het bij en eindigde de derby in de aanvaardbare 1-1 stand.

De 1-1 van Mart Nuijen. Collega Rik Willemsen (6) ziet dat het een treffer is (Foto Peter Kuijpers)

Jammer
Robby van Raay had het er maar moeilijk mee maar relativeerde: "Die strafschop was er geen, honderd procent zeker weten. We gaan een pilsje pakken en drinken het weg. Dat kunnen we ook hier in ons mooie clubje." Heerlijke baldadigheid van de nestor van Vianen Vooruit. Niels Voet was niet tevreden: "We hebben te weinig laten zien dat is jammer." Wil Beijer trainer van Olympia'18 was rustig als altijd: "We hadden hier echt met drie punten weg moeten gaan. We hebben grote periodes gedomineerd dat je moet je uitbuiten." De scheidsrechter was met regelmaat een onterecht mikpunt. Beijer: "De scheidsrechter? Daar zeg ik nooit niets over ook vandaag niet. Ik beperk me tot Olympia'18."

Meer berichten