Festilent boekte een belangrijke overwinning op Constantia.
Festilent boekte een belangrijke overwinning op Constantia. Foto: Gerno de Haas

4H: Festilent klopt Constantia; SCMH, Milsbeek en Achilles Reek profiteren

Voetbal 1.566 keer gelezen

Constantia is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Festilent was te sterk voor de Wanroijnaren, die direct hun koppositie moesten inleveren en maar liefst drie ploegen over zich heen zagen wippen: SCMH (2-0 winst bij SCV'58), Achilles Reek (2-0 winst bij Gassel) en SV Milsbeek, dat hard uithaalde tegen VIOS'38. DSV counterde naar een duidelijke zege bij Juliana Mill, De Zwaluw verspeelde punten bij Toxandria en SIOL boekte een driepunter bij SES in Langenboom.

Het meest in het oog springende affiche in de vierde klasse H was ongetwijfeld Festilent-Constantia. "Een kraker", zei Gert-Jan Reijnen (Constantia) vooraf. "Aansluiten of afvallen", noemde zijn Festilent-collega Edwin Peters het. Het werd aansluiten, want Festilent zegevierde met 1-0. "Vanaf het begin hebben we gedomineerd. Uiteindelijk maakte Bram Geurts het verschil, maar het was een echte teamprestatie en een belangrijk moment voor de aansluiting in de competitie", aldus Peters. Bij 0-0 mistte Geurts nog een penalty, tien minuten voor tijd scoorde hij de enige goal van de middag. Reijnen: "In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Na rust kreeg Festilent meer grip op de wedstrijd. Festilent won de persoonlijke duels die wij de eerste helft wonnen en is daardoor terechte winnaar van deze topper. Ik kan en wil mijn jongens niets verwijten want ze hebben gestreden voor wat ze waard waren."

Spanning bovenin
Door de uitslag in Zeeland staat zowel Festilent als Constantia (met een wedstrijd minder) op drie punten van SCMH, dat een reguliere overwinning boekte op SCV'58. In Velp troffen Randy bakker en Mike Linders doel. Achilles Reek staat tweede dankzij een 2-0 overwinning bij Gassel. Luuk Janssen en Aaron van Bakel scoorden voor het verrassend goed presterende Achilles. Gassel-coach Dennis Koenders, gisteren vader geworden van een dochter, vond het verlies voor zijn ploeg terecht. "Reek was gewoon beter."
SV Milsbeek is de nieuwe nummer drie na een duidelijke overwinning op VIOS'38: 6-0. De ban werd gebroken door Jasper Tönnissen, die de achter zijn eigen doelman werkte. Het toch al sterkere Milsbeek liep via Bas Broekman en Nick Derksen al voor rust uit naar 3-0. In de tweede helft bleef Milsbeek dicteren en via nogmaals Broekman, Wahid Rashidi en invaller Daniël Janssen werd het maar liefst 6-0. Door al deze uitslagen maken nu zes ploegen nog kans op de eerste periodetitel. De beslissing valt waarschijnlijk komende zondag.

SIOL en DSV haken aan
Elders liep Juliana Mill tegen DSV in het mes. Lange tijd hield de thuisploeg gelijke tred met DSV, dat uiteindelijk met 2-5 won. Justin Jacops was tweemaal trefzeker voor Juliana. Alle goals bij SES-SIOL vielen in de eerste 45 minuten. Djavano Amanupunnjo en Wout van Lanen (e.d.) zorgden voor een 0-2 tussenstand. Op slag van rust scoorde Jasper Nooijen de 1-2, maar het betere SIOL liet SES niet meer verder terugkomen in de wedstrijd.
De Zwaluw verspeelde twee punten bij Toxandria, dat in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. Boyd van Sambeek had al vroeg voor 0-1 gezorgd. "We hebben vijf 100% kansen gemist. Dan hou je de tegenstander sterk", aldus De Zwaluw-coach Frans van Deinsen.