WHV en FC Uden speelden met 2-2 gelijk tegen elkaar.

5E: FC De Rakt klopt Odiliapeel, gelijkspel bij WHV-FC Uden en knappe zege Keldonk

Voetbal 1.035 keer gelezen

De 'Ujese' derby tussen FC De Rakt en Odiliapeel is uiteindelijk uitgelopen in een gemakkelijke overwinning voor de thuisploeg. De gasten hadden echter wel reden tot klagen over de arbitrage. In een enerverende pot in Loosbroek moest WHV tegen FC Uden in de slotseconde de gelijkmaker slikken: 2-2. Keldonk kwam thuis tegen Fiducia tot een knappe winst. Ook Boerdonk won.

FC De Rakt klom naar de derde plek in de vijfde klasse E dankzij een duidelijke 4-1 overwinning op buurman Odiliapeel, dat tot aan de 3-1 van de thuisploeg in de zeventigste minuut een aardig woordje meesprak en reden tot klagen had over scheidsrechter Hendriks, die Timo Manders met zijn tweede gele kaart van het veld stuurde en De Rakt bij een 2-1 stand ook een volgens de gasten onterechte strafschop gaf. Patrick Bosman opende al vroeg de score en kort daarop maakte Stan van den Berg de gelijkmaker. Bij rust stond het echter toch al 2-1 door Rens van de Rakt, die na zeventig minuten ook vanaf elf meter raakschoot. Tussendoor had Lars Gevers een penalty gemist voor De Rakt, bij wie Jeroen Smulders voor het slotakkoord zorgde. "Een dikverdiende overwinning, want we waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij", vond hoofdtrainer Eus Marijnissen van FC De Rakt.

Gelijkspel in Loosbroek
De Udenaren liepen door deze winst twee punten uit op WHV en dorpsgenoot FC Uden, die in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-2 tegen elkaar gelijkspeelden. Yorick van de Rakt (WHV) maakte al snel de 1-0 en Thijs Lunenburg dacht de 2-0 te maken, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Direct na rust zorgde Piotr Murawski voor de gelijkmaker. WHV bleef aanvallen en dacht door een goal van Bart van de Wielen al aan drie punten. In de laatste minuut maakte Robin van de Ven alsnog gelijk voor FC Uden.

Knappe zege Keldonk
Keldonk boekte een knappe overwinning (4-3) op Fiducia, dat vroeg in de tweede helft op 1-3 kwam. Invaller Peter van Zutphen was met een hattrick de gevierde man, al drukte een zware blessure voor Tom van de Broek (die na een luchtduel naar het ziekenhuis werd gebracht) de feestvreugde in Keldonk. Rick van Nuland had voor de 1-0 gezorgd. Daarna nam Fiducia het heft in handen, maar Keldonk vond tijdig de geest en won in de slotfase alsnog met 4-3.