Heeswijk - Volkel
Heeswijk - Volkel Foto Peter Kuijpers

Heeswijk benut onmacht van Volkel optimaal

Voetbal 2.072 keer gelezen

Heeswijk won vanmiddag met 3-1 van het bezoekende Volkel. De winst kwam de Balledonkers volkomen toe omdat het meer in de strijd gooide dan waar Volkel toe in staat was. Voetballen hoef je Volkel niet te leren trainer Michiel Jans heeft een aantal aardig balvirtuozen in zijn team, maar dat rendeerde niet op het zware veld in Heeswijk tegen een team dat de soms de kaders van het toelaatbare aardig weet op te zoeken al werd het nimmer ordinair. Bovendien bleef scheidsrechter Maik Opsteen de zaken op Balledonk prima overzien.

Door: Peter Kuijpers

Nico Dijkshoorn een begenadigde columnist had er een mooi citaat over: "Spelers van Katwijk lieten hun haren drogen in de harde wind als ze naar huis fietsten van de training. Daar werden ze kerels van." Mooi citaat wat wel een beetje op deze wedstrijd sloeg. Heeswijk hanteerde de pantoffel eronder wat het voetbal overigens niet ten goede kwam. Het zal trainer Stef Sijbers een biet roesten hij tikte om 16.25 drie punten af en dat was nodig ook. Jans mist Rick van Hintum die vijf wedstrijden schorsing kreeg opgelegd door de KNVB. Bij Heeswijk wordt Coen van Beljouw node gemist, maar de Veghelaar gaat vooruit al zal het nog wel een paar weken duren voor hij inzetbaar is. Bij Heeswijk is inmiddels Wouter van Dijke weer aangesloten en is belangrijk voor het team al was hij zondag vrij onzichtbaar.

Vingertoppen
De twee teams hielden elkaar aardig in evenwicht het eerste half uur al kwam het echte gevaar van Volkel. Een paar scherp ingedraaide corners leverden dan wel niet het gewenste resultaat op, maar druk was er wel. Na 25 minute viel de treffer plots aan de anderen kant. Een werkelijk heerlijk doelpunt met een beetje curve in de verre hoek gekruld. Keeper Tomek Kuijpers zat er met zijn vingertoppen nog aan , maar kon de pegel met links van Stef Adank niet keren. De wedstrijd werd met fases wat onvriendelijker. Heeswijk ging daar beter mee om dat Volkel waar alleen Robin van Cuijk dat type spel wel aankan. De voormalige UDI'19 speler incasseert maar deelt ook vrolijk uit en praat in op zijn tegenstander en op de leiding als hem dat uitkomt. Hij maakt zich hiermee belangrijk achterin en houdt de waakvlam brandende.

Zekerheidje
Na rust leek de wedstrijd snel beslist. Bij een van de lange halen vanachter uit kwam Juul Heerkens vrij voor Kuijpers, bleef rustig en tekende voor 2-0. De wedstrijd leek hiermee op slot te zitten. Sijbers sloeg aan het wisselen. Bracht Terry van Steenbergen die samen met Timo van Dalsum begin dit seizoen overkwamen van het tweede team van Blauw Geel'38 . Van Dalsum is nog geblesseerd en hoopt binnen een paar weken de training te hervatten. Volkel zette wel aan, maar probeerde te veel voetballend de Heeswijkse defensie te slechten en dat lukte amper. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de begeerde aansluitingstreffer. De ingevallen Jan van de Rijt was de maker. Alles leek weer mogelijk, maar dreigde uiteen te vallen toen Opsteen de bal op elf meter plaatste van Tomek Kuijpers. Zekerheidje Tom Sleddens haalde uit maar de Volkelse doelman voorkwam de 3-1 die even later toch zou vallen. De ingevallen Steenbergen gaf de bal het laatste zetje uit een scherp aangesneden voorzet in het keepersgebied. Over en  uit en was het wachten op het laatste fluitsignaal van Opsteen dat hierna niet lang op zich liet wachten.

Heeswijk: Ard Groenendijk, Joep van Grinsven, Ries van Alebeek, Sten van den Berg, Dirk Verdonk, Tom Sleddens, Danny Aarts (76. Wouter de Visser), Wouter van Dijke, Stef Adank, Max Sluiter, Juul Heerkens (60 Terry van Steenbergen.)

Volkel: Tomek Kuijpers, Luuk Riepe, Daan Wijdeven, Gijs Verstraten, Niels van Oort, Robin van Cuijk, Justin Damen (70. Jan van de Rijt), Teun Verhoeven, Bart Teeuwen, Bram van der Locht (85. Rick van Amsterdam), Thijmen de Ruijter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant