VIOS'38 wil zich dit seizoen handhaven in de vierde klasse H. De Beugenaren wonnen tot op heden één keer.
VIOS'38 wil zich dit seizoen handhaven in de vierde klasse H. De Beugenaren wonnen tot op heden één keer. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4H: 'Doel is handhaving, maar we mikken op onderkant middenmoot'

Voetbal 701 keer gelezen

BEUGEN | VIOS'38 is voor het eerst sinds 1994 weer actief in de vierde klasse. De terugkeer op dat niveau gaat met horten en stoten. Hoofdtrainer Michel Janssen geeft aan dat zijn ploeg heeft moeten wennen aan wat verlangd wordt in deze klasse. "Maar we zien gelukkig dat het elke week beter gaat", zegt hij.

Door Martijn Schwillens

De Groesbekenaar erkent dat het tot op heden 'moeizaam gaat', maar ziet tegelijkertijd dat zijn manschappen stappen aan het maken zijn. "We zijn uit de vijfde klasse gekomen, dus er is ook niemand die had verwacht dat we nu ineens bij de bovenste vijf zouden staan. Op dit niveau gaat het allemaal net wat sneller. Vorig seizoen waren we zelf veel meer aan de bal en domineerden we vaak de wedstrijd. Nu heeft de tegenstander vaker de bal dan wij. Dat betekent dus dat we anders moeten spelen. Tot aan de wedstrijd tegen Festilent (6-1) twee weken geleden, hebben we eigenlijk iedere wedstrijd prima meegevoetbald. Zeker het eerste uur zijn we vaak gelijkwaardig aan onze tegenstander. Tegen Festilent hadden we een offday, maar tegen SCV'58 (4-1 winst) hebben we juist laten zien dat we wel degelijk in deze klasse thuishoren. We waren die pot heer en meester. Ook tegen SIOL (3-3) speelden we erg goed. We misten toen goede kansen op 4-1 en 5-1. Maak je die, dan win je zo'n wedstrijd. Nu gebeurt dat niet en krijg je alsnog de rekening gepresenteerd. Dat is ook een groot verschil met vorig jaar", weet Janssen.

Wat behoudender
De huidige twaalfde plek in de vierde klasse H is ook geen schande. "We hebben nagenoeg hetzelfde stel als vorig jaar. Twee jongens van het derde elftal die vorig seizoen ook al vaker meededen, zitten nu vast bij de groep en één speler van een lager elftal is erbij gekomen. Helaas hebben we ook al wat blessures gehad. Het team moet nog groeien. Zeker de handelingssnelheid moet beter, maar het gaat steeds beter. Helaas nog niet 90 minuten. Vooral in de slotfase krijgen we nog te gemakkelijk de doelpunten tegen", vindt Janssen, die aanmerkt dat hij dit seizoen een wat andere speelwijze hanteert. "Ik wil graag aanvallen, maar het is allemaal wat behoudender. Onze voorhoede moet veel meeverdedigen. Dat is wennen voor ze. Je verspeelt er ook krachten mee, die je later in de wedstrijd voor de goal soms tekort komt. Iedereen moet elke week volle bak geven. Als er een paar jongens verzaken, dan verliezen we geheid."

Onderkant middenmoot
"De doelstelling is handhaving, maar we mikken op een plek aan de onderkant van de middenmoot. Met Kerst weet je wel waar je staat en wat een reëel doel is voor de tweede seizoenshelft. Het staat nu nog allemaal dicht bij elkaar. We krijgen nu de derby tegen Toxandria (thuis) en daarna volgen SCMH, De Zwaluw en SES, toch tegenstanders waartegen je punten kunt pakken. We willen wegblijven bij plek dertien en veertien, al is nog onduidelijk wat de fusie tussen Estria, SCV'58 en GVV'57 voor gevolgen heeft voor handhaving en degradatie."

Programma vierde klasse H:
Constantia - Juliana Mill
VIOS'38 - Toxandria
SCMH - SIOL
DSV - Gassel
Festilent - SES
SV Milsbeek - SCV'58
De Zwaluw - Achilles Reek

Stand vierde klasse H:
1. SCMH 7-16
2. Achilles Reek 7-16
3. SV Milsbeek 7-15
4. Constantia 6-13
5. Festilent 7-13
6. Juliana Mill 6-12
7. DSV 7-10
8. De Zwaluw 7-10
9. SIOL 6-9
10. Gassel 6-9
11. SES 7-5
12. VIOS'38 7-4
13. Toxandria 7-2
14. SCV'58 7-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant