Logo kliknieuws.nl/uden
Zware velden vaak in de Herfst
Zware velden vaak in de Herfst (Foto: Peter Kuijpers)

3D: Henry van Wanrooy verlengt bij Avanti'31; De Wert (Nijnsel): 'Den Dungen niet sprankelend, wel degelijk'

  •   keer gelezen   Voetbal

De velden met bomen omrand vertonen een heerlijke herfstblik. Het gras groeit niet meer en ligt bezaaid met gevallen bladeren. Het heeft wel wat met vaak zware velden en onvoorspelbaar weer. Een vol programma ligt voor ons waarin de meeste klassen zondag periode-1 vergeven wordt. In 3D werd die titel vorige week al opgeëist door RKPVV. De club is als een intercity, met spits Johan van Lierop op de bok, uit de kelder van het amateurvoetbal de klasse 3D binnen is komen rollen. Zo lang de club niet ontspoort, is het einde nog lang niet in zicht. Volgende week zijn de meeste teams vrij en is er een beker/inhaalprogramma.  

Door: Peter Kuijpers

"Avanti'31 – Excellent zeg het maar heren", zou voormalig NOS-verslaggever Jack van Gelder gezegd hebben. Wie het weet mag het zeggen, maar de wegen van de Schijndelaren zijn maar moeilijk te analyseren. Een team dat al jaren meedoet om de prijsjes zal toch niet het voetballen verleerd zijn. Het is geen apparaat waar je zomaar even de stekker uittrekt. Paniek of zelfvertrouwen? Trainer Henry van Wanrooy: "Natuurlijk is dat niet goed voor het vertrouwen maar het blijft voetbal, paniek is een heel verkeerde reactie. Er wordt goed en fel getraind, maar kan altijd beter, op dit moment moeten wij met zijn allen de schouders eronder zetten. Zondag tegen FC Schadewijk, dat een goed team heeft, hebben wij zeker de tweede helft goed gespeeld. Als de 2-1 was gevallen, hadden we er wel misschien een puntje kunnen halen. Onze supporters blijven in groten getale achter het team blijven staan, ook in mindere tijden. Daar moeten wij kracht uit halen. Deze week ligt de focus op de wedstrijd van zondag tegen Excellent. De bal moet gewoon een keer onze kant op vallen."


Henry van Wanrooy jaar langer bij Avanti'31. 'Paniek is een slechte raadgever'

Verlenging contract
Bij het vallen van de bladeren geven veel clubs ook duidelijkheid wat hun trainer betreft. Degene die zeggen: dat is tijd zat na de feestdagen, denken naïef en vissen later langs het net tenminste als je de beste krenten uit de overigens ruime pap wilt hebben. Henry van Wanrooy is doende aan zijn derde jaar als trainer van de Schijndelaren. Van Wanrooy: "Dat klopt, aanstaande dinsdag wordt bekendgemaakt dat ik nog een jaar trainer ben bij deze prachtige club Avanti'31. De spelersgroep heeft het vertrouwen naar mij uitgesproken en ik naar het bestuur toe dat ik nog graag een jaar door ga. Ik en het team hebben het volste vertrouwen dat wij uit deze mindere fase komen, daar hebben wij gewoon een te goede selectie voor."

Schijndel/De Wit  – Margriet
De Schijndelaren van de Hoefbraken verrasten zondag positief door bij Boekel Sport met drie punten te vertrekken. De Boekelaren leken op de weg terug en speelde nog eens niet slecht, maar Schijndel toonde zich bijzonder effectief op De Donk en drukte op de juiste momenten af. Zondag komt Margriet dat afgelopen zondag tegen een van de kampioenskandidaten SC Helmondia verloor. Een meer dan pittig duel voor Maarten van Vugt en zijn team dat nog een wat wisselvallige prestatiecurve heeft. Om 14.00 fluit scheidsrechter Van Griensven voor aanvang op het Zuideinderpark.

Arno Methorst denkt na over zijn plan wellicht zondag uit bij koploper RKPVV

RKPVV – Nooit Gedacht
Normaal gesproken lijkt thuisclub RKPVV de grootste kanshebber op de punten komende zondag. Het is aan de Geffenaren te bewijzen dat 'scorebordjournalistiek' rigoureus afgestraft dient te worden. De Helmonders zullen moeten ervaren dat het zondag een stug team tegenover zich krijgt met een soms uit het niets scorende voorhoede. Wie weet heeft trainer Arno Methorst wel de juiste tactiek om RKPVV van de wijst te brengen. De ploeg uit Helmond heeft het alleen moeilijk gehad bij FC Schadewijk voor de rest is bijna alles fluitend afgewerkt en nou chargeren we met permissie een beetje. Op de Warande zal scheidsrechter Heijmans de bal om 14.30 uur aan het rollen brengen.

Frens Geerlings deed de wissels en gaf de aanwijzingen. Trainer bij RKPVV is Leon van Teeffelen (Foto Peter Kuijpers)

Boekel Sport – FC Schadewijk
De Boekelaren leken het lek gevonden te hebben na de desastreuze start van deze competitie. Met al de goede bedoelingen daargelaten was afgelopen zondag Schijndel een 'lelijke' luis in de pels van trainer Marc van de Ven. Lak aan alle goede bedoelingen vertrokken de Schijndelaren met drie punten van De Donk. Van de Ven: "Afgelopen zondag was ronduit teleurstellend, we waren inderdaad weer op de goede weg en ook zondag maken we twee prima goals. Echter kregen we ze te makkelijk tegen en ben ik het nog steeds oneens met het cadeautje in de vorm van een dubieuze penalty tegen. Maar als het eenmaal tegen zit gaan dit soort beslissingen schijnbaar ook tegen je werken." Zondag met FC Schadewijk een zwaar kaliber tegenstander waar de Ossenaren de te kloppen tegenstander zijn op De Donk. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Ron Kerkhof uit Nuland de ploegen tot voetbal manen.

Handel - BMC
Wederom een thuiswedstrijd voor Handel dat met veel plezier terugdenkt aan de klapper van afgelopen zondag. Met de overtuigende cijfers van 4-1 werd het bezoekende Nijnsel aan de kant geschoven. Trainer Tom Jacobs koestert de positieve ontwikkelingen van zijn team: "We zijn duidelijk in ontwikkeling. Nu is het zaak om stabiel te blijven presteren, elke week opnieuw. Afgelopen zondag hebben we laten zien dat we niet dezelfde fouten blijven maken zoals dat in het verleden wel het geval was. Zondag spelen we thuis tegen BMC. Een van de ploegen waar ik vooraf weinig van weet. Ik kom wel aan mijn informatie over BMC, maar het zal altijd even kijken zijn hoe dat er in de wedstrijd uitziet. Het is aan de spelersgroep om gedurende de wedstrijd te herkennen waar we de tegenstander pijn kunnen doen en waar de gevaren liggen en om daar dan vervolgens iets mee te doen. Buiten de wat langere blessures van Giel Bos en Peter van den Bosch zijn we volledig compleet. We zullen dus zondag met vertrouwen in eigen kunnen aan de wedstrijd starten." Goede teksten van de Handel trainer. Scheidsrechter Versteegh fluit op Den Eikenwal om 14.30 uur voor aanvang.

Gijs Bexkens, aanvaller van Handel (Foto Peter Kuijpers)

Nijnsel/TVE – Den Dungen
Nijnsel bekomt van de behoorlijke oorvijg die het zondag kreeg in Handel. Trainer Tim de Wert kent de tegenstander van zondag: "Komende zondag Den Dungen op het programma. Het is een stugge ploeg met zakelijk voetbal. Niet sprankelend, wel degelijk. Wij zullen vooral naar onszelf moeten kijken. De resultaten zijn wisselend. Wij zullen wat stabieler moeten worden in de resultaten als we mee willen draaien in de (sub)top. Dat begint met georganiseerd voetbal en een bepaalde speldiscipline die afgelopen zondag ver te zoeken was. Resultaat is zondag een vereiste om de aansluiting enigszins te behouden. Het beloofd een leuke pot te worden met twee ploegen die elkaar niet veel zullen ontlopen." Op Den Eimert fluit scheidsrechter Kerstges om 14.30 uur voor aanvang.

Programma derde klasse D:
Avanti'31 - Excellent
Schijndel - Margriet
RKPVV - Nooit Gedacht
Boekel Sport - FC Schadewijk
Handel - BMC
SC Helmondia - SCG'18
Nijnsel - Den Dungen

Stand:
1. RKPVV 7-19
2. SC Helmondia 7-15
3. FC Schadewijk 7-14
4. Margriet 7-13
5. Excellent 6-10
6. Handel 7-10
7. Nijnsel 7-10
8. Schijndel 6-9
9. Nooit Gedacht 7-9
10. Den Dungen 7-9
11. SCG'18 7-5
12. Avanti'31 7-4
13. Boekel Sport 7-4
14. BMC 7-4

Meer berichten