SIOL treft geen schuld voor het staken van de wedstrijd tegen Juliana Mill, aldus de KNVB. (foto's: Gerno de Haas)
SIOL treft geen schuld voor het staken van de wedstrijd tegen Juliana Mill, aldus de KNVB. (foto's: Gerno de Haas)

KNVB: Staken wedstrijd met Juliana geen schuld van SIOL of Roeffen

Voetbal 528 keer gelezen

KATWIJK | SIOL en diens hoofdtrainer Luciën Roeffen zijn door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken in de zaak rondom de gestaakte thuiswedstrijd tegen Juliana Mill. Op zondag 27 oktober werd die wedstrijd vlak voor tijd gestaakt na uitlatingen van de scheidsrechter die als racistisch werden beschouwd door de spelers en de trainer van SIOL. De arbiter maakte daar later excuus voor.

Tijdens de wedstrijd kreeg Roeffen vlak voordat hij de wedstrijd staakte een rode kaart omdat hij zich tijdens het incident buiten het trainersvak begaf om helderheid te krijgen over de uitspraken van de scheidsrechter. De aanklager amateurvoetbal is een vooronderzoek gestart en heeft bij alle betrokkene partijen (beide verenigingen, scheidsrechter en rapporteur) verklaringen opgevraagd. Op basis van dit vooronderzoek heeft de aanklager besloten deze rode kaart te seponeren. De reden hiervoor is dat dat de openbaar aanklager van mening is dat er met een eventuele tuchtrechtelijke bestraffing geen redelijk doel is gediend. De aanklager concludeert op basis van de verklaringen dat trainer Roeffen wel het veld heeft betreden, maar ziet daar, gezien de gehele situatie, geen reden toe om hem daarvoor te bestraffen. "Ik ben zeer tevreden over de grondigheid van het onderzoek en de snelheid van handelen in deze door de KNVB", laat voorzitter Rob Hoffmann van SIOL op de website van de club weten. "Het is in ieders belang dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is in deze. Binnenkort zitten de KNVB en SIOL samen om de tafel om tot nadere afspraken te komen hoe samen op te trekken tegen racisme en discriminatie in de sport. De actualiteit in deze zorgt er helaas voor dat deze aandacht nog steeds onverkort nodig is." 

Restant
Ook SIOL werd vrijgesproken van schuld aan het staken van de wedstrijd. Het restant van de wedstrijd (circa zeven minuten) wordt ingehaald op zaterdag 11 april 2020 om 18.00 uur. De stand is 1-1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant