Niels Voet mag zich zondag bij winst winnaar noemen van periode-1
Niels Voet mag zich zondag bij winst winnaar noemen van periode-1 Foto: Peter Kuijpers

2H: Vianen Vooruit op de drempel van periode-1; Voet ergert zich aan eigen verslaggeving Volharding

Voetbal 2.862 keer gelezen

Op papier lijkt het binnenhalen van periode-1 voor Vianen Vooruit een kwestie van tijd. Om zeker te zijn moet de ploeg dan winnend uit het duel met Helvoirt komen. EVVC dat Heeswijk ontvangt is een wedstrijd waar altijd wel wat gebeurt waar dan nog druk over nagebabbeld wordt aan de koffieautomaat. Olympia'18 mag tegen Emplina alleen tevreden zijn met drie punten.

Door: Peter Kuijpers

De velden liggen (waar bomen zijn) bezaaid met bladeren. Zou dat de reden zijn van al dat tumult afgelopen zondag? In Vierlingsbeek zag scheidsrechter Claassen zich genoodzaakt een afkoelingsperiode in te lassen. Venhorst-trainer Joost Janssen (Venhorst – EVVC) vroeg scheidsrechter Vereijken de touwtjes naar beiden zijden wat strakker aan te halen omdat de sfeer in het veld daarom vroeg. 'Heer van stand' TV verslaggever Bob Spaak † destijds riep ooit. "Heren heren, beheers je! Jongens, jongens, dit kán toch niet!" Dit nadat Feyenoord – Real Madrid in een heuse veldslag eindigde. Moest er even aan terugdenken zondag.  

Scheidsrechteren is niet altijd leuk (Foto Peter Kuijpers)

Venhorst- Real Lunet
Venhorst speelt wederom thuis. Na de gewonnen partij afgelopen zondag tegen EVVC (2-0) krijgen de Venhorsters zondag bezoek uit Vught van Real Lunet. Een team dat nog niet presteert wat we van ze gewend waren wellicht. Trainer Joost Janssen geniet nog even na van zijn winst van afgelopen week: "zondag een goede overwinning geboekt. Het voetbal was echt niet best, maar op passie en inzet uiteindelijk de winst binnengesleept. Met name in de laatste gedeelte van de wedstrijd moeten wij het beter uitspelen en meer scoren. Dat mogen wij onszelf verwijten afgelopen zondag. Real Lunet komt zondag op bezoek. Hier keken wij vorig jaar na 30 minuten tegen een 0-3 achterstand aan omdat Arda Havar drie keer liet zien over veel kwaliteiten te bezitten. Dat is ook de kracht van Real Lunet. Zij bezitten heel veel individuele kwaliteiten en kunnen wedstrijden op momenten beslissen. Hier moeten wij heel scherp op zijn en de linies zo klein mogelijk houden om het hun zo moeilijk mogelijk te maken in balbezit. Dat zij wat personele problemen hebben zegt mij niet zoveel, ze zullen echt wel met elf aan de aftrap verschijnen." Blijft Joost Janssen ook volgend seizoen aan Venhorst verbonden? " Over mijn persoon valt nog niet zoveel te vertellen. Ik heb het erg naar mijn zin in Venhorst en ga de komende weken in gesprek met de TC over de voortzetting van onze samenwerking." Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Van Hoof op de Voskuilen voor aanvang.

EVVC – Heeswijk
Trainer Antwan van Rijn sombert nog wat na over het verloren duel afgelopen weekend in Venhorst. Van Rijn: "Ik baalde zondag na de nederlaag, zeker gezien het spel het eerste half uur waar we de betere partij waren. Helaas konden we dat niet omzetten in doelpunten. waar we tegen Real Lunet wel in slaagde wat het team dan toch het nodige vertrouwen geeft. Doet niets af aan de prestatie van Venhorst die hebben het de tweede helft ook goed uit gespeeld. Zondag de wedstrijd tegen Heeswijk die inderdaad de lastige Wouter van Dijke weer omarmd hebben. Wij zijn gelukkig weer compleet nu behoudens Gerwin van den Boom die deze week de uitslag krijg over zijn blessure. EVVC – Heeswijk is een echte derby waarbij beide teams vol zullen gaan voor winst." Op De Zwaan zal scheidsrechter Ko van de Ven uit Mill de bal om 14.30 uur aan het rollen brengen.


Wouter van Dijke: Gevreesd,lastig, irritant, maar vooral een topspits is back in business

Olympia'18 – Emplina
Emplina is een team uit de sterke middenmoot van 2H. De ploeg uit Boxmeer staat daar 'slechts' twee punten boven. Om nou te zeggen Olympia'18 is hier sterk de favoriet is ook weer overdreven. Toch is het team op het eigen Sportpark Pelzer schier onklopbaar. Het gelijke spel zondag tegen het prima spelende Prinses Irene was alweer een tijdje geleden. Op 5 mei dit jaar lukte het Avanti'31 om met een puntje te vertrekken uit Boxmeer. Voor een nederlaag moeten we terug naar 1 april 2018 (geen grap) toen er met 1-2 verloren werd van Nooit Gedacht in de derde klasse D. Wel werd er verloren voor de beker van Volharding vorig seizoen. We willen hier mee aantonen dat winnen op het Pelzer Sportpark slecht voor een 'selecte' groep is weggelegd. Trainer Wil Beier zal het met een geforceerde glimlach tot zich nemen. Hij weet als geen ander dat statistieken relatieve berichten zijn. Periode-1 is alleen in vage theorie nog mogelijk. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Mike Opsteen uit het pittoreske Keldonk de bal zijn eerste omwenteling laten maken.

DAW Schaijk – Berghem Sport
Wedstrijden met Berghem Sport daar heeft trainer Rob van der Ven geen goede herinneringen aan. Ooit moest hij er een geplande vakantie voor verzetten. Zondag met enige revanchegevoelens het veld in dan. Van de Ven: "Nee, geen revanche gevoelens, maar wel de drang om te laten zien dat we niet minder zijn dan Berghem Sport. Dat zal niet gemakkelijk worden. Enerzijds door de vorm waarin Berghem verkeert, anderzijds door de wedstrijd tegen Real Lunet van afgelopen zondag en de eerdere wedstrijden tegen Berghem nog in het achterhoofd. Te vaak nog worden we afgebluft in de persoonlijke duels of zijn we niet in staat snel te reageren op onverwachte zaken die ontstaan gedurende de wedstrijd. Het zal wederom een pittige wedstrijd worden waarbij Berghem zoals altijd de grens op zal zoeken. Een ploeg met veel ervaring, duelkracht en spelers, zoals Edwin Huibers en Donny van Herpen, die voetballend het verschil kunnen maken. Behalve Freek van Boekel en Robbert Knipping kunnen we compleet aantreden en is het aan ons om te laten zien dat we ons dit keer wel kunnen wapenen tegen de bekende kwaliteiten van Berghem Sport." Of het maar niks is, toch twee bekende namen die DAW mist en niet de minsten. Om 14.30 uur wordt er onder leiding van scheidsrechter Lahaije afgetrapt.

Edwin Huibers belangrijk voor Berghem Sport hier in een duel met Volharding

Prinses Irene – Volharding
De ploeg uit Nistelrode verraste, of misschien doen we het team hiermee tekort, pakte zondag een punt bij Olympia'18. Zondag komt Volharding dat tot nu toe drie uitwedstrijden speelde en ze alle drie verloor. Voordeel is wellicht dat de club van trainer Johan Vullings zondag op De Schellen aan mag treden op het fraaie kunstgrasveld veld van Prinses Irene. De club heeft wellicht goede herinnering aan De Schellen omdat het op zondag 16 mei 2016  door een 0-4 overwinning kampioen werd in 2H en promoveerde naar de eerste klasse. Die tijden zijn voorbij en Vullings zal met een ietwat bezorgde blik naar de ranglijst kijken waar zijn team op de twaalfde plek er niet superieur voorstaat . Op het fraaie De Schellen fluit scheidsrechter Tjerk Schelsema om 14.30 uur voor aanvang.

Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene
"Ik ken Volharding alleen van een aantal jaren terug. Toen was het een ploeg die verzorgd wilde voetballen met in elke linie veel kwaliteit. Zij deden toen ook al bovenin mee en hebben dat volgens mij de laatste jaren ook gedaan. Wordt dus weer een mooie wedstrijd verwacht ik.  Ons vertrouwen zou inderdaad met de wedstrijd moeten stijgen. Alhoewel de ervaren en belangrijke spelers voor onze groep die zondag hebben gespeeld beter kan en naar mijn mening ook zal moeten spelen. Deze spelers dienen elkaar en anderen beter te laten spelen. Dit moet voor hen dus in het teamproces belangrijker worden dan zelf uit te willen blinken met mooie acties en/of goals. Wanneer dit wordt herkend en uitgevoerd kunnen we voor de prijzen spelen. Anders wordt iedere wedstrijd moeilijk. Daarnaast ben je pas kandidaat voor de prijzen als je constant kunt presteren. Benieuwd of wij met deze superjonge selectie dit kunnen want dat zal het moeilijkste worden."

Volkel – SVSSS
Het probleem van voetbalclub Volkel is dat het rond de zestien vaak mis gaat weet ook trainer Michiel Jans: "In balbezit voetballen we met tijden best aardig, maar zeker rond de zestien zullen we doortastender moeten worden. Afgelopen zondag uiteindelijk een terechte nederlaag, maar toch blijft het gevoel hangen dat er meer in had gezeten. In verdedigend opzicht maken we nog teveel foutjes. Op sommige momenten moeten we wat slimmer worden. We zijn ons hier zeker van bewust en werken er hard aan om als team en individueel door te groeien. Het goede nieuws is dat hier nog zeker rek in zit. Want dat we kunnen voetballen hebben we in meerdere wedstrijden wel laten zien. Zondag zullen we dan ook met volle overtuiging en beleving de strijd aangaan en er alles aan doen om de punten in Volkel te houden. Op de Eeuwsels fluit scheidsrechter Visser om 14.30 uur voor het begin.

Tomek Kuijpers is een sterke sluitpost in de Volkelse defensie

Vianen Vooruit – Helvoirt
Aan Koekbaksestraat kan zondag een feestje gevierd worden mits er gewonnen wordt van Helvoirt. Na winst is periode-1 dan een feit. Dat is eerder gezegd dan gedaan omdat Helvoirt, toch altijd een gerespecteerde tegenstander, weer wat op adem lijkt te komen. Trainer Niels Voet windt zich nog behoorlijk op over het eigen verslag van Volharding afgelopen week. Voet: "Als het zondag een stevig potje was, dan was het tegen Olympia'18 een veldslag geweest. Volharding moet niet zo piepen en zich richten op het voetbalinhoudelijke. Bestuurslid en degene die de verslagen maakt is er daar een van. Toen we anders gingen spelen kregen ze het niet opgelost. Er heerst  veel rivaliteit tussen de twee teams vooral nu wij hoger spelen. Eerst naar jezelf kijken is dan altijd mijn boodschap."

Niet goed genoeg
Voet kijkt nog even terug op het rumoerig duel van afgelopen zondag waar er geloof het of niet ook nog gewoon gevoetbald werd. Voet: "Op het eerste en laatste kwart na zaten we in de wedstrijd. Daar tussen was Volharding veel aan de bal en stonden we onder druk, zonder echt kansen weg te geven. Waren gewoon niet goed genoeg in het aanvallen. Door een omzetting kwamen we beter in de wedstrijd. Als trainer had ik veel eerder voor die omzetting moeten kiezen, maar dat is achteraf praten. Zondag tegen Helvoirt, wat gewoon een goed voetballend team is. Doordat ze twee wedstrijden minder hebben gespeeld zitten ze er misschien nog niet lekker erin. Afgelopen zondag toch met duidelijke cijfers gewonnen van SVSSS. Doel is zondag gewoon winnen, willen we de periode pakken. Dan zullen we wél meer energie in het aanvallen moeten leggen."  Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Vianen en heeft het scheidsrechter Christ Stan van Daal uit Heeswijk Dinther het sportief voor het zeggen.

Programma voor komende zondag:
Venhorst - Real Lunet
EVVC - Heeswijk
Olympia'18 - Emplina
DAW Schaijk - Berghem Sport
Prinses Irene - Volharding
Volkel - SVSSS
Vianen Vooruit - Helvoirt

Stand:
1. Vianen Vooruit 7-15
2. Berghem Sport 7-13
3. Olympia'18 7-12
4. Prinses Irene 6-11
5. EVVC 7-10
6. DAW Schaijk 7-10
7. Emplina 7-10
8. SVSSS 7-10
9. Real Lunet 7-8
10. Heeswijk 5-7
11. Venhorst 6-7
12. Volharding 7-7
13. Helvoirt 5-4
14. Volkel 7-4

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant