Blauw Geel'38/Jumbo naar promovendus DEM uit Beverwijk; Van Casteren legt uit wat zijn intenties zijn bij Blauw Geel'38 | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Niels van Casteren legt het uit
Niels van Casteren legt het uit (Foto: Gerard Beekmans)

Blauw Geel'38/Jumbo naar promovendus DEM uit Beverwijk; Van Casteren legt uit wat zijn intenties zijn bij Blauw Geel'38

  •   keer gelezen   Voetbal

Door een 2-1 zege op Achilles 1894 uit Assen werd DEM kampioen en promoveerde naar de derde divisie zondag. Blauw Geel'38/Jumbo is bezig aan zijn derde seizoen in deze klasse. Tot nu toe met de beste seizoenstart ooit in de Derde Divisie. Volgende is het de beurt aan Blauw Geel'38 voor een vrij weekend. Een week later spelen de Veghelaren opnieuw op verplaatsing en is de plaats van handeling Lienden in de Betuwe tegen de club met dezelfde naam. De eerste thuiswedstrijd is pas op 1 december als Groene Ster naar Veghel komt. In het audio interview gaat Niels van Casteren in over de continuering van zijn trainerschap bij Blauw Geel'38.

Door: Peter Kuijpers

DEM kende geen geweldige start. Na vijf nederlagen won het zondag met 0-2 uit bij Westlandia wat opzicht weer een opmerkelijke prestatie is. De club wordt getraind door Arvid Smit die sinds kort de assistent is van Sarina Wiegman bondscoach van de Nederlandse Voetbalvrouwen. Om die reden zal hij de training deze week ongetwijfeld overgelaten hebben aan zijn assistent Kevin Kalkman. Smit, oud speler van Telstar, zit voor de interland met Oranje in Turkije. Zondag zal hij vermoedelijk wel weer op de bank plaats nemen.

Voorzorg
Blauw Geel'38 kent weinig problemen. De langdurige gevallen Desley Schilders en Ybrahim Hurkmans trainden voluit mee, maar zullen uit voorzorg pas in 2020 aan voetballen toekomen. Blauw Geel'23 onder 23 speelde afgelopen dinsdag uit bij UNA een puike wedstrijd die met 2-3 werd gewonnen. Niels van Casteren noemde het een prima oefenwedstrijd. Zondag naar DEM waar om 14.00 uur aan de Beneluxlaan wordt afgetrapt. Scheidsrechter in Beverwijk is de Michael Eijgelsheim.

Gesprek met trainer Niels van Casteren:
 


HTML5 Audio Player
Meer berichten