Martijn van Kessel speelde weer als vanouds (L)
Martijn van Kessel speelde weer als vanouds (L) Foto: Gerard Beekmans

Sterke beurt van Blauw Geel'38/Jumbo bij DEM in Beverwijk

Voetbal 399 keer gelezen

BEVERWIJK – Blauw Geel'38 is bij voetbalclub DEM amper in de problemen geweest. Zonder de geblesseerde Joey Hellstern en de zieke Koen van der Zanden vertrokken de Veghelaren met drie punten aan de Beneluxlaan in Beverwijk. Niels Wouters opende voor rust in de tweede helft scoorden Danny Verbakel, Tom Dekkers en Ben van den Nieuwenhof ieder een treffer. DEM mocht een strafschop nemen wat de eindstand op een meer dan verdiende 1-4 bracht

Trainer Niels van Casteren kan bogen op een brede selectie. Het wegvallen van Koen van der Zanden en Joey Hellstern loste de Herpenaar op met de inbreng van Danny Verbakel en Ben van den Nieuwenhof die gisteren nog bij JO 19 actief was. De Veghelse armen konden al na drie minuten de hoogte in. Niels Wouters verzilverde een scherpe voorzet wat 0-1 betekende. DEM beet terug, maar met een klasse redding voorkwam keeper Ralph Vos de gelijkmaker. Na rust was het Blauw Geel'38 wat het duel volledig naar zich toe trok. Na drie minuten was het al raak wanneer de diepgaande Martijn van Kessel breed legde op Verbakel die 0-2 aan liet tekenen. In de 66e minuut ging het licht helemaal uit bij de Beverwijkers. Eerst nog schiet Van den Nieuwenhof naast, maar uit een corner is het de opgekomen verdediger Tom Dekkers die koppend voor de 0-3 tekende. Het was nu een kwestie van uitspelen voor Veghelaren waar zelfs de 0-4 DEM niet bespaard bleef. Sjaak Egmond gaf af aan Ben van den Nieuwenhof die de 0-4 realiseerde. DEM mildeerde nog naar 1-4 via een strak  ingeschoten pingel. Volgende week is Blauw Geel'38 vrij en een week later gaat de reis naar FC Lienden in de Betuwe.

Blauw Geel'38/Jumbo Ralph Vos, Zain Moghal, Tom Dekkers, Tim Rerimassie, Sjaak Egmond, Martijn van Kessel (80. Melle Schevers), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Danny Verbakel (72. Jeroen van Schoonhoven), Niels Wouters (72. Mustafa Guler), Ben van den Nieuwenhof.