SCMH kan de periodetitel niet meer ontgaan. (Foto: www.scmh.nl)
SCMH kan de periodetitel niet meer ontgaan. (Foto: www.scmh.nl)

4H: SCMH 'officieus' periodekampioen; Constantia, Achilles en Milsbeek winnen ook

Voetbal 958 keer gelezen

Het feestje moet officieel nog even wachten, maar de eerste periodetitel kan eigenlijk niet meer aan SCMH ontgaan. De formatie van coach Tom van Dalen deed zondag wat het moest doen (4-1 tegen SIOL), maar moet nog een weekje wachten omdat Constantia in theorie nog kans maakt op de periodetitel. Het restant bij Gassel moet komende zondag dan wel met acht doelpunten verschil gewonnen worden. In de reguliere stand blijven Achilles Reek (3-0 tegen De Zwaluw) en SV Milsbeek (4-2 tegen SCV'58) in het spoor van SCMH. Elders boekte Toxandria haar eerste seizoensoverwinning.

SCMH dankte de 4-1 overwinning op SIOL aan Roel Bekkers, Randy Bakker, Mike Linders en Bram Lomans. Zino Lalaar maakte de tegentreffer voor SIOL, bij wie Dani van Dreumel uitviel met een hersenschudding. Het duel lag hierdoor korte tijd. Door de winst kan SCMH de periodetitel eigenlijk niet meer ontgaan.  De Mariaheiders (19 punten, +15) weten dat Constantia (16 punten, +7) alleen in theorie nog over de lijstaanvoerder heen kan gaan. Dan moet komende zondag het restant bij Gassel met acht doelpunten verschil worden gewonnen door Constantia. De stand na een klein uur spelen is echter 0-0. 
Achilles Reek boekte een op papier gemakkelijke zege (0-3) bij De Zwaluw, maar in het eerste half uur was de thuisploeg een stuk beter. Rob van der Wijst zorgde voor 0-1, waarna het verzet aan de zijde van de Oeffeltenaren was gebroken en Achilles uitliep naar 0-3 via Luuk Nelissen en Aron van Bakel. Genoeg voor de periode was het dus niet, wel om SCMH bij te blijven in de reguliere rangschikking.
SV Milsbeek volgt op één punt van het leidende duo na een 4-2 overwinning op hekkensluiter SCV'58, dat het duel met tien man eindigde. Een eigen doelpunten, Wahid Rashidi (2) en Daniel Janssen vonden het doel namens Milsbeek.

Mooie derby's in Wanroij en Zeeland
Constantia en Juliana Mill maakte er een mooie derby van op De Kwik, waar de thuisploeg diep moest gaan om de punten in Wanroij te houden. Andy Veld maakte de 0-1 voor Juliana, maar werd de schlemiel van de middag nadat hij al voor rust zijn tweede gele kaart kreeg. Eerder was hij al eens aan rood ontsnapt nadat hij doorliep op de doelman. Met elf tegen tien was Constantia beter en maakte Ton Aben (rebound na een actie van Ruud van Duijnhoven) gelijk. Het was vervolgens wachten op de 2-1 en die viel utiendelijk na een mooie individuele actie van Mike van der Berg. "Wij waren de bovenliggende partij, maar voor rust sloeg Juliana in de omschakeling genadeloos toe. In de tweede helft hebben we gedicteerd en was het wachten op de winnende goal", aldus Gert-Jan Reijnen van Constantia. Zijn college Johan van Osch (Juliana): "Ondanks een man minder hebben we weinig weggegeven. De gelukkigste heeft gewonnen."
Bij de derby tussen Festilent en SES leken de gasten lang op weg naar de winst. Nadat een voorzet van Steef Hendriks viel de Zeelandse doelman en de paal binnen was gevallen en Tijn Cuppen kort erop de 0-2 maakte, leek een Langeboomse zege in de maak. Joeri Cuppen besliste anders en scoorde twee keer. In de laatste twintig minuten kregen beide ploegen kansen op meer, maar het bleef bij 2-2.

Eerste zege Toxandria
Toxandria boekte de eerste overwinning van het seizoen. Nota bene buurman VIOS'38 werd het kind van de rekening. Twan Dekkers en Joost Vernooij maakten het verschil in deze gemeentelijke burentwist: 0-2. Door de winst wipt 'Tox' ook over VIOS'38 heen op de ranglijst. 
DSV won geflatteerd maar terecht van Gassel: 4-0. "Voetballend waren we beter, maar we hadden moeite met scoren en een scheidsrechter die vandaag alles behalve voor ons was", vond Gassel-coach Dennis Koenders. Zo moest Gassel het laatste half uur met tien man verder na een rode kaart voor Hans van Houtum. 

Uitslagen vierde klasse H:
SCMH - SIOL 4-1
De Zwaluw - Achilles Reek 0-3
Festilent - SES 2-2
Constantia - Juliana Mill 2-1
SV Milsbeek - SCV'58 4-2
VIOS'38 - Toxandria 0-2
DSV - Gassel 4-0

Stand vierde klasse H:
1. SCMH 8-19
2. Achilles Reek 8-19
3. SV Milsbeek 8-18
4. Constantia 7-16
5. Festilent 8-14
6. DSV 8-13
7. Juliana Mill 7-12
8. De Zwaluw 8-10
9. SIOL 7-9
10. Gassel 7-9
11. SES 8-6
12. Toxandria 8-5
13. VIOS'38 8-4
14. SCV'58 7-0

Programma 17 november:
Gassel - Constantia (15.00 uur, restant circa 30 minuten, stand 0-0)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant