Vliegen maar niet omhoog komen met Emiel van der Sanden (L) namens Erp
Vliegen maar niet omhoog komen met Emiel van der Sanden (L) namens Erp (Foto's Peter Kuijpers)

Werkvoetbal brengt Erp broodnodige zege op Unitas'30

  •   keer gelezen   Voetbal


ERP – Het was vooral in het laatste kwartier peentjes zweten voor het team van trainer Jurgen van Wanrooij. Druk coachend ver voor zijn dug-out en duidelijk hoorbaar was de Udenaar er niet zeker van en dat was terecht. Niet dat de ploeg uit Etten-Leur de pannen van het dak speelde, maar de 1-0 stand (Bob van den Berg) bleef het fragiele verwachtingspatroon van de Erp-trainer en de getrouwen angstig bezighouden.

Door: Peter Kuijpers

Het trainersduo Hendrikx/Van Vught van Unitas'30 kreeg in de warming-up nog een fikse tegenvaller te verwerken. Aanvaller en vaste waarde Roman Witting moest geblesseerd verstek laten gaan. En in zijn plaats verscheen Mohamed el Moussaoui. Erp trainer Jurgen van Wanrooy miste alleen Jasper van Goor die wel op de bank zat. De trainer uit Uden heeft een brede selectie waar hij de voormalige UDI'19 linksbuiten Knud van den Heuvel  en opgehaald bij TOP in Oss als wissel liet beginnen. Zeker is ook Bob van den Berg een versterking die van SCMH naar Erp kwam en een belangrijk aandeel had in de zege. Zeker ook voormalig Blauwgeler en topscorer aller tijden in Veghel Emiel van der Sanden die nu aan zijn tweede seizoen bezig is in Erp. De stand op de ranglijst geeft dan ook een verongelijkt beeld van de huidige situatie waar we zeker nog positief van Erp gaan horen.

Buitenspel
Erp nam in het duel met Unitas'30 na tien minuten het heft in handen. De eerste kans was voor Joep Offermans die zijn inzet door  keeper Björn van Sundert tot corner verwerkt zag. De Erpenaren domineerde in die fase waar het zeker nog vijf hoekschoppen meer mocht nemen, maar dat leverde weinig op. Tot de 24e minuut wedstrijd waar Ruud Delisse een vrij trap vanaf links de zestien in slingerde. De mee opgekomen Van den Berg kopte op fraaie wijzen de 1-0 achter van Sundert. Erp bleef heersen maar de verwachtte 2-0 bleef uit. Hij viel wel door een ingegleden bal van Emiel van der Sanden, maar de uitstekende scheidsrechter Jean Pierre Loontjens werd door zijn vlaggende KNVB assistent verwittigd dat dit in buitenspel positie plaats vond. Unitas'30 kreeg via Moussaoui dé kans op 1-1 maar schoot kort voor rust langs.

Knud van den Heuvel klaar voor een hoekschop

Wisselen
Na rust een duidelijk hoger startend Unitas'30, maar de eerste kans was toch voor Ruud Delisse die zijn inzet naast het doel zag gaan. Na  een uur sloeg trainer Jurgen van Wanrooij aan het wisselen. Eerst kwam Knud van den Heuvel voor Ruud Hanenberg en kort hierna mocht Joep Offermans naar de kant en nam Gijs van den Boom zijn plek in. Door die ontstane situatie ging Van den Heuvel als rechter aanvaller spelen. Erp twijfelde. Gaan voor de 2-0, wat best mogelijk was, of  gokken de 1-0 voorsprong over het eindsignaal te brengen. Die 2-0 overigens was bijna een feit nadat Van de Sanden der bal vanaf de achterlijn pan klaar legde voor Van den Heuvel die vervolgens rakelings over schoot. Jasper van Goor kwam de laatste vijf minuten nog voor Ruud Delisse en werd het met tijden spannend voor het doel van Dennis van Ballegooy, maar die wist niet van wijken of de West-Brabanders gingen te slordig om met de kansen. Erp won en een zucht van verlichting was voelbaar op Den Uil.

ERP – Dennis van Ballegooy, Bob van den Berg, Rens van der Steen, Joost van Dijk, Roy Verhagen, Joep Offermans 63. Gijs van den Boom), Emiel van der Sanden, Koen van Deurzen, Ruud Delisse (85. Jasper van Goor, Bob Verhagen, Ruud Hanenberg (60. Knud van den Heuvel)

Stand
1.Alverna 8-16
2.Woezik 8-15
3.NEC 8-13
5.SC 't Zand 8-12
6.HVCH 8-12
7.Brabantia 8-11
8.SV TOP 8-11
9.Leones 8-11
10.Erp 8-10
11.FC Eindhoven 8-9
12.Rhode/Van Stiphout 8-9
13.Nemelaer 8-9
14.Best Vooruit 8-4

Programma komende zondag:
Leones-Best Vooruit
Rhode/Van Stiphout-SV TOP
HVCH-NEC
Erp-Brabantia
SC 't Zand-Nemelaer
Woezik-Alverna
Unitas'30-FC Eindhoven AV

Meer berichten