Tim Rerimassie scoorde uit een strafschop
Tim Rerimassie scoorde uit een strafschop Foto Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo wankelt in tweede helft

Voetbal 993 keer gelezen

VEGHEL | Met het 1-1 gelijke spel kregen de twee teams exact wat hun toekwam. In de eerste helft waren het de Veghelaren die het spel dicteerden, na rust greep Groene Ster de macht nadat het met 1-0 achter kwam door een benutte strafschop van Tim Rerimassie. Wat er met Blauw Geel'38 aan de hand was zal ook trainer Niels van Casteren geen verklaring voor hebben althans de terugval van zijn team. Na een kwartier voetballen was Dylan Zwartjes van afstand gelijk maakte. Groene Ster bleef sterker maar gescoord werd er niet meer.

Trainer Casteren kon geen gebruik maken van Niels Wouters die geblesseerd af moest haken. Jeroen van Schoonhoven verving hem. Voor het overige liet de trainer uit Herpen zijn team zoals dat al weken speelt. Na een minuut of tien waren het de Veghelaren die grip op de wedstrijd kregen. Groene Ster kwam goed weg in de 14e minuut toen Mark Dobbelsteen binnen de zestien door Maikel van Kesteren naar de grond werd getrokken. Heel Blauw Geel'38 veerde op maar scheidsrechter Timmer wuifde het weg. Koen van der Zanden kreeg twee dikke mogelijkheden maar schoot over en voorlangs. Moghal kwam eveneens in scoringspositie, maar ook zijn schot ging een paar meter over. Groene Ster moest na 32 minuten nestor Jorrit Ritzen wisselen. Voor hem kwam Steff de Wit die in de middenlinie plaats nam en Danny Stassar achterin centraal de plek van Ritzen overnam. Stassar speelde met een gelaatsmasker wegens zijn opgelopen gezichtsbreuk in Gemert. In de slotfase van de eerste helft kregen de gasten uit Heerlerheide twee kansen, maar gerust werd er bij een 0-0 stand.

Onrechtvaardigheid
Twee ongewijzigde teams na rust waar de vlam al vroeg in de pan sloeg. Mark Dobbelsteen voelde opnieuw een hand aan zijn schouder en ging onderuit. Scheidsrechter Luuk Timmer bedacht zich geen moment en plaatste de bal nu wél op de stip waar Tim Rerimassie raak schoot: 1-0. Hevige protesten wat de bezoekers nog twee maal geel opleverde voor praten. Ben van den Nieuwenhof zat er door en de wissel met Danny Verbakel kwam 'just in time' in de 63e minuut. Toch nam Groene Ster de wedstrijd over. De ruimtes werden groter en bij Blauw Geel'38 was het voetbal verdwenen uit de ploeg. Niets lukte en elke tweede bal was voor de Limburgers die met Chefrino Eind een ijzersterke en balvaste troef hadden voorin. Mustafa Guler kwam voor Van der Zanden en later Joey Hellstern voor Sander Egmond. Het werd billenknijpen voor de Veghelse getrouwen die hooguit nog hoopten op een puntje. Bijna waren het er nog drie nadat Guler bijna in het eindsignaal 2-1 leek te scoren, maar keeper Lennart Quaden voorkwam deze dreigende onrechtvaardigheid.

Blauw Geel'38: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal, Martijn van Kessel, Sander Egmond (80. Joey Hellstern) Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden (70. Guler), Jeroen van Schoonhoven. Ben van den Nieuwenhof (63. Danny Verbakel)