Schijndel en Avanti'31 moesten het doen met ieder een punt
Schijndel en Avanti'31 moesten het doen met ieder een punt Foto: Piet van Vorstenbosch,

3D: Margriet bij RKPVV in 96e minuut kopje onder; Schijndel – Avanti'31 abonnement op 1-1

Voetbal 2.221 keer gelezen

De derby's tussen Avanti'31 en Schijndel/De Wit lijken een patent te hebben op 1-1. Vanmiddag op het Zuideinderpark werd het opnieuw 1-1. Margriet ging heel zuur onderuit in Helmond tegen RKPVV diep in blessuretijd. FC Schadewijk moest de meerdere erkennen in het bezoekende Nooit Gedacht waar Boekel Sport gehakt maakte van het arme BMC.

Margriet-trainer Maarten van Vugt hield wel een hele zure nasmaak over van het duel op de Warande in Helmond tegen koploper RKPVV. Van Vugt: "Dat was het zeker. We zijn vaak nog te onvolwassen om dan bijvoorbeeld ons gelijke spel kort voor tijd over het eindsignaal te brengen. Dat schuilt nog in de ploeg en moet er echt uit. Wel heel zuur dat dit ons twee maal achtereen overkomt." RKPVV nam in de 19e minuut de voorsprong waar Joey Schuurmans op slag van rust de gelijkmaker binnenschoot. Nog bijna van de aftrap viel de Helmondse voorsprong middels een kopbal. Na een uur spelen, waar Margriet echt kansen op de gelijkmaker liet liggen, kwam RKPVV op 3-1, maar vijf minuten later was het Schuurmans die verkleinde naar 3-2. Luuk Haas was inmiddels naar voren geschoven en juist Haas was de maker vijf minuten voor tijd naar 3-3. Lang werd er doorgespeeld en in de 96e minuut was het Jorn van Bakel die spits Johan van Lierop ten val bracht en de bal op de stip ging en de Ossenaren alsnog aan het kortste eindje trokken. Van Bakel kreeg ook nog eens rood om deze middag nog zuurder af te sluiten.

Handel – SC Helmondia 1-6
Maar liefst zes goal kreeg de Handel-doelman om de oren vanmiddag op Den Eikenwal. Toch waren vooral de eerste helft de verschillen klein, maar de ploeg van trainer Tom Jacobs kreeg een lesje in effectiviteit. Na de 0-2 scoorde Giel Bos de 1-2, maar amper afgetrapt stond het alweer 1-2. Jacobs: "Na rust wilde we na de snelle 1-3 gaan overcompenseren en dan doen spelers meer dan ze kunnen." Met speels gemak liep Helmondia uit aan de uiteindelijk 1-6 eindstand.

Schijndel – Avanti'31 1-1
Bijna traditioneel was de uitslag van deze derby in Schijndel opnieuw 1-1. Voor rust heerste thuisclub Schijndel en kan het zich verwijten dat ze uit vier dikke kansen maar een maal scoren. Het was Stan Guns die Martijn van Grinsven met het hoofd liet scoren. Diezelfde Van Grinsven was het die een dot van een kans op 2-0 mis zag lopen. Na een uur spelen kwam Avanti'31, in een fase dat ze veel beter waren en het heft volledig over hadden genomen van Schijndel, op gelijke hoogte. Mauro Brus was het die een vrije trap met het hoofd tot doelpunt kon verwerken. Koen van Engeland had de 1-2 op de schoen maar verzaakte om dit Sinterklaas presentje uit te pakken. Het bleef 1-1 en kijken de Schijndelaren alweer uit naar de volgende klassieker maar dan aan D'n Boschweg bij Avanti'31 op 5 april 2020.

Boekel Sport – BMC 7-2
Gaby Kuijpers, trainer van FC Schadewijk, zegt het wekelijks: Er zijn geen zwakke ploegen in 3D. Toch maakt BMC hierop een uitzondering. De ploeg uit Berlicum kreeg in acht dagen tijd maar liefst dertien doelpunten tegen. Boekel Sport deed wat het moest doen en won met een vette zevenklapper. Marc van de Ven: "We hebben voor rust met hoog tempo gespeeld en gingen de rust in met 5-1 door treffers van Marijn van Haandel, Twan Merks, Guus Goossens, Tim Schuijers (2x)  en dan weet je het wel. Na rust was het minder maar niet te min uitgebouwd naar 2-7 door treffers van Rens van de Wijst en Juul Hurkmans."

FC Schadewijk – Nooit Gedacht 1-3
Nooit Gedacht won dikverdiend bij het veel hoger geplaatste FC Schadewijk. De Geffenaren zijn een ploeg om dit seizoen wel degelijk rekening mee te houden. De thuisclub was op De Neervelden alleen maar de eerste tien minuten beter daarna trok Nooit Gedacht aan de touwtjes. Na een half uur spelen was het Bob van Iersel die de score opende voor de bezoekers. Het duurde tot de 71e minuut voordat de Geffense handen opnieuw de lucht in konden. Frank van Herpen mocht aanleggen van elf meter nadat Tim Bissels zijn zeker lijkend doelpunt met de hand door Joey van Schijndel zag gekeerd. Rood voor Van Schijndel en 0-2 daarmee leek de zaak beslecht. Echter in ondertal was het toch het opgeveerde Schadewijk dat nog op 1-2 kwam door Dani van der Weg. FC Schadewijk dat drukte in die fase kwam niet meer tot scoren. Uit de omschakeling was het tenslotte Nooit Gedacht dat door invaller Van Steenbergen alsnog op 1-3 kwam. Van Steenbergen scoorde eerde op de dag al drie maal voor het tweede team.

Nijnsel/TVE – Excellent 0-2
Excellent behaalde een prima overwinning bij Nijnsel. Binnen vijf minuten stond het al 0-1 nadat Sven van Gelder in de lange hoek binnenschoot. Zijn inzet raakte nog wel een Nijnsels been. De ploeg uit Oploo had niet te klagen dat nadat een Nijnselse inzet ternauwernood van de lijn kon worden gehaald. Roel Verberk had weer zijn aandeel in de uiteindelijke zege. Tien minuten voor tijd mocht hij alleen op den Nijnsel doelman af en bepaalde de 0-2 eindstand.