2H: Helvoirt – Olympia'18 is De Laat versus Zwaan, Volkel gaat voor drie punten tegen Vianen Vooruit | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Rico de Laat en Douwe Zwaan twee topspitsen zien elkaar zondag in Helvoirt
Rico de Laat en Douwe Zwaan twee topspitsen zien elkaar zondag in Helvoirt

2H: Helvoirt – Olympia'18 is De Laat versus Zwaan, Volkel gaat voor drie punten tegen Vianen Vooruit

  •   keer gelezen   Voetbal

Het is een vaststaand feit dat teams die verloren hebben dat een week later recht willen trekken. Verliezen, winnen of gelijkspelen zijn onlosmakelijk aan het spelletje dat voetbal heet verbonden. Ach, voor de getrouwen is bij verlies de maandag nog een wat zure dag, maar dan is het over en staat het blik alweer op het volgende weekend. Een weekend dat we deze keer wat korter, maar graag met u doornemen.

Door: Peter Kuijpers

Helvoirt dat Olympia'18 ontvangt is de enigste ontmoeting uit het linkerrijtje. Een maandje geleden zou trainer Wil Beijer als belangrijkste gedachten gehad hebben: "als het maar doorgaat daar op die knollentuin." En die gedachte nemen we op persoonlijke titel omdat het veld een ramp is in Helvoirt. Er schijnt ook nog een tractor over het veld gereden te hebben, althans de sporen zijn nog duidelijk zichtbaar hoorden we van trainers en spelers die daar al speelden. Geen verwijt aan de club die daar wellicht part nog deel aan heeft en onder geen beding uit wil wijken naar het kunstgras tot de KNVB de clubs daartoe verplicht. Een wedstrijd die Beijer ongetwijfeld tot nadenken heeft gezet gezien de komende tegenstander, inmiddels op stoom gekomen, een opmerkelijk lijstje met uitslagen achter zich laat. De confrontatie tussen de twee kanjers van spitsen: Rico de Laat en Douwe Zwaan. Je zou zulk topduel mogen leiden dan ben je echt een bofferd. In dit geval scheidsrechter Lahaije, een naam die erg Limburgs aandoet en om 14.00 uur de heren tot voetbal zal manen.

Johan Vullings zal de laatste zijn die Real Lunet onderschat

Johan Vullings
Heeswijk dat DAW Schaijk ontvangt gaat tussen teams die nog niet echt aan de verwachtingen en status hebben voldaan. Voetballend was het niet altijd slecht, maar de punten blijven wat uit. En de verschillen in 2H zijn niet zo significant. Wint DAW zondag op Sportpark Balledonk dan kan het zo koploper worden van het rechterrijtje wat overigens ook van toepassing is voor gastheer Heeswijk. Prinses Irene reist af naar Udenhout waar SVSSS met klasse spits Stefan Dekkers en fanatieke trainer Cemal Yilmaz lekker bezig zijn. Volharding ontvangt competitie laatste Real Lunet. Toch een apart verhaal van een club die we gezien het feit ze geen lid zijn van deze 'parochie' niet zo intens volgen. Vorig seizoen nog meedingend met SSS'18 voor een plek in de eerste klasse, nu troosteloos onderaan. Trainer Johan Vullings zal zich zeker niet rijk rekenen en in zijn team timmeren dat eens de ommekeer moet komen bij de ploeg uit Vught. Overigens, kijk uit naar het prachtige interview van collega Martijn Schwillens met Vullings dat verscheen in De Maasdriehoek en (verschijnt) op Kliksport.

Programma voor zondag in 2H:
Berghem Sport - Venhorst
Helvoirt - Olympia'18
Volkel - Vianen Vooruit
Volharding - Real Lunet
SVSSS - Prinses Irene
Heeswijk - DAW Schaijk
Emplina - EVVC

Stand
1. Berghem Sport 10-22
2. Olympia'18 10-21
3. Vianen Vooruit 10-18
4. SVSSS 10-16
5. Emplina 10-16
6. Helvoirt 9-14
7. EVVC 10-13
8. Prinses Irene 9-12
9. Venhorst 9-11
10. Volharding 10-11
11. Heeswijk 9-10
12. Volkel 10-10
13. DAW Schaijk 10-10
14. Real Lunet 10-8

Meer berichten