De ingevallen Danny Verbakel kopt weg
De ingevallen Danny Verbakel kopt weg Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo ontbeert scorend vermogen; rood voor Sjaak Egmond

Voetbal 860 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel'38 leed thuis tegen rode lantaarndrager Hoogland een 3-5 nederlaag. In de tweede helft bij een 2-3 achterstand kreeg Sjaak Egmond rood wegen een licht duwtje tegen Coen Heus die zich als een slecht acteur naar de grond liet vallen. Hij smeerde hier sneaky lachend Egmond een rode kaart aan waar laatste wellicht zijn gezonde verstand had moeten gebruiken. Na de 2-3 ruststand eindigde het duel uiteindelijk tegen het in ondertal spelend Blauw Geel'38 in een 3-5 nederlaag. Scheidsrechter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven floot een prima wedstrijd en stuurde Egmond weg na overleg met zijn grensrechter.

Het begin voor de Veghelaren was hoopgevend. Met de slechte tweede helft van Groene Ster vorige week nog in het achterhoofd begonnen de Veghelaren fris van de lever met voetballen met een kopie van de opstelling van vorige week. Al na zes minuten kon de juich-jingel worden gestart op het Prins Willem Alexander Sportpark. Een fraaie driehoek die  begon bij Ben van den Nieuwenhof kwam in het keepersgebied bij Mark Dobbelsteen die Zain Moghal liet scoren. Blauw Geel'38 bleef heersen en was het Koen van der Zanden die oog in oog kwam met Sebastiaan Bruins de keeper van Hoogland. Echter de linkerspits mist dan de gave dit koelbloedig af te maken en stuitte nu ook op Bruins. Hoogland bleef alle aandacht vragen in de omschakeling. Uit een Hooglandse hoekschop die genomen werd door Lex Hienekamp zeilde de bal, gedragen door de sterke wind, over een mistastende Blauw Geel'38 doelman Ralph Vos in het doel 1-1.

Koen van der Zanden scoort met het hoofd

Coen Heus
Blauw Geel'38 kromde de ruggen en zette Hoogland opnieuw onder druk wat in de 24e minuut opnieuw  een voorsprong bracht. Jeroen van Schoonhoven kopte hard in waar de afslagen bal bij Van der Zanden kwam die het laatste tikje mocht geven naar 2-1. De gevaarlijkste speler bij Hoogland was zeker Coen Heus die al die rare fratsen en toneelstukjes niet nodig heeft. Vaak wervelde hij door de Veghelse defensie alsof ze er niet stonden. De 2-2 en 2-3 kwamen dan ook van zijn voet waar hij bij de 2-3 Martijn van Kessel omspeelde alsof hij er niet stond. Het was sowieso niet de dag van het Vorstenbossche jeugdig talent.

Jeroen van Schoonhoven (11) namens Blauw Geel'38

Thuisduels
Blauw Geel'38 begon wederom sterk na rust waar Martijn Koelewijn een inzet van Mark Dobbelsteen van de lijn af moest koppen om een treffer te voorkomen. Vijf minuten later was het Van der Zanden die uit een moeilijke hoek niet tot scoren kwam. Na tien minuten volgde het opstootje waar de resultante van het tumult rood bracht voor Sjaak Egmond. Kort hierna greep Van Casteren in en plaatste een tactische wissel door Moghal naar de kant te halen en Danny Verbakel in het team te brengen die vanachter uit de linkerflank moest gaan bestrijken. Van Kessel zakte door naar achter. Het nekschot leek gegeven te worden door Hoogland dat bij een uitval via Henk Baum 2-4 wist te maken. Met tien man en 2-4 achter leek er weinig hoop voor Blauw Geel'38 tot echter de opgekomen Tim Rerimassie met het mooist doelpunt van de wedstrijd er 3-4 van maakte. Guler kwam nog voor Van Kessel met een enorme kans voor Dobbelsteen die een teruggelegde bal van Verbakel niet kon laten renderen. Baum maakt in de slotfase nog de 3-5 die meer logisch was op dat moment dan de eventuele gelijkmaker. Met één puntje uit de laatste twee thuisduels zijn de Veghelaren december meer dan matig gestart. Zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop met een uitreis naar OFC in Oostzaan.

Blauw Geel'38/Jumbo: Ralph Vos, Zain Moghal (59. Danny Verbakel) Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Sjaak Egmond (61. Rood) Sander Egmond,Mark Dobbelsteen, Martijn van Kessel (71. Mustafa Guler) Koen van der Zanden, Jeroen van Schoonhoven. Ben van den Nieuwenhof