Een greep uit het trainerscorps uit 3D
Een greep uit het trainerscorps uit 3D Foto: Peter Kuijpers

3D: 'Helpers weg laatste ronde'; trainers evalueren met kleine vooruitblik

Voetbal 1.839 keer gelezen

Aan de vooravond van de winterstop leek het Kliksport leuk om de heren trainers eens terug te laten kijken naar het voorbije halve seizoen. Wat waren de mee- en tegenvallers in dit eerste gedeelte, hoe gingen ze daar mee om? Zondag de laatste wedstrijd van 2019, hoe sta je daarin? We hebben ze allemaal in ons verschijningsgebied deze vragen gesteld. Lees hier wat we terugkregen.  

Door: Peter Kuijpers

Avanti'31 blijft dit seizoen ver onder de maat. Waar nou echt het probleem ligt van het sportieve falen tot op nu toe is een raadsel. De huidige stand van de Schijndelaren is een vreemde gewaarwording. Vorig seizoen ging Avanti'31 de winterstop in met een achtste plek 15 punten een jaar eerder, in Zuid-1, zelfs tweede met 25 punten. Trainer Henry van Wanrooy: "Wat ons meevalt is dat wij verschillende wedstrijden goed gespeeld hebben en de ontwikkeling van het team. Het aantal punten en de blessures is een tegenvaller. Het zit ons ook niet mee. We blijven vertrouwen houden met het team en bij de basis blijven. Den Dungen vind ik de verrassing van onze competitie. Nog een keer alles geven komende weekend en de drie punten bij Avanti'31 houden."

Schijndel – SC Helmondia
Voetbalclub Schijndel blijft dit seizoen wat achter refererende aan de winterstop stand van afgelopen seizoen. Trainer Henri van Alebeek mag zich zeker verschuilen achter de tsunami aan blessures, waarvan niet de minsten, wat zijn team overkomt. Zondag komt SC Helmondia naar het Zuideinderpark dat een tumultueuze zondag achter laat in het duel met RKPVV. Een prima team waar trainer Juan Bonilla, met Spaanse roots, komende zondag naar Schijndel afreist.

BMC – Nooit Gedacht
De Geffenaren gaan prima deze competitie. Ze logenstraffen de stelling dat wanneer een trainer zijn afscheid heeft aangekondigd de performance omlaag zal gaan. Zondag ervoer dat Handel nog op De Biescamp. Bij het vergelijken met de winterstop stand van afgelopen seizoen zijn er nauwelijks verschillen. Zondag gaat de reis naar Berlicum  waar op De Brand BMC wacht dat als competitie laatste zondag Schijndel nog fopte. Een gewaarschuwd man…enzovoorts toch?

FC Schadewijk – Excellent
Mooi duel zondag op De Neervelden. De Ossenaren blijven het goed doen met een prima team. Excellent hobbelt lekker mee in deze derde klasse en is al jaren een stabiele factor. FC Schadewijk gaat voor meer al lijkt het ultieme wel heel erg veel gevraagd. De club moet fit blijven want met een tweede team dat in de vijfde klasse uitkomt en tegen voornamelijk vierde en vijfde recreatieve elftallen speelt is het contrast erg groot.

Wisselvallig
Gaby Kuijpers bekeek onze vragen en antwoordde kort maar krachtig: "Wat is me meegevallen? Een mooie competitie. Tegengevallen? Te wisselvallig maar ligt ook aan de vorm van dag, blessures enzovoorts. Wat we daaraan gaan doen? Wij  proberen iedereen fit te houden en tevreden is tegenwoordig ook al een opgave. Het is een sterke competitie. Pak Excellent dat wint met 5-1 van RKPVV, dat dan weer wint van Margriet en vervolgens verliest Excellent dan weer van Boekel Sport. Mijn stokpaardje: het blijft een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen en verliezen."

Excellent
Trainer John Janssen van Excellent: Ik ben tevreden over de ontwikkeling van ons team. Waarschijnlijk is dit de zwaarste klasse waar Excellent ooit in heeft gespeeld en als je dan halverwege een redelijk gat hebt geslagen met drie ploegen onderin dan is dat knap. De wedstrijd tegen Den Dungen was erg slecht en ons team onwaardig, dat mag niet meer gebeuren. Zondag FC Schadewijk, tegen ploegen die bovenin staan hebben we goede resultaten geboekt, die lijn willen we doortrekken. Hopelijk herstellen de blessures in de winterstop en kunnen we met een volledige groep de tweede seizoenshelft in en dan is het doel om nog stappen te maken in het voetballende gedeelte en dit koppelen aan resultaten."

Boekel Sport – SCG'18
Dat Boekel Sport het licht weer heeft gezien is duidelijk, maar meer valt hierop dat fusieclub SCG'18 matig presteert en zelfs is weggezakt naar de laatste plek. Het deelt die plek met Avanti'31. Boekel Sport zal dit voor kennisgeving aannemen en zondag proberen 2019 met een driepunter af te sluiten. Winst zou de Boekelaren dan lekker in het linkerrijtje over de jaardrempel brengen. Trainer Marc van de Ven: " Zondag de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, in een competitie waarin we op voorhand tot een van de vele outsiders behoorden. Natuurlijk is de start met vier nederlagen teleurstellend geweest, maar getuige de 12 punten uit de laatste vier wedstrijden zijn we aan een geweldige inhaalrace bezig. We staan echter nog niet op de plaats waar we graag willen staan, maar we maken stappen. Zondag dienen we de eerste seizoenshelft dan ook goed af te sluiten tegen het voor ons onbekende SCG'18. De smaak van de laatste wedstrijd neem je toch altijd mee de winterstop in. Bij winst staan we in de winterstop bovenaan in de tweede periode en stijgen we wellicht weer wat op de ranglijst. Dat geeft een goed gevoel onder de kerstboom en voor de start van de 2e seizoenshelft en dan is het uiteraard zaak om beter te starten dan in september om mee te blijven doen. Namens spelers, staf en supporters wens wij vanuit Boekel Sport fijne feestdagen en een gezond en sportief 2020."

Handel – Margriet
Trainer Tom Jacobs blikt terug en kijkt ook vooruit: "Terugkijkend op de eerste seizoenshelft is me mee gevallen hoe snel we een nieuwe speelwijze aangeleerd hebben. Wat me enorm is tegengevallen is dat we qua mentaliteit en bereidheid de laatste wedstrijden enorm hebben laten liggen. Met fases is ons voetbal erg sterk maar dat wisselen we af met enorme naïviteit, passiviteit en onnauwkeurigheid. Ik ben van mening dat ik de teugels aan moet gaan trekken en meer van mijn spelers moet gaan verlangen in winnaarsmentaliteit en bereidheid om elkaar te helpen. We kunnen heel leuk voetballen maar dat komt niet vanzelf. Zondag onze laatste wedstrijd thuis tegen margriet. Zoals aangegeven hierboven zal de focus voornamelijk op onze eigen verbeterpunten liggen. Ieder individu zal zowel aanvallend als verdedigend  en in de omschakelmomenten zijn steentje bij moeten dragen aan het geheel. Doen we dat niet dan hebben we de laatste paar wedstrijden gezien wat er kan gebeuren."

Trainingsarbeid
Maarten van Vugt trainer van Margriet: "Ben nu een half jaartje bezig en ervaar dat Margriet een mooie vereniging is. Alles is goed georganiseerd en we hebben een leuke, goede groep en staf. Wel hebben we de eerste seizoenhelft veel te wisselvallig gepresteerd. Daar is zeker winst te behalen. Daarnaast is het jammer dat we vijf jonge spelers in de selectie hebben die door blessures dit seizoen nog geen speelminuten hebben kunnen maken. Hopelijk voor hen en voor Margriet worden die binnen afzienbare tijd weer fit. We blijven investeren in trainingsarbeid en team/speelwijze afspraken . Leren van de gemaakte fouten en door ervaring zullen de prestaties stabieler moeten worden. Zondag Handel uit, weer een grote onbekende en deze keer ook voor de jongens volgens mij. De weersvoorspellingen zijn niet heel best maar hopelijk gaat het door. Voor ons is het zaak dat we met een overwinning de eerste seizoenshelft afsluiten om zodoende het gat naar de bovenste plekken niet te groot te laten worden. Als we de lijn van de laatste weken( bij RKPVV kregen we te weinig) doortrekken dan heb ik er alle vertrouwen in", antwoord Maarten van Vugt op aan iedereen gestelde vragen.

Nijnsel/TVE – RKPVV
Zondag komt de koploper naar Den Eimert in Nijnsel. Na de goede prestatie van afgelopen zondag bij SCG'18 is de ploeg weer hoopvol gestemd. Zeker nu Stefan Hulsen eindelijk het net weer eens vond. RKPVV verliest wat mensen door het rood van afgelopen zondag in het totaal uit de hand gelopen duel en nog maar afwachten hoe de strafcommissie hier op reageert. Aan Nijnsel hier de taak daar voordeel uit te trekken. Nijnsel trainer Tim de Wert: "Wat me mee is gevallen is de kwaliteit van de meeste teams. Het zit dicht bij elkaar en de vorm van de dag bepaald vaak welke ploeg er wint. Ik had gehoopt dat er meer voetbal gespeeld zou worden bij de clubs. Veel ploegen spelen op de omschakeling. Hun goed recht, maar minder aantrekkelijk om naar te kijken. Bij Nijnsel maken we nog steeds stappen om goed georganiseerd op het veld te staan. Na de winterstop mag er af en toe wat meer opportunistisch gevoetbald worden. We voetballen vaak aardig maar scoren hebben we te weinig gedaan. Als we dit na de winterstop beter invullen is de doelstelling (top 5) in mijn ogen reeël. Het zou top zijn om een resultaat te halen, dit is zeker mogelijk. Wij moeten vanaf het begin het initiatief nemen en RKPVV onder druk zetten. Als we winnen kunnen we terugkijken op een redelijke eerste seizoenshelft."

Programma derde klasse D:
Avanti'31-Den Dungen
Schijndel/De Wit-SC Helmondia
BMC-Nooit Gedacht
FC Schadewijk-Excellent
Boekel Sport-SCG'18
Handel-Margriet
Nijnsel/TVE-RKPVV

Stand:
1. RKPVV 10-23
2. SC Helmondia 10-20
3. FC Schadewijk 11-20
4. Margriet 11-18
5. Excellent 11-17
6. Nooit Gedacht 11-16
7. Boekel Sport 11-16
8. Den Dungen 11-16
9. Schijndel/De Wit 11-15
10. Nijnsel TVE reclame 11-14
11. Handel 11-12
12. BMC 11-8
13. Avanti'31 11-7
14. SCG'18 11-7

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant