2H: Laatste programma 2019 sluit jaar af van sterke competitie | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Trainers aan het woord van 2H
Trainers aan het woord van 2H (Foto: Peter kuijpers)

2H: Laatste programma 2019 sluit jaar af van sterke competitie

  •   keer gelezen   Voetbal

De vragen die we eerder stelden aan de trainers van 3D gingen tevens naar de sportieve gezagvoerders uit 2H. Wat is je mee- en tegengevallen het eerste gedeelte van de competitie? Wat ga je daar aan doen of verbeteren? Het wordt jullie laatste wedstrijd zondag in 2019 hoe sta je daar in. Laatste vraag ligt voor Heeswijk, Venhorst en Prinses Irene anders omdat die aan de vooravond van Kerst, op 22 december, de kicks nog een keer mogen strikken.

Door: Peter Kuijpers

EVVC ontvangt zondag Volkel. Twee teams die afgelopen zondag winnend afsloten. Trainer Antwan van Rijn is eerstejaars trainer op De Zwaan en kijkt terug:  "Wij spelen bepaalde gedeeltes van wedstrijden goed en controleren dan de wedstrijd, maar nog steeds geen 90 minuten. Bijna iedere wedstrijd hebben we ook mindere fases, dat gaan we proberen eruit te halen. Tevens kan de terug keer na de winterstop van Gerwin van de Boom ons sterker maken. Zondag spelen we tegen Volkel, die we nog kennen van de nacompetitie waarin we met 2-0 wonnen. Daar teken ik zondag ook voor. Je ziet wel dat Volkel de laatste weken goede resultaten haalt. Zal spannend worden zondag dus we rekenen weer op de steun van onze trouwe supporters."

Gerwin van de Boom wordt node gemist in het team van Antwan van Rijn

Michiel Jans
De bezoekende trainer is Michiel Jans en ook hij is bij Volkel aan zijn eerste jaar bezig. Jans: "Het eerste half jaar voor Volkel in de tweede klasse zit er alweer bijna op. We hebben even moeten wennen aan het voetbal in die klasse, maar inmiddels zijn we steeds beter in staat om ook resultaat te boeken. De teams ontlopen elkaar over het algemeen niet zoveel wat het natuurlijk een leuke klasse maakt. Ik ben tevreden over onze ontwikkeling als team. Mooi om te zien dat we diverse jonge spelers hebben, waar nog veel meer potentie in zit. Maar ook een goede mix met ervaring die ervoor zorgen dat talenten zich kunnen ontwikkelen. Daar blijven we samen hard aan werken om door te groeien als team en individu. Hopelijk kunnen we zondag tegen EVVC 2019 afsluiten met onze eerste  uitoverwinning, want daar zijn we wel aan toe." Deze week werd tevens bekend dat Michiel Jans en zijn assistent Rob Schouten hun contracten op De Eeuwsels beiden met een jaar hebben verlengd.

Olympia'18 – Heeswijk
De ploeg uit Boxmeer strooit ook dit seizoen weer met opvallende en goede prestaties. Trainer Wil Beijer blijft met zijn team de grootste concurrent voor het ultieme in mei. De verschillen zijn nu al groot in deze klasse. Vorig seizoen gingen Helvoirt en SSS'18 als lijstaanvoerders het winterreces in gevolgd door Vianen Vooruit op twee punten. Nu zijn de verschillen veel groter voor Berghem Sport en Olympia'18 met de rest.

Inpassen
Trainer Wil Beijer kijkt terug: "Olympia heeft een fantastisch jaar 2019 achter de rug, en we willen dit komende zondag graag met winst afsluiten. We zijn in de tweede klasse gestart met als doel om bij de top 5 te spelen, na een stroeve start staan we nu tweede. De spelers hebben een goede ontwikkeling door gemaakt, de supporters zijn blij en het leeft bij de club, en we mogen de vrienden van Olympia niet vergeten. We moeten niet vergeten dat we nog geen prijsje hebben en we zullen/ moeten scherp blijven om dit te realiseren. Ons 2e elftal speelt dit jaar ook om de prijzen en we hopen dat zij ook volgend jaar een klasse hoger kunnen gaan spelen. Wat ik graag nog wil zien dat jeugdspelers zich nog meer gaan ontwikkelen zodat ik deze kan gaan inpassen in het eerste elftal. We zijn op de goede weg maar het plafond hebben we nog niet bereikt."

DAW Schaijk – Volharding
Wedstrijd uit het rechterrijtje zoals dat heet. DAW zag het duel in Heeswijk afgelast zoals anderen ook al ervaarden dat Balledonk bij het minste regenbuitje het veld al snel onbespeelbaar maakt. Zondag komt Volharding dat nog steeds onder de gestelde doelstelling speelt. DAW trainer Rob van der Ven: "Naar aanleiding van de resultaten in de eerste tien wedstrijden kunnen we niets anders doen dan kritisch kijken naar eigen presteren. Teveel spelers halen nog niet hun gebruikelijke niveau, we geven de doelpunten te gemakkelijk weg en zijn niet in staat om aan de bal het verschil te maken. Met name op ons spel in balbezit hebben we zelf invloed en hier zullen we dan ook mee aan de slag moeten. De verschillen zijn klein en de wedstrijden worden vaak op details beslist. Vooralsnog dwingen we zelf onvoldoende af. Met de terugkeer van enkele belangrijke krachten hebben we er vertrouwen in dat de punten gaan komen. Dat dit niet vanzelf zal gaan, mag duidelijk zijn. Komende zondag tegen Volharding willen we laten zien dat de kwaliteiten wel degelijk aanwezig zijn."

Positief
Trainer Johan Vullings wist het al te melden in een groot interview onlangs op deze site en in De Maas Driehoek. Vulllings: "De start van de voorbereiding met de eerste resultaten waren positief. Daarna vielen de resultaten tegen en hebben we veel blessures gehad, dat is niet zoals we ons dat voorgesteld hadden. We zullen doorgaan met waar we mee bezig zijn. Zorgen dat we als team sterker worden en ons spel verbeteren zodat we ook de kwaliteit kunnen tonen die we bezitten. De start van de voorbereiding met de eerste resultaten waren positief. Daarna vielen de resultaten tegen en hebben we veel blessures gehad, dat is niet zoals we ons dat voorgesteld hadden. We zullen doorgaan met waar we mee bezig zijn. Zorgen dat we als team sterker worden en ons spel verbeteren zodat we ook de kwaliteit kunnen tonen die we bezitten. Ook zondag zal voor ons weer een flinke opgave worden om met drie punten uit Schaijk te vertrekken. Neemt niet weg dat we niet met minder genoegen willen nemen. Daarna mogen we het jaar nog afsluiten met een bekerwedstrijd tegen eerste klasser ZSV."

Real Lunet – Berghem Sport
De nummer één tegen de nummer laatst heel zwart wit gesteld. Toch toonde de ploeg uit Vught zondag al symptomen van herstel in Vierlingsbeek. Willem van der Burgt reageert op onze vragen: "De grootste meevaller is voor ons uiteraard de winst van de eerste periode geweest. Die kwam op dat moment onverwacht door het verlies van Vianen Vooruit. Daarnaast de ontwikkeling die we als team, met diverse nieuwe spelers, hebben doorgemaakt in de eerste seizoenshelft en verder ook de koppositie van ons tweede elftal als promovendus in de reserve tweede klasse. We proberen deze positieve ontwikkelingen na de winterstop een goed vervolg te geven en de strijd om de koppositie te continueren. We willen als koploper de winterstop in en daarvoor zullen we uit bij Real Lunet moeten winnen. Nog één keer knallen zondag zodat we als "herbstmeister" van de winterstop kunnen gaan genieten."

Venhorst –SVSSS
Een gevoelige 5-2 tik kreeg Venhorst zondag te verwerken. Venhorst trainer Joost Janssen moest van scheidsrechter Janssen (geen familie) bovendien het veld ruimen. De smalle selectie van Venhorst heeft het momenteel moeilijk. Het tweede team staat op een voorlaatste plek in de derde reserve klasse en lijkt geen team wat de gaatjes in het eerst zo maar even in kan vullen. De kleine gemeenschap van het voormalige Sint -Jozefpeel bestaat slechts uit 1700 inwoners zo'n beetje het ledental van UDI'19. Dus met respect een diepe buiging voor wat de club presteert in de tweede klasse van de KNVB. Zondag komt SVSSS de nummer vier uit Udenhout geen kleintje met gevaarlijke spitsen dat zeker."

Schorsingen
Trainer Joost Janssen: "Het eerste gedeelte van de competitie heeft mij verbaasd. Het is denk ik de sterkste competitie van de afgelopen drie jaar. Elk weekend zijn er weer verrassende uitslagen. Iedereen is ook zeer aan elkaar gewaagd met enkele positieve uitschieters. Wat dat betreft complimenten aan de huidige top-3 in onze klasse. Ik had vooraf deze top niet zo ingeschat. Maar dat zegt veel over de kracht van de clubs in deze competitie. Wat mij tegen is gevallen is de wisselvalligheid van mijn eigen team, maar hier werken wij hard aan. Aanstaande zondag spelen thuis wij tegen SVSSS de voorlaatste wedstrijd van 2019, omdat wij 22 december nog inhalen uit tegen Heeswijk. SVSSS is voor ons een grote onbekende en wij missen naast mijzelf (twee maal geel in Berghem red.) ook Thijn van de Vossenberg vanwege schorsingen van afgelopen zondag. Geen tegenstander om te onderschatten.

Prinses Irene – Vianen Vooruit
Een puntje sleepte Prinses Irene weg uit Udenhout zondag bij SVSSS. Té weinig vond trainer Erik Meulendijk. Dat kan zondag worden vereffend als er om 14.00 uur wordt afgetrapt op De Schellen in Nistelrode tegen Vianen Vooruit. Meulendijk antwoord op onze vragen: "Eigenlijk precies wat ik er van verwacht had. Gelijkwaardig dus spannend. Wat we er aan gaan doen? Meer het kwartje onze kant op laten vallen zoals afdwingen met (nog) hard(er) werken. Het is voor ons niet het laatste programma zondag. Wij spelen ook nog de inhaal bij Helvoirt uit de 22e. We willen ze graag beiden winnen."

Niels Voet
Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit: "Ik denk dat we als Vianen Vooruit goed zijn begonnen aan de competitie. Voordeel was dat we toen compleet waren en vier wedstrijden met dezelfde samenstelling speelde. Daarna bijna elke week wel met een ander team op het veld gestaan. Dat is jammer, maar het is niet anders. Wat opvalt is dat er geen enkele ploeg minder is. Dus het is ook een van de sterkste competities in de regio. Elke week moet je op de top van je kunnen spelen. Het zit zo dicht bij elkaar. We hopen dat we na de winterstop weer fris kunnen beginnen. Tot nu toe is het samen als team voor elkaar krijgen dat we hard blijven werken voor elkaar. Zondag Prinses Irene en die week erop voor de beker tegen sv Someren Uitstekend gedaan in de tweede klasse tot nu toe. Mooie resultaten behaald vorig jaar met een uiteindelijke vierde plek in de stand. Bijna periode gepakt dit jaar. (doet nog steeds pijn). Maar als kleine club mogen we zeker niet klagen. Hopelijk sluiten we zondag goed af met een goed resultaat tegen een van de best voetballende ploeg uit de competitie."

Programma zondag 15 december
EVVC-Volkel
Olympia'18-Heeswijk
DAW Schaijk-Volharding
Real Lunet-Berghem Sport
Venhorst-SVSSS
Prinses Irene-Vianen Vooruit
Emplina-Helvoirt

Stand:
1.Berghem Sport 11-25
2.Olympia'18 11-24
3.Vianen Vooruit 11-18
4.SVSSS 11-17
5.EVVC 11-16
6.Emplina 11-16
7.Helvoirt 10-14
8.Prinses Irene 10-13
9.Volkel 11-13
10.Volharding 11-12
11.Venhorst 10-11
12.Heeswijk 9-10
13.DAW Schaijk 10-10
14.Real Lunet 11-9

Programma voor zondag 22 december
Helvoirt-Prinses Irene
Heeswijk .Venhorst

Meer berichten