'Olympia'18 is nu opgejaagd wild. Daar moeten we ons tegen wapenen' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Eric Elbers

'Olympia'18 is nu opgejaagd wild. Daar moeten we ons tegen wapenen'

  •   keer gelezen   Voetbal

BOXMEER | Het gaat crescendo met Olympia'18. De Boxmerenaren zijn koploper in de tweede klasse H. Reden tot optimisme binnen de vereniging en zeker ook bij hoofdtrainer Wil Beijer. "Vanaf de winterstop zullen we meteen opgejaagd wild zijn, want we zijn de koploper. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen", aldus de oefenmeester uit Arnhem, die al vroeg zijn contract verlengde.

Door Peter Kuijpers en Martijn Schwillens

Het interview met Beijer vindt plaats in zijn woonplaats Arnhem. Op het overdekt terras van Café Jans is Beijer de rust zelve. "Als groep waren we toe aan de winterstop. Het is een prachtig jaar geweest, maar soms is het ook wel even lekker om de batterij weer een beetje op te laden", zegt hij. De trainingen zijn deze week hervat, maar veel reden om het over een andere boeg te gooien, heeft de Arnhemmer niet. "We zijn min of meer al anderhalf jaar koploper, dus wat moet ik dan veranderen? Dat we dit jaar weer aan kop zouden gaan, was overigens niet de verwachting. Dus daar zullen we naar moeten handelen."

Ongeslagen
Die koppositie is allerminst gestolen. Olympia'18 begon met een pak slaag bij SVSSS, maar begon daarna aan een reeks van elf wedstrijden zonder verlies. "Tegen SVSSS herkende ik mijn eigen ploeg niet, maar een week later herpakten we ons met een 5-1 zege, overigens geflatteerd, tegen Berghem Sport en dat bleek het begin van een mooie serie."
Net als vorig seizoen -toen overtuigend het kampioen in de derde klasse D werd gegrepen- gaat Olympia'18 het scoren gemakkelijk af. Met Douwe Zwaan beschikt de Boxmeerse formatie ook over een 'klasse-spits', die afgelopen zomer kon verkassen maar koos voor een langer verblijf bij Olympia. "Er wordt in dienst van Douwe gespeeld, al is hij ook in staat om individueel wedstrijden te beslissen. Hij is een belangrijke factor binnen ons team, misschien wel de belangrijkste. Hij is op latere leeftijd opnieuw aangesloten bij de selectie. Dat hij die keuze heeft gemaakt, ben ik blij mee."
Beijer kan zijn werk bij Olympia'18 in alle rust doen. In Boxmeer is een streep gezet onder een verleden, waarin meer trainers dan jaargangen werden versleten. "Vijf jaar geleden heb ik al eens gesolliciteerd bij Olympia, maar ik maakte toen zelf een andere keuze. Sindsdien zijn er bestuurlijk mensen ingestapt en ik moet de club een groot compliment maken. Deze club is van ver gekomen, hoor! Het wordt nu belangrijk om ook de doorstroming vanuit de jeugd te gaan borgen."

Treincombi
Olympia'18 hervat zondag 26 januari de competitie met de gemeentelijke derby uit tegen Volharding. De Boxmeerse club pakt groots uit, met een heuse treincombi voor supporters, die voor een tientje een lunch, treinkaartje (sportpark Volharding ligt tegenover station Vierlingsbeek, red.) en toegangsbewijs voor de wedstrijd krijgen. "Een heerlijke herstart tegen een ploeg waarvan ik niet snap dat ze zo laag staan. We staan nu aan kop en daar hebben we tijdens de Kerst van mogen genieten. Als je er staat, moet je dat proberen vast te houden. Het liefst zo lang mogelijk, dus daar gaan we dan ook voor."


Trainer Wil Beijer van Olympia'18. 'Deze club is van ver gekomen, hoor.' (foto: Peter Kuijpers)

Meer berichten