Hoofdtrainer John van Geenen van DWSH'18 in overleg met één van zijn spelers. 'Een plek bij de eerste vijf moet mogelijk zijn.' (foto: DWSH'18)
Hoofdtrainer John van Geenen van DWSH'18 in overleg met één van zijn spelers. 'Een plek bij de eerste vijf moet mogelijk zijn.' (foto: DWSH'18)

'Het moet als een eer voelen om voor 't eerste van DWSH'18 uit te komen'

Voetbal 721 keer gelezen

SINT HUBERT | John van Geenen gaat door bij DWSH'18. De oefenmeester heeft het goed naar zijn zin bij de fusieclub, maar erkent dat hij heeft moeten wennen aan de spelerscultuur bij de vijfdeklasser. "Vooral de vrijblijvendheid bij veel selectiespelers was lang een doorn in het oog. Maar we maken stappen", vertelt Van Geenen.

Door Martijn Schwillens

Bij DWSH'18, twee jaar geleden tot stand gekomen na een fusie tussen De Willy's en SC Sint Hubert, is volgens Van Geenen lang een cultuur geweest waarin spelers zich te gemakkelijk afmeldden. "Dan was weer het zusje van een vriendin jarig, dan had oma weer een feestje. Ik heb er echter op gehamerd dat spelen in een eerste elftal keihard werken is. Niet vrijblijvend, maar elke week twee keer trainen. Je plek in de basis verdienen. Maar het vooral ook een eer vinden om voor een eerste elftal uit te komen. Ik heb dat zelf ook altijd gedaan en wordt daar jaren later nog vaak op aangesproken. Mensen weten vaak wie je bent, omdat je voor het eerste heb gespeeld. Gelukkig is er een verbetering zichtbaar. Het besef begint te komen. De mogelijkheden, zowel sportief als qua faciliteiten, zijn ook de redenen dat ik mijn contract heb verlengd."

Redelijk seizoen
Want twee keer trainen of niet, DWSH'18 is bezig aan een redelijk seizoen. De ploeg staat zesde in klasse 5F en bleef de eerste acht competitieduels ongeslagen. "Het is natuurlijk onmogelijk om aan te geven wat het verschil zou zijn als iedereen er vanaf het begin volle bak voor zou zijn gegaan, maar de resultaten zijn eigenlijk prima. Ik ben zelf niet zo'n trainer die elke week met collega's aan de lijn hangt om informatie in te winnen over onze tegenstanders, maar je merkte de laatste weken voor de winterstop wel dat ploegen defensiever zijn gaan spelen tegen ons. Zelf houd ik daar niet van en wil ik uitgaan van onze eigen kracht. Helaas zijn we een paar keer tegen wat counters aangelopen. Als je dan zelf de kansen niet maakt, dan verlies je. Doelstelling blijft echter een plek bij de eerste vijf en dat zit er volgens mij ook in."

Jacops en Selten
Van Geenen breekt een lans voor voorzitter Kevin Jacops en bestuurslid Mark Selten van DWSH'18. "Het blijft natuurlijk wennen, de ene dag trainen in Sint Hubert en dan weer in Wilbertoord. Zoals we na de winterstop ook weer switchen van sportpark voor onze thuisduels. Maar Kevin en Mark trekken er hard aan. Zij steken enorm veel tijd in de club. Om er maar voor te zorgen dat alles goed geregeld is voor ons. Daarom vind ik ook dat de spelers er meer voor over mogen hebben."

Vader-zoon
De Escharense coach heeft dit seizoen ook zijn zoon Camiel onder zijn hoede. Speciaal, vindt hij. "Hij was het plezier in het spelletje een beetje kwijtgeraakt bij Juliana Mill. Hij was al eerder gevraagd door een paar jongens uit Sint Hubert, waar hij ook fysiotherapeut is. Ik ben (bij Volharding, red.) al eens trainer geweest van Pepijn. Nu dus van Camiel. Dat blijft speciaal, maar vooral erg leuk. Bovendien doet hij het goed."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant