Logo kliknieuws.nl/uden
Desley Schilders en Ymanuel Hurkmans eindelijk weer fit
Desley Schilders en Ymanuel Hurkmans eindelijk weer fit (Foto: Peter Kuijpers)
+video

Niels van Casteren: 'Tegen OFC heb ik verkeerde keuzes gemaakt'

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL – Blauw Geel'38/Jumbo ontvangt zondag Hercules. De Utrechters eindigen meestal wel in het middenrif einde seizoen. Tot nu toe is dat minder. En met een vijftiende plek en alleen DEM en Lienden onder zich zijn de punten ook daar meer dan nodig. Met één puntje uit de laatste drie wedstrijden, waarvan twee in Veghel, is bij de Veghelaren de kleur op de wangen wat verdwenen. We zijn zondag op de helft van de competitie. De gezichten gaan op strak en de strijd wordt heviger en heviger.

Door: Peter Kuijpers

De winterstand van dit derde seizoen in de Derde Divisie zondag is voor Blauw Geel'38 de beste van de afgelopen jaren. Maar dat is natuurlijk zo krom gezegd als het maar zijn kan. Alle ploegen zijn dit seizoen volkomen aan elkaar gewaagd. Het klinkt vaak zo cliché als dat dan uit de mond van een trainer komt, maar in de Derde Divisie is dat een vaststaand feit. De uitslagen wekelijks bewijzen dat telkens weer. Alleen de aanstaande kampioen O.S.S.'20 steekt ver boven het maaiveld uit. De koploper uit Oss, waar het aanblijven van trainer Bertran Kreekels donderdagavond pas bevestigd werd door de club.

Snipperdagen
Blauw Geel'38 staat ondanks het acht punten verlies in december met 22 punten uit 15 wedstrijden op een keurige zesde plek. Feit is wel dat wedstrijden tegen de onderliggende teams geen enkele garantie geven of gaven op resultaat. Het verlies tegen toen hekkensluiter Hoogland is een bevestiging dat de krachtsverschillen klein zijn. Vraagtekens in de fragiele wereld van het amateurvoetbal blijven dit seizoen OFC en FC Lienden. Maken zij de competitie keurig af? OFC ,die het voetballend prima doen, zijn voor de gemeente Oostzaan een doorn in het oog vanwege de laakbare krantenartikelen en de flamboyante voorzitter van de club. Tenslotte loopt de Derde Divisie al mank met een ongelijk aantal teams wat nooit prettig is ondanks de twee verplichte snipperdagen voor elke deelnemer. Donderdag verscheen het bericht dat Jean-Claude van Aanholt  van Blauw Geel'38 naar OJC Rosmalen vertrekt. De jonge rechterflank verdediger is zeer ambitieus, maar had maar zelden een basisplek in het eerste team en probeert zijn geluk nu bij de collega's van OJC Rosmalen komend seizoen.

Jean-Claude van Aanholt vertrekt einde seizoen naar OJC Rosmalen

Slotmaand
Zondag komt het Utrechtse Hercules naar Veghel. De club presteert tot nu toe onder de maatstaven die men gewend is van een van de oudste amateurverenigingen uit Nederland. Trainer is Jochem Twisker die de club na twee jaar gaat verlaten en in augustus wordt opgevolgd door René van der Kooij. De club waar sterkhouder en voormalig profvoetballer Jeffrey Vlug nog steeds zijn doelpuntjes maakt voor de Utrechters. Blauw Geel'38 veegde de scherven op van een matige slotmaand van 2019 en speelde twee oefenduels voorafgaande aan het duel zondag met Hercules. Afgelopen zondag hadden de Veghelaren de grootste moeite met Hoofdklasser OJC Rosmalen en kwamen na een 0-2 achterstand na veel gewissel terug naar 3-3. Dinsdag kwam Jong FC Den Bosch op bezoek wat kansloos met 5-0 verloor in Veghel. Wel leuk voor de betrokkenen zelf, maar ook voor de trainersstaf, waren de weer minuten makende Ymanuel Hurkmans en Desley Schilders. Na een lange blessureperiode konden de wedstrijdkicks eindelijk weer eens aangetrokken worden. Voor de twee heren is het maken van wedstrijd minuten van belang om weer in het juiste ritme te komen. Dat kan vanzelfsprekend ook bij de reserves van de Veghelaren. Niels Wouters zal zondag nog niet spelen maar zijn blessure is nagenoeg hersteld. Joey Hellstern kreeg in de oefenduels de voorkeur voor spits Jeroen van Schoonhoven en zal gezien zijn optreden zondag  tegen Hercules wel een basisplek krijgen. Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Sahiner voor aanvang op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel.

Gesprek met trainer Niels van Casteren

Programma Derde Divisie zondag
Jong ADO Den Haag-EVV
Gemert-Westlandia
Groene Ster-O.S.S.'20
FC Lienden-UNA
Hoogland-DEM
Dongen -Quick
Blauw Geel'38/Jumbo-Hercules
HSC'21-OFC
ADO'20-Vrij 

Stand:
1. O.S.S.'20 15-37
2. HSC'21 15-27
3. OFC 15-27
4. Gemert 15-25
5. Dongen 15-24
6. Blauw Geel'38 15-22
7. Groene Ster 15-21
8. EVV 15-18
9. UNA 15-18
10. ADO'20 16-18
11. Jong ADO Den Haag 14-17
12. Quick 15-17
13. Hoogland 15-17
14. Westlandia 15-16
15. Hercules 15-15
16. Lienden 14-14
17. DEM 15-14

Meer berichten