3D: Margriet uiteindelijk makkelijk overeind in Handel [+video] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Druk moment voor het doel van Margriet
Druk moment voor het doel van Margriet (Foto: Peter Kuijpers,)
+video

3D: Margriet uiteindelijk makkelijk overeind in Handel

  •   keer gelezen   Voetbal

HANDEL | Het werd alsnog een ruime 1-4 zege voor trainer Maarten van Vugt op de Eikenwal in Handel. Aanvankelijk waren de kansen er voor de thuisclub, maar die 'blonken' uit in het missen van die mogelijkheden. Luuk Haas en Joey Schuurmans bepaalden namens Margriet de 0-2 ruststand. Na rust gingen de Ossenaren rustig door met scoren. Invallers Kevin Korsten en Jousef Khelil waren succesvol waar Geert van den Bosch uit een hoekschop de eer mocht redden voor zijn club.

Door: Peter Kuijpers

Het was een zwaar slipperig veld waarop gespeeld moest worden in Handel. Trainer Maarten van Vugt: "Als het hier weer gaat regenen, kan je echt voetbal voorlopig vergeten. Dit is een bijzonder zwaar veld", wist de Margriet-trainer na afloop te melden. Handel-trainer Tom Jacobs moest nogal wat namen schrappen in zijn spelerslijst en niet de minsten. Peter van den Bosch, Rob Manders en Thijs Bexkens (knie) konden wegens fysieke problemen niet spelen. Maarten van Vugt kon daarentegen vrij volledig aantreden op Den Eikenwal in Handel waar de bezoekers het bekende voortouw namen. Teun Graat en Thijs Fonken waren dicht bij een treffer, maar Margriet-doelman Jurre van Soest liet zich zien als een uit stekende sluitpost bij de Ossenaren. In de 31e minuut was er de eerste kans, maar van dichtbij schoot Bilal el Ghezaoui in handen van Niels van Hooff de keeper van Handel


Sterke doelman Jurre van Soest

Onverwachts viel dan ook de 0-1. Uit een corner en de daarna ontstane spelsituatie hield Luuk Haas het hoofd koel en prikte de bal in de verre hoek binnen. Handel slikte de domper weg en kreeg opnieuw een kans via Thijs Fonken die zijn inzet opnieuw door plaaggeest Van Soest tot corner verwerkt zag. Alsof het zo moest zijn werd het ook nog 0-2 door Joey Schuurmans. Een doelpunt met een gouden randje. Op zijn Schuurmans slalomde hij door de Handelse defensie en prikte fraai raak naar 0-2. De Ossenaren namen hiermee alvast een dikke optie op de latere zege.

Na rust werd het niet echt een wedstrijd mee. Handel bleef met aanvaller Ruud Konter, gehaald uit het vierde team, dapper strijden maar dat dit tegen de bekende bierkaai was werd snel duidelijk. Zeker toen invaller Kevin Korsten tekende voor de 0-3. Geert van den Bosch bracht rechtstreeks uit een hoekschop de stand nog op 1-3, maar het laatste woord was voor Jousef Khelil. Het was opnieuw een invaller die scoorde en de eindstand op 1-4 bracht. Margriet is de koplopers Helmondia en RKPVV, waar nog strafzaken lopen, samen met stadsgenoot FC Schadewijk tot op drie punten genaderd. Zaterdag treffen Margriet en  FC Schadewijk elkaar op de Amstelhoef.

Handel: Niels van Hooff, Jan van Grinsven, Geert van den Bosch, Giel Bos (81. Guus Fonken), Balder van Osch, Job Rooijakkers, Ruud Konter, Thijs Fonken, Koen Fonken (71. Pim Bexkens), Mark van Erp, Teun Graat.

Margriet: Jurre van Soest, Mounir Al Mansouri, Jorn van Bakel, Luuk Haas (85. Jousef Khelil), Jordy Spooren, Lars van de Kamp, Jeffrey van Vlijmen, Martijn Vertogen (52. Kevin Korsten), Rob van de Ven, Joey Schuurmans, Bilal el Ghezaoui (78. Morris Landman.)

Video impressie van de wedstrijd met enkele interviews

Derde klasse D:
Handel - Margriet 1-4

1. SC Helmondia 12-24
2. RKPVV 12-24
3. FC Schadewijk 12-21
4. Margriet 12-21
5. Boekel Sport 12-19
6. Den Dungen 12-19
7. Excellent 12-18
8. Nijnsel 12-17
9. Nooit Gedacht 12-17
10. Schijndel 12-15
11. Handel 12-12
12. BMC 12-9
13. Avanti'31 12-7
14. SCG'18 12-7

Margriet - FC Schadewijk (zaterdag)
Nijnsel - Schijndel
Excellent - Nooit Gedacht
SC Helmondia - Avanti'31
RKPVV - Boekel Sport
SCG'18 - BMC
Den Dungen - Handel

Meer berichten