Trainer Mark van de Ven (L) zet vraagtekens bij de aanstelling van de scheidsrechter zondag
Trainer Mark van de Ven (L) zet vraagtekens bij de aanstelling van de scheidsrechter zondag Foto: Peter Kuijpers

3D: Marc van de Ven zet vraagtekens bij aanstellen scheidsrechter RKPVV – Boekel Sport

Voetbal 2.591 keer gelezen

De eerste complete voorbeschouwing van 2020.  Zondag gaat de bal weer rollen en start de race naar het finishdoek op zondag 24 mei. Leuke duels op de rol met de stadsderby Margriet – FC Schadewijk zaterdag al eerder besproken. Zeker ook interessant de wedstrijd voor RKPVV dat runner-up Boekel Sport ontvangt. Trainer Marc van de Ven is verbaasd over het aanstellen van een Helmondse scheidsrechter bij het duel zondag uit bij RKPVV. Hij legt het allemaal uit.

door Peter Kuijpers

Afgelopen zondag uitgesproken één inhaalduel slechts wat inhoudt dat de ploegen zich qua afgelastingen keurig hebben gedragen, geholpen door het zachte herfst- en winterklimaat van de afgelopen jaren. Een dikke duim omhoog van de competitieleider naar de clubs in 3D. Vooral bovenin lijkt het heel spannend te worden nu FC Schadewijk en Margriet de koplopers RKPVV en Helmondia tot op één puntje zijn genaderd. Luuk Haas van Margriet zei het zondag nog voor de snorrende Kliksportcamera: "De huidige koplopers gaan dat niet volhouden." De druk is in ieder geval hoog en bovendien lopen er nog strafzaken tegen de ontspoorde wedstrijd van 8 december tussen Helmondia en RKPVV. Gaby Kuijpers waarvan we het vreemd vinden dat zijn aanblijven of wellicht stoppen zo lang uitblijft. Er hangt een mist over deze casus waar een ieder de lippen stijf op elkaar houdt. Gaby, nu we het toch over hem hebben, zijn stokpaardje is ook deze week weer dat er geen uitgesproken zwakke ploegen zijn in 3D dit seizoen. Geen Constantia, MULO of Ulysses zal hij bedoelen. Dat moeten we toch enigszins nuanceren gezien de belabberde stand van Avanti'31 en SCG'18 die zich steeds meer, hoe vreemd ook, gaan manifesteren als degradatiekandidaten. We gaan het volgen van wedstrijd naar wedstrijd en over een maandje of zo weten we meer.

Den Dungen – Handel
Dit wordt een stevig duel voor de club uit Handel. Den Dungen is goed bezig en verloor recentelijk alleen van FC Schadewijk. Van Handel is bekend dat de selectie van trainer Tom Jacobs aan de smalle kant is. Het is een hechte club met vriendelijke bestuursleden, maar dat is nog geen garantie voor punten. Sterkhouders Peter van den Bosch, Rob Manders en Thijs Bexkens vervang je nu eenmaal niet zo maar even. Jacobs moet het hebben van zijn creatieve ideeën zoals hij zondag thuis tegen Margriet plots Ruud Konter uit het vierde elftal in de basis plaatste. Zondag wordt het klunen in Den Dungen, maar voetbal blijft onvoorspelbaar toch?

Helmondia – Avanti'31
'De mannen van Avanti' zoals ze in de volksmond worden genoemd hebben het zwaar momenteel. Trainer Henry van Wanrooy is een strijder en weigert bij de pakken neer gaan te zitten. Van Wanrooy: "Helmondia de koploper aanstaande Zondag is altijd weer een mooie uitdaging om daar een goed resultaat tegen te halen. Twee goede overwinningen behaald in de winterstop, waar de meeste terug zijn van een blessure. Geert van Heeswijk is er daar een van, hij is super belangrijk voor ons team met zijn ervaring en scorend vermogen. Tegen ODC een hele goede pot voetbal op de mat gelegd maar dat levert geen punten op maar is wel goed voor het vertrouwen. Wij gaan het zien zondag in Helmond waar onze trouwe supporters weer een fijne ondersteuning zullen zijn", zegt de Avanti'31 trainer.

Geert van Heeswijk zondag weer terug in de hoofdmacht van Avanti'31

RKPVV – Boekel Sport
Een meer dan interessant duel zondag op De Warande in Helmond. Als je het schematisch uit zou zetten loopt de curve van Boekel Sport nu lineair omhoog en de van RKPVV vlakt even af of zakt zelfs iets. De raketstart van de Helmonders is even tot staan gebracht. Er zijn bovendien, na het duel voor de winterstop uit bij medekloploper Helmondia, nog flink wat naweeën in de vorm van rode en gele kaarten. Bij Boekel Sport lopen de voetbalzaken inmiddels prima weet ook trainer Mark van de Ven: "Het gaat inderdaad uitstekend in Boekel, met in de laatste zeven officiële wedstrijden alleen maar overwinningen. Voetballend moeten we echter nog steeds beter en dominanter worden. We maken stappen maar ik ben nog niet tevreden. Zondag uit naar RKPVV in Helmond, waar de afgelopen periode natuurlijk het een en ander is gebeurd. Hopelijk is dit allemaal achter de rug en kan iedereen zich zondag focussen op voetbal."

Invloed
Toch is de aanstelling van de arbitrage zondag wat enige verbazing omdat Mohamed Azarfane uit Helmond komt. Van de Ven vervolgt: "Opvallend inderdaad dat de KNVB een scheidsrechter heeft aangesteld uit Helmond. We hebben de KNVB om een reactie gevraagd en krijgen te horen dat deze scheidsrechter prima kan fluiten en zijn woonplaats geen invloed heeft op de wedstrijd. We hebben deze scheidsrechter eerder gehad en het is inderdaad een uitstekende scheidsrechter. Wel is het natuurlijk zo dat bij het minste of geringste de KNVB bij deze aanstelling vraagtekens oproept. Voor ons onbegrijpelijk dat ze zichzelf al op voorhand onnodig in een lastige situatie manoeuvreren. Temeer daar het mis ging met een andere Helmondse scheidsrechter (Brian Versteegh Red.) bij Helmondia - RKPVV kort voor de winterstop. We vertrouwen er echter op dat dit geen enkele invloed zal hebben op het verloop van de wedstrijd en hopen dat we na afloop kunnen terugkijken op een sportieve wedstrijd met als doel om bovenin de klasse mee te blijven doen." Duidelijke taal van de oefenmeester van Boekel Sport.

Excellent – Nooit Gedacht
Voetbalclub Excellent verloor in december thuis van Boekel Sport, maar daarentegen haalde het keurig een punt uit bij FC Schadewijk. Hoe staat de thuisclub ervoor is dan de vraag aan trainer John Janssen: "Het is moeilijk te zeggen hoe we ervoor staan, één oefenwedstrijd is afgelast en ook hebben we een keer niet kunnen trainen. Maar ook al heb je een ideale voorbereiding gehad, competitie is toch altijd een ander verhaal. Ik vind het prettig om met een thuiswedstrijd te starten. Vaak komen er dan toch wat extra krachten vrij bij ons. Het doel voor de tweede competitiehelft blijft onveranderd: handhaven." Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Kevin van Dalen uit Odiliapeel voor aanvang op Het Domein.

Tim de Wert: 'Als we Schijndel laten voetballen gaan we een lastige wedstrijd tegemoet'

Nijnsel/TVE – Schijndel/De Wit
Een echte Meierijstad-derby zal het college van deze dertien kernen zeggen. Dé vraag in deze prille status van de samenvoeging of zich een ieder dit wel realiseert die zondag op Den Eimert aan de aftrap staan. Zijn de blessures van belangrijke sterkhouders bij Schijndel onder anderen weer genezen? Dat scheelt een slok op de clichématige borrel. Maar datzelfde geldt voor voetbalclub Nijnsel. Trainer Tim de Wert kijkt kort terug op de afgelopen weken: "We hebben een goede voorbereiding achter de rug. We weten dat we het voor de winterstop hebben nagelaten onze kansen af te maken. Hier werken we aan. Gelukkig kunnen we terugvallen op een goede organisatie waardoor we ook weinig weggeven. Met Schijndel krijgen we een jonge, voetballende ploeg tegen die net als wij wisselvallige periodes kende. Als we Schijndel laten voetballen gaan we een lastige wedstrijd tegemoet, technisch is het een leuk team. In de omschakeling liggen er mogelijkheden. Als we hier effectief mee omgaan gaan we zeker kansen krijgen. Het belooft een leuke pot te worden. Daarnaast is voor ons een overwinning noodzakelijk om kans te houden op de tweede periode. We moeten winnen, de week erop kun je goede zaken doen tegen een directe concurrent voor de tweede periode." In Nijnsel wordt om 14.30 uur afgetrapt

Programma voor zaterdag en zondag
Den Dungen-Handel
SCG'18-BMC
Margriet-FC Schadewijk Za
SC Helmondia-Avanti'31
RKPVV-Boekel Sport
Excellent-Nooit Gedacht
Nijnsel/TVE -Schijndel/De Wit

Stand:
1. SC Helmondia 12-24
2. RKPVV 12-24
3. FC Schadewijk 12-21
4. Margriet 12-21
5. Boekel Sport 12-19
6. Den Dungen 12-19
7. Excellent 12-18
8. Nijnsel 12-17
9. Nooit Gedacht 12-17
10. Schijndel 12-15
11. Handel 12-12
12. BMC 12-9
13. Avanti'31 12-7
14. SCG'18 12-7

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant