Logo kliknieuws.nl/uden
UDI'19 speelde gelijk tegen hekkensluiter Nuenen.
UDI'19 speelde gelijk tegen hekkensluiter Nuenen. (Foto: Peter Kuijpers)

Puntverlies bij hekkensluiter irriteert UDI'19-trainer Lodewijk de Kruif

  •   keer gelezen   Voetbal

NUENEN | UDI'19/CSU heeft twee dure punten verspeeld bij Nuenen. De formatie van trainer Lodewijk de Kruif verspeelde tweemaal, tot grote irritatie van de Edenaar, een voorsprong tegen de hekkensluiter: 2-2. "Hier gaan we dinsdag met z'n allen eens goed over praten, want dit kan niet", concludeerde De Kruif. UDI'19 eindigde het duel overigens met tien man na een rode kaart voor Willem Tieben.

Na 45 minuten was er nog niets aan de hand voor UDI'19, dat met 0-1 leidde door een doelpunt van Anass Aamri, die afgelopen donderdag in het duel met Stormvogels'28 (5-0 winst) voor de KNVB-districtsbeker al driemaal trefzeker was voor de Udenaren. "We speelden voor rust eigenlijk een prima partij en kregen ook de nodige kansen", vond De Kruif.
Na de thee kwam Nuenen eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Sem van den Broek profiteerde dankbaar van een fout van Tieben. Toch kwam UDI'19 alweer snel op voorsprong. Sam Wassenberg was andermaal het goudhaantje voor UDI'19, dat na die 1-2 door de ondergrens zakte. "De organisatie stond niet meer en afspraken werden niet nagekomen. Daardoor lieten we Nuenen terug in de wedstrijd komen. Dat irriteert me, want we hadden ons een hele andere voorstelling gemaakt van de eerste drie wedstrijden na de winterstop. Zelfs als we komende week (tegen Longa'30) winnen, is de herstart toch onvoldoende", aldus De Kruif, die Tieben in de slotfase zijn tweede gelde kaart zag pakken en tot overmaat van ramp ook nog zag hoe Maiky Fecunda de 2-2 scoorde. 

'Bekerpot nu het belangrijkste'
Ondanks het puntverlies steeg UDI'19 één plek in de Hoofdklasse B. De Udenaren wisselden stuivertje met Silvolde. Voor het treffen met Longa'30 speelt UDI'19 eerst nog donderdag 30 januari thuis tegen derdeklasser SV Blerick in de KNVB-districtsbeker. "Dinsdag gaan we met elkaar stevig in gesprek over deze wedstrijd en dan gaat de blik op Blerick, want dat is nu de belangrijkste pot." 

Meer berichten