3D: Top ontmoet elkaar tijdens FC Schadewijk – Helmondia; Gaby Kuijpers: 'blijft-ie wel blijft-ie niet?' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Mooie clash zondag tussen FC Schadewijk en Helmonidia.
Mooie clash zondag tussen FC Schadewijk en Helmonidia.

3D: Top ontmoet elkaar tijdens FC Schadewijk – Helmondia; Gaby Kuijpers: 'blijft-ie wel blijft-ie niet?'

  •   keer gelezen   Voetbal

Op de laatste zondag van januari springt het duel FC Schadewijk – Helmondia er dik uit. Op deze site later een interview met verdediger Joey van Heeswijk van FC Schadewijk. Nog steeds is de naam van de trainer voor komend seizoen bij FC Schadewijk niet ingevuld. De club en trainer hullen zich in stilzwijgen. De rijzende ster Boekel Sport ontvangt Nijnsel en ook hier zijn de Boekelaren op de eigen Donk huizenhoog favoriet. Een mooie maar natte zondag wacht ons.

Door: Peter Kuijpers

Avanti'31 is 2020 goed gestart. Na een matige periode eind 2019 met veel blessures lijkt daar een eind aan te zijn gekomen. De club bevestigde dit met een klinkende 1-3 uitzege bij koploper Helmondia. Met onder anderen de terugkeer van Geert van Heeswijk is het elftal een stuk stabieler geworden. Zondag staat de historische derby tegen SCG'18 (voorheen Sint Michielsgestel) op de rol. SCG'18 staat op een dertiende plek samen met Avanti'31. De winnaar zondag maakt een leuke sprong omhoog in het rechterrijtje. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Van Straaten voor aanvang in Schijndel.

Schijndel – Excellent
Het Zuideinderpark zondag krijgt bedoek uit Oploo. Schijndel pakte zondag verdiend een punt op Den Eimert bij Nijnsel. De tegenstander van zondag staat vijf punten hoger met de voeten nat in het linkerrijtje. Toch liggen er winstkansen voor Schijndel dat langzamerhand weer compleet aan het worden is. Brent Blummel bewees dat zondag met een heerlijke treffer van afstand. Scheidsrechter Peter van Heugten uit Tegelen start om 14.00 uur.

Boekel Sport – Nijnsel
Nijnsel maakt zich op voor het loodzware duel zondag in Boekel tegen Boekel Sport. De Boekelaren die na vier wedstrijden nul punten hadden zijn aan een ware inhaalrace bezig. Zondag moest er koploper RKPVV aan geloven (zonder de geschorste sterspeler Johan van Lierop) in Helmond. Winst voor Nijnsel of zelfs een puntje in Boekel zal gekwalificeerd worden als een stunt. Voor Nijnsel de taak om in deze wellicht voorbarige stelling het tegendeel te bewijzen. Ron Kerkhof uit Nuland is op Sportpark De Donk om 14.30 uur de scheidsrechter.

BMC – Margriet
Dat de winst zaterdag op De Amstelhoef van FC Schadewijk nou dikverdiend, was is ook weer overdreven. Het was en is wel een deuk in de plannen van Margriet-trainer Maarten van Vugt c.s. om de kop van 3D te naderen. Je kan er stellingen en meningen op loslaten, maar een ploeg met een statuur als Margriet gaat maar voor één ding en dat is kampioen worden of op zijn minst promoveren naar de tweede klasse. Niet meer, maar zeker niet minder. Dat is toegegeven op dit moment nog geen enkele zekerheid, al is de afstand naar de top-3 slechts drie punten. De Ossenaren van De Amstelhoef presteren nog te wisselvallig.  Het hele linkerrijtje overigens is nog volop in de race voor het ultieme en voert de spanning in deze klasse alleen maar op. Winst om mee te blijven doen op de nummer laatst in 3D is dan wel een vereiste.  Zondag op Sportpark De Brand in Berlicum (Ballukum voor de locals) fluit scheidsrechter Hesselmans om 14.30 uur voor aanvang.


Trainer Arno Methorst van Nooit Gedacht treft in Den Dungen een sterke tegenstander

Nooit Gedacht – Den Dungen
Een meer dan interessant duel waar Den Dungen inmiddels de top in deze klasse tot op twee puntjes is genaderd. Alleen de Zuid Willemsvaart scheidt deze twee ploegen van elkaar in deze derby. Nooit Gedacht verloor op de eigen Biescamp (en wie niet de laatste tijd) alleen van Boekel Sport. De Geffenaren staan nog negende maar gezien de status van dit team is dat een paar plekken te laag. Zondag treft Nooit Gedacht-trainer Arno Methorst een kwalitatief goede tegenstander. Een verschil van vijf punten in het voordeel van de bezoekers die afgelopen zondag thuis wonnen van Handel. Op de schouders van Nooit Gedacht rust zondag de plicht om winnend uit het duel te komen anders wordt de afstand naar het gebied waar de prijzen vallen steeds groter. Scheidsrechter Bruekers fluit op De Biescamp om 14.30 uur voor aanvang.

Handel – RKPVV
De grootste overeenkomst tussen deze clubs is dat ze momenteel tobben met blessures en schorsingen. Johan van Lierop speelt zondag weer mee hij had volgens berichten uit Helmond maar één wedstrijd schorsing. Op papier is medekoploper RKPVV zwaar favoriet, maar in Handel weet je het maar nooit. Op D'n Eikenwal fluit scheidsrechter Hendrix om 14.30 uur voor aanvang.

Programma komende zondag:
Avanti'31 - SCG'18
Schijndel - Excellent
Boekel Sport - Nijnsel 
BMC - Margriet
Nooit Gedacht - Den Dungen
FC Schadewijk - SC Helmondia
Handel - RKPVV

Stand:
1. SC Helmondia 13-24
2. FC Schadewijk 13-24
3. RKPVV 13-24
4. Boekel Sport 13-22
5. Den Dungen 13-22
6. Margriet 13-21
7. Excellent 13-21
8. Nijnsel 13-18
9. Nooit Gedacht 13-17
10. Schijndel 13-16
11. Handel 13-12
12. Avanti'31 13-10
13. SCG'18 13-10
14. BMC 13-9

Meer berichten