Stevige opgave voor Blauw Geel'38/Jumbo in Echt [+audio] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Spelers die nog geen groen licht hebben gegeven voor komend seizoen
Spelers die nog geen groen licht hebben gegeven voor komend seizoen (Foto compilatie Peter Kuijpers)
+audio

Stevige opgave voor Blauw Geel'38/Jumbo in Echt

  •   keer gelezen   Voetbal

Terwijl Limburg zich klaarstoomt voor Vastelaovend spelen EVV en Blauw Geel'38 hun competitieduel op Sportpark In de Bandert in Echt. EVV is inmiddels opgeklommen naar het linkerrijtje en staat één puntje boven Blauw Geel'38. De Veghelaren moeten waken om weg te blijven uit de vermaledijde kelder van de Derde Divisie. Met vier puntjes uit vier wedstrijden in 2020 is dat (nog) te wankel om hier zekerheid over te geven.

Door: Peter Kuijpers

EVV verloor thuis alleen van O.S.S.'20 en OFC en dat is geen schande tegen deze twee sterkste ploegen uit de Derde Divisie zondag. Overigens met miniem verschil. Opvallend hierbij is dat OFC op dit moment in een dalende lijn zit. Twee stevige verliezen recentelijk tegen Westlandia en Gemert zijn opvallend voor dit al vaak besproken team.O.S.S.'20 kwam hiermee nog steviger in het zadel en is het kampioenschap een kwestie van tijd.  EVV-trainer René Eijer kampt met de nodige personele problemen. In het recentelijke duel met Groene Ster zaten er zelfs vier JO 19 junioren op de bank meldt de website van de Limburgers. Tijdens dat duel vielen Jordi Beelen en aanvoerder Rick Geenen (die scoorde) uit met vervelende blessures. Voormalig Blauwgeler Rick Polman scoorde deze wedstrijd niet en werd in de 86e minuut vervangen. Zondag gaan we het zien in het zesde competitie treffen tussen de twee teams in drie jaar. Een wedje vooraf dat Prins Carnaval de aftrap doet? Vast wel. 

Rick Polman is zondag spits bij tegenstander EVV in Echt (Foto Peter Kuijpers)

Zain
Blauw Geel'38 kent weinig problemen van fysieke aard. Wel lijkt Desley Schilders voorlopig weer uitgeschakeld. Zijn genezen lijkende blessure speelt de Veghelaar toch weer volop parten. Wie weet krijgt zondag in Limburg Ymanuel Hurkmans zijn eerste basisplek. Van Hurkmans, die twee jaar revalideerde, is ook (nog) geen groen licht voor volgend seizoen. Hurkmans zou een prima vervanger zijn voor Zain Moghal die de club na een jaar alweer gaat verlaten en vertrekt naar Achilles Veen. De vaste rechtsachter 'kiest eieren voor zijn geld' Bij Achilles Veen is naar verluidt Kwetters Eieren dé grote sponsor en weldoener van de club. Achilles Veen dat in de zaterdaghoofdklasse op een zevende plek staat met elf punten achterstand op koploper DHSC uit Utrecht. In de voorbereiding ging Blauw Geel'38 met 5-7 onderuit tegen de club uit Veen. Afgelopen dinsdag speelde Blauw Geel'38 een oefenduel thuis tegen de reserves van RKC. Het werd een ontluisterende 2-7 nederlaag, maar met een verhaal luister naar Niels van Casteren zijn interview onder aan dit artikel.

Aanvallers
Afgelopen week werd bekend dat met ingang van het komende seizoen aanvaller Lars Loermans overkomt naar Veghel. Loermans kwam afgelopen jaar van het in verval geraakte JVC Cuijk over naar zijn huidige club Juliana'31. De man uit Ewijk sluit aan in het rijtje van spelers waar de BG-top mee rond is momenteel. We missen in datzelfde rijtje nog de namen van de aanvallers Joey Hellstern, Jeroen van Schoonhoven, Danny Verbakel, Koen van der Zanden en keeper Ralph Vos waar nog mee gesproken wordt aldus René Barten van de BG-Top. Van Mustafa Guler, Jean-Claude van Aanhold en Erik, van Loon was al eerder bekend dat ze de club gaan verlaten. Vraagteken bij de club is eveneens nog  Jamey Raas die nog amper speelde in de Veghelse hoofdmacht en bovendien tobt met blessures. Donderdag kwam vanuit de club nog een bericht van Jeugdvoetballers die komend seizoen bij de selectie aansluiten. Het gaat om Hugo van den Nieuwenhof, Hadi Barglan, Melle Schevers, Tijn Bosch, Bram Besems en Joran van Zutphen. Eigenlijk zou Sebastiaan de Schouwer het Veghelse doel verdedigt hebben afgelopen zondag voor de niet geheel fitte Vos. Maar de storm stak daar een stokje voor. De focus ligt nu op  EVV als scheidsrechter Vries om 14.30 uur het sein tot voetballen geeft op Sportpark In de Bandert in Echt.


HTML5 Audio Player

Gesprek met Niels van Casteren trainer van Blauw Geel'38

Programma Derde Divisie voor komende zondag:
Jong ADO Den Haag-Groene Ster
Gemert-Hoogland
ADO'20-Dongen
FC Lieden-OFC
EVV-Blauw Geel'38/Jumbo
Hercules-HSC'21
UNA-Westlandia
O.S.S.'20-DEM
Quick-Vrij

Stand:
1. O.S.S.'20 19-47
2. OFC 19-33
3. Gemert 19-31
4. HSC'21 19-29
5. Dongen 18-28
6. Jong ADO Den Haag 18-27
7. EVV 19-27
8. UNA 19-27
9. Blauw Geel'38 19-26
10. Groene Ster 19-24
11. Quick 19-23
12. Westlandia 19-22
13. ADO'20 19-21
14. Hercules 19-21
15. DEM 19-20
16. Hoogland 19-16
17. Lienden 18-15

Meer berichten