Erp won onlangs van TOP. (Foto: Peter Kuijpers)
Erp won onlangs van TOP. (Foto: Peter Kuijpers)

Leuk en belangrijk programma in eerste klasse C

Voetbal 265 keer gelezen

Gaat Erp HVCH voorbij op de ranglijst? Weet Rhode te stunten op bezoek bij koploper Brabantia? En kan TOP de matige serie stoppen door te winnen van Nemelaer? We gaan het komende zondag zien.

door Peter Kuijpers

Brabantia – Rhode
Het ziet er niet goed voor Rhode en daar zeggen we niets verkeerd mee. De club verkeert in zwaar weer en is een kandidaat voor degradatie naar de tweede klasse. Een mooier verhaal kunnen we er echt niet van maken. Zondag kijkt heel Rhode als een berg op tegen het duel uit naar koploper Brabantia. De nummer één tegen de nummer laatst. Dan heb je alles tegen en kun je alleen maar verrassen in Eindhoven.

Erp – HVCH 
Virtueel staat Erp boven HVCH, maar het echte verschil is dat de ploeg uit Heesch twee punten boven Erp bivakkeert. Een open duel op Den Uil waar winst voor HVCH een hernieuwde intrede zou kunnen betekenen in het veilige linkerrijtje. Na de kansloze nederlaag bij Best Vooruit de laatste competitiewedstrijd is de ploeg van trainer Roy de Haan gebrand op een goed resultaat. Erp maakte thuis tegen het niet bijster sterke (en door blessures geplaagde) sv TOP een sterke indruk. De druk op het team van Jurgen van Wanrooij is groot. Yoeri Vissers is in aantocht en kan nog veel gaan betekenen als hij na ruim een jaar weer zijn intrede doet na zijn kruisbandoperatie bij de Erpenaren. 

Nemelaer - TOP
Een nieuwe nederlaag van TOP betekent dat de Ossenaren voorlopig niet meer naar boven hoeven te kijken. Sterker nog, het zit zo dicht op elkaar in deze eerste klasse C, dat de Ossenaren voorzichtig achteruit zouden moeten kijken. Zo ver is het natuurlijk nog niet, want zondag kan er ook 'gewoon' gewonnen worden bij het fysieke sterke Nemelaer. Een echte favoriet is er niet zondag in Haaren.

Eerste klasse C:
1. Brabantia 15-25
2. Alverna 13-24
3. NEC 13-23
4. Leones 13-21
5. TOP 14-21
6. FC Eindhoven AV 12-19
7. Woezik 13-19
8. Unitas'30 14-19
9. HVCH 14-18
10. Erp 13-16
11. Nemelaer 12-15
12. SC 't Zand 13-14
13. Best Vooruit 14-11
14. Rhode 14-10

Erp - HVCH
Leones - FC Eindhoven AV
Brabantia - Rhode
Woezik - SC 't Zand
Best Vooruit - NEC
Nemelaer - TOP
Unitas'30 - Alverna

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant