O.S.S.'20 - DEM. (Foto: Mark Pouwels)

O.S.S.'20 heeft moeite met DEM en Dennis en verliest voor de eerste keer

Voetbal 461 keer gelezen

Negentien wedstrijden bleef O.S.S.'20 dit seizoen ongeslagen in de Derde Divisie. DEM maakte zondagmiddag een einde aan de ongeslagen status. De Beverwijkse formatie ging het beste om met de omstandigheden (Storm Dennis) en boekte een 0-2 zege op De Rusheuvel.

Wie het Twitter-verslag van O.S.S.'20 volgt, zou misschien denken dat de Osse club het verdiende om te winnen. Maar zonder geel-blauw gekleurde bril was er een andere wedstrijd te zien. Een wedstrijd die vanwege de harde wind eigenlijk nooit een goede wedstrijd kon worden. Ballen over 10 meter werden regelmatig zelfs nog door de wind buiten de lijnen geschoten. Het aantal kansen was op één hand te tellen. Na tien minuten kwam DEM al op voorsprong. Bryan Herraez Callego opende de score uit een corner. Kort daarna lieten de gasten een grote kans op de 0-2 liggen. In het verdere verloop van de eerste helft was het de thuisploeg die aanzette en ook kansen kreeg. In de 0-1 stand kwam echter geen verandering.

Aanvallend O.S.S.'20
In de tweede helft had O.S.S.'20 de wind tegen, maar desondanks werd het gaspedaal verder ingedrukt. De offensieve gedachten waren er wel, maar mede door de storm konden die niet worden uitgevoerd. Doelman Swen Verswijveren zag regelmatig een 'Osse delegatie' voor zijn doel verschijnen, maar echt veel moeite om zijn doel schoon te houden, hoefde hij niet te doen. In de slotfase ging zelfs doelman Rick van der Leest mee in de hoop de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet en in de tegenstoot werd het ook nog 0-2 door Mike Adrichem. Het keihard werkende DEM zorgde daarmee voor een daverende verrassing.

Door de nederlaag heeft het winnende OFC het gat verkleind tot elf punten.

Basisopstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Bart Spierings, Joep van de Rande, Joep Engelen, Bram Eltink, Bob Zonnenberg, Brian Campman, Tony de Groot (Tom Pijnenburg), Rob van Sonsbeek, Joep van der Velden (Tim Waterink) en Jos Peltzer.