3D: FC Schadewijk spekkoper in stormweekend; Helmondse clubs zakken weg

Voetbal 2.541 keer gelezen

Bij sommige weersomstandigheden, zoals die van vandaag, kan je jezelf afvragen of voetbal nog wel zin heeft. Overal bij alle clubs die we belden of waren hetzelfde verhaal. Maar ja de competitieleider wrijft zich opgelucht in de handen dat er geen algehele afgelasting kwam. De competitie zit mudje vol en vele principiële grasteams moeten er echt rekening mee gaan houden dat de KNVB het uitwijken naar kunstgras verplicht gaat stellen. Een diepe buiging voor FC Schadewijk en trainer Gaby Kuijpers die met winst op Nijnsel, en het verlies van de Helmondse teams, stevig op kop van 3D zijn gekomen.

Schijndel ging vanmiddag vooral in de tweede helft door de ondergrens. De eerste helft konden de Schijndelaren nog gelijke tred houden met de bezoekers uit Den Dungen. Na een 0-1 achterstand was het Tijn Niemeijer (mooiste moment van de wedstrijd) die voor Schijndel de stand weer gelijk trok. Den Dungen wist echter nog voor rust weer op voorsprong te komen.  Na rust, met de straffe wind mee, werd het aan Schijndelse kant alsmaar slechter. Duels gingen verloren en het team leek stuurloos. Den Dungen scoorde nog de 1-3 en vertrok met de volle winst van het Zuideinderpark.

Avanti'31 – RKPVV 4-1
De vette weken lijken voor de voormalige koploper RKPVV verleden tijd. De Helmonders gingen aan den Molendijk bij Avanti'31 met 4-1 kansloos onderuit. Jelle Brus opende koppend uit een corner waarna Luuk van den Hurk vergrootte naar 2-0. De gasten kwamen op slag van rust nog terug naar 2-1 wat de veldverhoudingen een scheef beeld gaf. Na rust was het opnieuw Avanti'31 dat de storm meester was en twee maal via mister Avanti'31 Geert van Heeswijk met 4-1 onder het finishdoek gingen. Trainer Henry van Wanrooy: "Prima wedstrijd goed gespeeld en complimenten aan het team. Zeg maar tegen Gaby Kuijpers dat ik bij een kampioenschap van zijn team even langs kom want Avanti'31 heeft daar een behoorlijk aandeel in gehad." Avanti'31 versloeg zoals bekend SC Helmondia en nu RKPVV.

FC Schadewijk – Nijnsel 3-0
De club van trainer Gaby Kuijpers laat er geen twijfels over bestaan wat de plannen zijn. Het K woord is (nog) ten strengste verboden op de Neervelden. Wel liepen de Ossenaren weg van de concurrentie die zo  'vriendelijk' waren om te verliezen. Vanmiddag ging FC Schadewijk het beste om met de moeilijke weersomstandigheden. Met de storm tegen was het de thuisclub die via Tom Liemburg en Dani van der Weg met 2-0 gingen rusten. Na rust is FC Schadewijk amper in de problemen geweest waar Benjamin Duah tekende voor de 3-0 eindstand.

Nooit Gedacht – SC Helmondia 1-0
Ook op De Biescamp was Jan de Wind ruim vertegenwoordigd en maakte het de spelers erg moeilijk. SC Helmondia ging voor rust het beste om met de moeilijke omstandigheden, maar doelpunten vielen er niet. Nooit Gedacht was na rust beter en toonde vooral conditioneel meer in huis te hebben. In de 70e minuut viel de enige treffer van de wedstrijd, fel omstreden overigens. Tim Bissels stuurde Bob van Iersel weg die scoorde. Volgens de grensrechter van Helmondia en velen getrouwen in buitenspelpositie. Scheidsrechter Jeroen van Rossem was niet te overtuigen en keurde de treffer goed. Ken Bissels was in de slotfase dichtbij de 2-0 maar zag zijn kopbal op de lat belanden.

BMC – Handel 0-3
Bij een blik op het wedstrijdformulier vooraf was het wel duidelijk dat hier een ander team stond van Handel als we de laatste tijd zagen. Weer wat vertrouwde namen deden het team goed. Teun Graat opende op Sportpark De Brand. Na ruim een half uur spelen profiteerde Graat van een slechte uittrap van de BMC doelman en bovendien van slechte balcontrole wat 0-2 betekende. Na rust bleef Handel de betere ploeg waar Ruud Konter (opgehaald een paar weken geleden uit het derde team) zorg droeg van de 0-3 eindstand. BMC ramde nog op de paal, maar daar bleef het bij voor de ploeg uit Berlicum.

Boekel Sport – Margriet 1-1
De Ossenaren gingen zeker niet zonder (gezonde) angst naar De Donk in Boekel. Wonnen nog wel weliswaar met grote cijfers een oefenduel afgelopen week bij Berghem Sport, maar Boekel Sport was zoals bekend in goede doen. Met de wind in de rug waren het de Ossenaren die na een half uur spelen op voorsprong kwamen. Jeffrey van Vlijmen pegelde van grote afstand een bal gedragen door de wind achter doelman Jesse Zwanenburg. Na rust leek Boekel Sport al snel langszij te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Invaller Guus Goossens was het die een terugspringende bal uit een free kick in het doel wist te werken. Diezelfde Goossens kon na het neerhalen van Mounir  Al Mansouri met rood vertrekken. Zwaar volgens Boekelse lezing omdat het hier niet ging om een doorgebroken speler. Scheidsrechter De Graaf dacht hier anders over.