Venhorst won met klein verschil van Heeswijk
Venhorst won met klein verschil van Heeswijk Foto: Eric Elbers

2H: Olympia'18 weet weer wat verliezen is; veel emoties bij EVVC - Volharding

Voetbal 2.426 keer gelezen

Berghem Sport dat SVSSS zou ontvangen werd pas laat afgelast. De club heeft op het puike onderkomen een prima kunstgrasveld liggen, maar de consul en de club vonden het niet verantwoord om te spelen. Een van de weinige duels die om reden van de storm werd afgelast. Ook het duel in Empel werd kort stilgelegd waar scheidsrechter Van de Ven in overleg ging met de beide aanvoerders en er toch besloten werd om door te gaan. Bij de overige kwamen de uitdrukkingen gekkenwerk en parodie op voetbal bijna in alle verhalen voor. Volharding voelde zich behoorlijk bestolen in Vinkel bij EVVC. De rapen waren gaar na het afkeuren van een Volharding doelpunt. Trainer Johan Vullings wond zich op en moest met rood het veld verlaten.

DAW verloor thuis van Vianen Vooruit. Ook op D'n Heuvel in Schaijk tierde de wind welig. In een rommelig duel was het gezien de omstandigheden moeilijk voetballen. Trainer Rob van der Ven: "In dit soort wedstrijden moet de bal gewoon een keer goed vallen. Dat deed hij voor ons juist niet vanmiddag. Jammer dat de lat een doelpunt van ons in de weg stond." De enige goal in de wedstrijd viel in de 71e minuut. Het was Jeroen Bardoel die namens de bezoekers buiten de zestien met links snoeihard uithaalde. DAW deed er nog alles aan om het verlies te ontlopen, maar een hard werkend Vianen Vooruit trok de driepunter over het eindsignaal.

Het doelpunt van Jeroen Bardoel is aanstaande (Foto Hanny van der Linden)

(Foto Hans Heesakkers)

Venhorst – Heeswijk 1-0
Het zijn geen dikke cijfers waarmee Venhorst wint, maar vanmiddag pakte de mannen van trainer Joost Janssen de derde zege in 2020 en zijn dus dit genoemde jaar nog ongeslagen. Een rommelige wedstrijd waar het doelpunt pas viel in de tweede helft. Eerst kreeg de ingevallen Wouter van Dijke bij Heeswijk nog een grote  kans. Na een scrimmage op links kreeg hij de bal ietwat gelukkig mee en kon van een meter of elf vrij vuren op het doel van Venhorst. Helaas voor hem was hij wat onstuimig en schoot de bal hard over. Goudhaantje Thijs van Sleeuwen deed het beter. Een teruggetrokken bal kwam bij de topspits van Venhorst die zich niet bedacht en uithaalde naar 1-0. Een zure nederlaag voor de Balledonkers, lachende gezichten bij Venhorst dat vrolijk het carnaval tegemoet ziet.

Foto Eric Elbers

Emplina – Olympia'18 2-0
Voor de laatste nederlaag van de ploeg uit Boxmeer moeten we terug naar 22 september op de eerste dag van de competitie. Dat is ruim vijf maanden geleden. Emplina, geholpen door de storm, maakte aan dat sprookje een einde en won met 2-0. 1-0 door een strafschop en de 2-0 na een lelijke uitglijder van Mitch Vertraaten. Na elke overwinning ben je dichter bij je volgende nederlaag wist een bekende trainer ooit te melden. Dat overkwam Olympia vanmiddag in Empel.

Foto Bas Delheij

EVVC – Volharding 3-1
Veel clubs spraken echt schande dat er met deze omstandigheden gevoetbald werd. Toch ging de wedstrijd op De Zwaan in Vinkel gewoon door. De bal bleef bij standaardsituaties niet stil liggen en vloog werkelijk alle kanten op. Volharding is op dit moment aangeschoten wild. Trainer Johan Vullings zijn absenten zijn amper te turven. Het veld in Vinkel was pokdalig en als je dan een glad geschoren veld als op Soetendaal gewend bent is dat zeker even klunen. EVVC kwam op slag van rust via de weer puik spelende Gerwin van den Boom op voorsprong. Volharding kwam na rust gelijk via Marvin Klijn, maar het doelpunt vond onder groot protest uit Vierlingsbeek geen genade in de ogen van Arbiter Engelen. Hij gaf een vrije trap voor Volharding in plaats van naar het midden te wijzen. De emoties liepen daarbij zo hoog op waarbij trainer Johan Vulling met rood moest vertrekken. Marc van Wanrooij vergrootte naar 2-0 waar Tim Michiels verkleinde naar 2-1. In blessuretijd was het Van den Boom die de 3-1 eindstand bepaalde. Scheidsrechter van Engelen was in de optiek van alles wat uit Vierlingsbeek kwam de 'kwaaie genius' Bij EVVC vonden ze het prima en schreven drie punten bij.