UDI'19/CSU was te sterk voor Minor.
UDI'19/CSU was te sterk voor Minor. Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 kleineert Minor 'maar kater vanwege verlies tegen Erp overheerst'

Voetbal 1.318 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU heeft dankzij de derde overwinning op rij de top-3 in de Hoofdklasse B in het vizier gekregen. In Uden revancheerde de thuisploeg zich tegen Minor (4-0) voor het echec in de districtsbeker afgelopen week tegen Erp. "We wilden ons vandaag revancheren, maar de kater vanwege die nederlaag overheerst", aldus UDI-coach Lodewijk de Kruif.

Met het verlies tegen eersteklasser Erp (1-2) afgelopen donderdag zag UDI'19 een streep gaan door de voornaamste doelstelling voor dit seizoen: de KNVB-districtsbeker. "Tijdens de wedstrijdbespreking ging het zodoende ook niet over Minor, maar over de oorzaken van dat verlies en de wijze waarop we hebben verloren. We hebben tegen Minor een duidelijk antwoord gegeven, maar het duel met Erp was qua 'gewicht' zwaarder dan deze pot. Die kater blijft dus nog wel even hangen", keek De Kruif terug.

'Duidelijke en terechte overwinning'
Over het spel van zijn ploeg tegen Minor had de Edenaar niets te klagen. "We waren in het eerste kwartier niet helemaal onszelf, waarschijnlijk omdat ze zich wilden bewijzen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, zijn we gaan domineren en hebben we uiteindelijk een zeer duidelijke en terechte overwinning geboekt." Vlak voor rust opende Sam Wassenberg op aangeven van Roald van Hout de score. Na de thee tilden Rick Wouters (individuele actie), Wassenberg en Wietse van Lankveld de score naar 4-0.
UDI'19, dat zich voor komend seizoen heeft versterkt met Stijn van den Broek van TOP, staat achtste, maar heeft slechts drie verliespunten minder dan nummer drie IFC. "Ik ga nu nog niets roepen over een mogelijke eindklassering, maar als we over aantal weken daadwerkelijk kunnen meedoen om plek drie of vier, dan moeten we dat natuurlijk niet nalaten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant