Logo kliknieuws.nl/uden
Ben Tuithof, voorzitter van UDI'19.
Ben Tuithof, voorzitter van UDI'19. (Foto: Temmie van Uden)

UDI'19-preses Ben Tuithof: 'Financiële gevolgen coronacrisis moeilijk in te schatten'

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | Voorzitter Ben Tuithof van UDI'19/CSU heeft in een open brief aan alle leden laten weten dat de Udense vereniging dit seizoen aanzienlijk minder inkomsten zal genereren dan in andere jaren. De gevolgen van de coronacrisis zegt de preses 'moeilijk in te schatten'. "Gelukkig zijn we een financieel solide organisatie en hebben we de afgelopen jaren een sterk financieel beleid gevoerd. Dat geeft ons een beetje rust op de korte termijn in deze onzekere tijd", aldus Tuithof.

"Wij zijn en blijven in belangrijke mate afhankelijk van de continue toestroom aan middelen, zoals sponsorgelden, contributies maar ook de horeca-inkomsten in de kantine. Wij verwachten dat die laatste categorie opbrengsten zwaar onder druk komt te staan door de coronacrisis. Juist omdat er in de laatste maanden enkele grote evenementen op het programma stonden, waaronder de Eastern Open, de KNVB-bekerfinales en de traditionele Rommelmarkt van onze Supportersclub, genereren we dit seizoen fors minder inkomsten", verduidelijkt Tuithof.

'Contributie wordt geïnd'
De voorzitter van de 101-jarige Hoofdklasser vervolgt: "Ondertussen lopen onze vaste kosten gewoon door. Daar waar we deze kosten tijdelijk kunnen stopzetten zullen we dat ook direct doen en wordt onderzocht op welke wijze UDI'19/CSU aanspraak kan maken op de steunmaatregelen die de overheid heeft toegezegd. Ook daar is nog onzekerheid over. De uiteindelijke impact van de coronacrisis is op de financiën van UDI'19 is daarom nog moeilijk in te schatten maar we doen er alles aan om kosten te beperken en optimaal gebruik te maken van steunmaatregelen. De contributie over het komende kwartaal zal begin april bij onze leden worden geïnd. Dat is voor nu ook nodig. De komende periode zal steeds meer bekend worden hoeveel tijd er nodig is om het virus te bestrijden. Wij brengen de financiële impact van de coronacrisis voor UDI'19/CSU in kaart en doen daarover verslag in de jaarlijkse ledenvergadering. Alsdan betrekken we onze leden ook bij een mogelijk tekort of surplus en de keuze hoe hiermee om te gaan."

Meer berichten