SIOL-voorzitter Rob Hoffmann: 'Door het jubileumfeest nu uit te stellen, kunnen wij in 2021 een feest organiseren dat passend is bij de situatie van dat moment.'
SIOL-voorzitter Rob Hoffmann: 'Door het jubileumfeest nu uit te stellen, kunnen wij in 2021 een feest organiseren dat passend is bij de situatie van dat moment.'

SIOL stelt 75-jarig jubileumfeest uit en schrapt 2Brüder Cup: 'Ook seizoen niet meer hervatten'

  •   keer gelezen   Voetbal

KATWIJK/CUIJK | SIOL heeft besloten de viering van het 75-jarig jubileum, dat stond gepland voor 28 en 29 augustus, uit te stellen tot 2021. Aanleiding voor het uitstel is het coronavirus en de onzekerheden die de gevolgen van de uitbraak -ook als de maatregelen worden opgeheven- met zich meebrengen. De Katwijkse voetbalvereniging had vorige week al een streep gezet door het internationale jeugdtoernooi 2Brüder Cup.

"We hadden in het weekend van 28 en 29 augustus een prachtig programma voor jong en oud georganiseerd, maar we vinden het als bestuur op dit moment verstandiger om dit jubileum op een later moment te organiseren. De onzekerheid over hoe snel het normale leven na de corona-crisis weer op gang gaat komen, gecombineerd met de financiële consequenties die deze crisis ongetwijfeld ook voor onze club zal hebben, maakt dat wij deze keuze nu maken", aldus SIOL-voorzitter Rob Hoffmann. "Laat duidelijk zijn, SIOL is financieel gezond en SIOL kan een stootje hebben. Maar wij willen als bestuur er ook voor zorgen dat dit naar de toekomst toe gewaarborgd blijft, zodat we niet alleen ons 75-jarig jubileum kunnen vieren maar uiteindelijk ook de 100 jaar halen met elkaar! Door het jubileumfeest nu uit te stellen, waarbij er nog weinig kosten zijn gemaakt, kunnen wij in 2021 een feest organiseren dat passend is bij de situatie van dat moment."

'Seizoen niet hervatten'
Als het aan Hoffmann ligt, wordt het voetbalseizoen 2019-2020 niet meer hervat. "Gelet op alle omstandigheden zijn wij als bestuur van mening dat er niet meer gevoetbald kan worden. Aan de KNVB de schone taak om dit op een manier te regelen die recht doet aan een ieders belangen, hoe moeilijk dat ook zal zijn. Het zijn bizarre tijden, het corona-virus heeft ons stevig in de greep en dat zal de komende periode helaas nog wel even zo blijven. Zorgen over onze gezondheid, maar ook zorgen voor mensen wiens inkomsten nu ineens zijn weggevallen, zijn vele malen belangrijker dan voetbal."

Meer berichten