Volharding-trainer Johan Vullings is groot fan van Borussia Mönchengladbach.
Volharding-trainer Johan Vullings is groot fan van Borussia Mönchengladbach. Foto: Martijn Schwillens

Volharding-coach Johan Vullings een van de 'kartonnen fans' bij Borussia

Voetbal 1.640 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Wie vanmiddag goed oplet, kan Johan Vullings zien staan op de tribune bij Borussia Mönchengladbach tegen Bayer Leverkusen. De hoofdcoach van Volharding, tevens seizoenkaarthouder van de Bundesliga-club, is namelijk een van de 12.000 ‘Pappkameraden’, kartonnen beeltenissen van supporters die op de tribunes zijn gezet.

"Het is zowel als steun als protest bedoeld", zegt Vullings op de voetbalwebsite Bananenflanke. "Enerzijds tegen het spelen van wedstrijden zonder publiek. Dat vindt vrijwel niemand een goed idee. Anderzijds willen wij als supporters de club, het team en ook enkele lokale bedrijven helpen, want een deel van de opbrengst gaat naar bedrijven die het zwaar hebben vanwege de coronacrisis."
Vullings is al jarenlang seizoenkaarthouder van Borussia Mönchengladbach. Normaliter staat hij tussen de fanatieke aanhang op de Nordkurve. Door de corona-uitbraak moet hij zijn favoriete elftal noodgedwongen thuis vanaf de bank aan het werk zien. "Eerst was ik nog 'Der Hollander', maar nu kennen ze me als Johan", vertelde Vullings eerder al in interview met De Maas Driehoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant