FC De Rakt is gepromoveerd.
FC De Rakt is gepromoveerd. (Foto: Lars Braam)
update

FC De Rakt viert 'dik verdiende' promotie, Festilent krijg 'nee' te horen

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN/ZEELAND | FC De Rakt is gepromoveerd naar de vierde klasse. De Udenaren waren afgelopen seizoen verreweg de sterkste ploeg in de vijfde klasse E en zagen hun aanvraag voor promotie gehonoreerd worden door de KNVB. Festilent kreeg, ondanks een overtuigende koppositie in klasse 4H, een 'nee' van de bond te horen.

"We zijn hier natuurlijk erg blij mee", zegt FC De Rakt-coach Eus Marijnissen. "Ik had dit ook wel verwacht. We waren de beste ploeg en hebben deze promotie dik verdiend. Ik denk ook dat wij prima mee kunnen komen in de vierde klasse komend seizoen, zeker met de jongens die we erbij krijgen." Ook aanvoerder Bart Langenhuijzen is in zijn nopjes met de promotie. "Wij zijn hartstikke trots. We hebben samen met het hele team en staf een super seizoen gedraaid en dat is nu beloond!"
FC De Rakt zal in principe in de vierde klasse H de 'vrijgekomen' plek van SCV'58 gaan innemen. Die ploeg fuseert met GVV'57 en Estria en gaat op in EGS'20, dat uitkomt in de derde klasse. Hierdoor loopt Festilent promotie naar de derde klasse mis. De Zeelanders gingen fier aan kop in de vierde klasse H, maar omdat er geen plaatsen vrijkomen in de derde klasse, ziet Festilent promotie aan zich voorbij gaan. "Zuur", vindt Festilent-coach Edwin Peters.

Meer berichten