Logo kliknieuws.nl/uden
Wil Beijer: 'Veel mutaties bij Olympia'18'
Wil Beijer: 'Veel mutaties bij Olympia'18' (Foto: Peter Kuijpers)

Meeste veranderingen in 3D, bekenden blijven in 2F

  •   keer gelezen   Voetbal

Alleen het voormalige 2H heet komend seizoen weer 2F zoals dat ook het geval was in seizoen 2016-2017. De Klasse 3D, met meestal het nodige vuurwerk, ziet de slopershamer door deze klasse gaan. We kijken met uw welnemen over de schouder mee en wegen deze twee  mooie klassen die vrijdagmorgen online gingen bij de KNVB. De inkt was nog nat, maar wel opvallend de diverse en vooral snelle commentaren op twitter en Facebook.

Door: Peter Kuijpers

Wat opvalt in 2H is de onverwachte promotie van Berghem Sport waar we gelijk de enige mutatie bij de horens hebben. Opvallend is nieuwkomer CHC uit ’s-Hertogenbosch, fusieclub van Concordia. en Hertogstad. Buurman RKJVV bestaat niet meer. CHC wordt in ‘Bossche kringen’ weleens lacherig Concordia Hadouir Combinatie genoemd vanwege de trainer en drie spelers met die achternaam. CHC wil wel hogerop. Met Wesley Meeuwsen als nieuwe spits maak je inderdaad wel indruk. De overige ploegen zijn de zogenaamde ‘oude bekenden’. De mutaties heeft u uitgebreid kunnen lezen op deze site. Trainer Rob van der Ven van DAW zag het niet als een verrassing maar had ook rekening gehouden met een andere optie: “CHC in plaats van Berghem Sport is logisch. Er was nog een kleine kans dat de indeling totaal anders zou worden, maar deze lag wel het meest voor de hand. Op deze wijze kunnen we de competitie van vorig seizoen alsnog een soort van vervolg geven. Het kan mij niet snel genoeg augustus en september zijn, zodat we weer normaal kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen.”

Archieffoto van Wesley Meeuwsen die komend seizoen voor CHC uitkomt.

Koffieautomaat
Weinig veranderingen vindt onder anderen Wil Beijer trainer van Olympia’18. “Op basis van wat ik vorig jaar heb gezien denk ik dat Real Lunet een van de kampioenskandidaten is. Voor de rest is het nog moeilijk in te schatten welke club bovenin in de top vijf gaat spelen. Dit komt door de mutaties die sommige clubs toch hebben moeten ondergaan bij ons (Olympia’18) en Vianen Vooruit onder anderen. Heb er overigens wel weer zin in.” Een te verwachte indeling vindt trainer Joost Janssen van Venhorst: “Klopt, het is de indeling zoals ik verwacht had. CHC voor Berghem Sport. Een spannende competitie waarin je elke zondag top moet zijn om te winnen.” Volkel trainer Michiel Jans leek door het corona gebeuren gered van degradatie en was hét gesprek aan de koffieautomaat. We zien hem dezelfde mening uiten: “Tja, Indeling is ongeveer gelijk aan afgelopen seizoen. Leuke klasse. Ik ben blij dat we binnenkort weer echt kunnen starten. Heb dat wel erg gemist. Hopelijk kunnen we dit jaar een reguliere competitie spelen.” Niels Voet van Vianen Vooruit en Stef Sijbers van Heeswijk zien weinig verrassingen. Beiden zien hetzelfde en kijken eveneens, als veel collega’s, verlangend uit naar het begin van de competitie.

Uitdagend
In 3D heeft de grootste ‘slachting’ plaats gevonden. Maar liefst acht ploegen zien we niet meer terug. Waar de meest opvallende Meierijstad teams: Avanti’31 en Schijndel zijn. Ze zijn wél weer ingedeeld in 3C samen met Den Dungen, BMC en SCG’18 die allen vorig seizoen nog in 3D uitkwamen. Vooral trainer Henry van Wanrooy van Avanti’31 zal er niet ongelukkig mee zijn omdat de voor Avanti’31 belangrijke derby’s gewaarborgd zijn, wat overigens ook voor Schijndel van toepassing is. Trainer Marc van de Ven van Boekel Sport vindt het een grote verandering, maar wel uitdagend: “Dat is het zeker. Acht nieuwe ploegen voor ons waaronder drie ploegen uit Groesbeek! Er komt al langzaam wat informatie binnen over de minder bekende tegenstanders en gedurende de voorbereiding zullen we ons huiswerk wel verder gaan doen. We starten op 9 augustus met de voorbereiding en hopen ze snel mogelijk weer het niveau op te pakken waarmee we het afgelopen seizoen zijn geëindigd.” Gaby Kuijpers, trainer van FC Schadewijk maakt zich zorgen over de grote afstanden: "Man man andere eind van de wereld", grapt hij.Maarten van Vugt, trainer van Margriet uit Oss.

Voetbalhuwelijk
Voor trainer Maarten van Vugt van Margriet was het vorig seizoen allemaal nieuw. Dat is dit komende seizoen niet anders. “Ja ik zag het. Inderdaad weer alles nieuw, althans voor mij. Enerzijds vind ik het wel jammer, ik vond de Brabantse indeling van afgelopen jaar wel een mooie klasse. Veel onbekende teams dus we zullen zien, lastig om er nu al iets over te zeggen.” We zien Vitesse’08 uit Gennep weer terugkeren eveneens gered van degradatie door het corona. Er vanuit gaande dat bij de stand van staken de club met vijftien wedstrijden gespeeld en vijf punten weinig te makken had. Uit het noorden van Limburg komen SV United uit Wanssum en Ysselsteyn. SV United stond in 4E Zuid-2 als koploper negen punten los op DEV uit Arcen en is een klas hoger geplaatst. Ysselsteyn werd ook door de stakingsbel van Corona gered. De club was drager van de rode lantaarn met weinig perspectieven. Hapse Boys kwam gelijk aan Vitesse’08 terug uit het Oosten. Rood Wit is samen met Germania en Groesbeekse Boys een drietal dat uit het voetbalwalhalla Groesbeek komt. EGS’20 is een fusieclub die tot stand kwam middels het voetbalhuwelijk tussen Estria (Escharen), GVV’57 (Grave) en SCV’58 (Velp). De klasse 3D heeft dus een behoorlijke jas uitgedaan qua vertrouwde gezichten, wat niet wil zeggen dat het een zwakkere klasse zal worden, minder dan dat zelfs.

Tweede klasse F

CHC
DAW Schaijk
Emplina
EVVC
Heeswijk
Helvoirt
Olympia'18
Prinses Irene
Real Lunet
SVSSS
Venhorst
Vianen Vooruit
Volharding
Volkel


Derde klasse D
Boekel Sport
EGS'20
Excellent
Germania
Groesbeekse Boys
Handel
Hapse Boys
Margriet
Nooit Gedacht
Rood Wit
FC Schadewijk
SV United
Vitesse'08
Ysselsteyn

Derde klasse C Zuid-1

 
Alem
Avanti'31
BVV
BMC
DSC
DVG
Den Dungen
FC Engelen
Nijnsel/TVE
ODC
SCG'18
Schijndel/DeWit
TGG
Zwaluw VFC

Meer berichten