Logo kliknieuws.nl/uden
Matthijs van Nispen en Jordy Rondeel bij hun presentatie.
Matthijs van Nispen en Jordy Rondeel bij hun presentatie. (Foto: )

Superboeren voelen zich thuis bij TOP Oss

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Met Jordy Rondeel (25) en Matthijs van Nispen (22) heeft TOP Oss er twee ambitieuze nieuwelingen bij. Beide spelers komen over van De Graafschap en hopen in Oss op meer speeltijd dan in Doetinchem. Maar ze hebben nog een doel met hun nieuwe club. "Met deze groep gaan we voor de play-offs."

door Leon Voskamp

Rondeel was de laatste vijf jaar reservedoelman van De Graafschap. Aan zijn periode bij de Superboeren is nu als keeper een einde gekomen. Hij blijft overigens nog wel actief bij De Graafschap, waar hij hoofd jeugdscouting is en keeperstraining geeft aan diverse jeugdteams. "Ik heb mijn HBO-diploma op zak en vind het mooi dat ik deze functies kan combineren. Jobs die voor veel afwisseling zorgen."

Debuut
In Oss gaat hij de concurrentie voor een plekje onder de lat aan met Ronald Koeman jr.. Rondeel hoopt onder trainer Klaas Wels zijn debuut als profvoetballer te mogen maken. "Ik ben tijdens die vijf jaar De Graafschap altijd superfit en scherp geweest, maar de kans op mijn debuut heeft zich nooit voorgedaan. Natuurlijk ga ik in Oss voor een basisplaats en daar heb ik vertrouwen in. Mijn eerste gevoel van TOP Oss is heel goed." Van Nispen sluit zich bij de woorden van Rondeel aan. De aanvallende middenvelder verliet De Graafschap na een tijdperk van 13 jaar. "Tijdens het eerste gesprek voelde ik al een klik. Een warme club met fijne mensen. We zijn hier als nieuwkomers goed opgevangen. Het verhaal en de voetbalvisie van de directeur en trainers spreken me daarnaast aan. De faciliteiten hier zijn bovendien goed en er ligt een prima kunstgrasmat."

Carpoolen
Beiden komen in Oss meerdere bekenden tegen van hun tijd bij De Graafschap. De groep is zelfs zo groot dat de carpoolers over twee auto's verdeeld worden. Op social media wordt TOP Oss gekscherend ook wel De Graafschap 2 genoemd. "Het is leuk dat hier flink wat bekenden rondlopen. We hebben van hen ook goede verhalen over TOP Oss gehoord. Maar sowieso staat er een leuke en sterke groep. Er wordt hard gewerkt en het niveau is goed", zeggen beide nieuwelingen. Een duidelijk verschil met hun vorige club is er wel. Rondeel: "De Graafschap is een grote club waar altijd druk is. Of om te moeten promoveren of anders voor handhaving. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar je voetbalt. Als je op het veld staat, telt alleen de winst." Van Nispen: De sfeer is ook geweldig. Maar ik heb filmpjes van de supporters van TOP Oss gezien en die kunnen er ook wat van. Vooral de derby tegen FC Den Bosch lijkt me mooi om mee te maken."

'Revelatie'
Van Nispen kan volgens directeur Peter Bijvelds een revelatie in de eerste divisie worden. "Dat zijn mooie woorden. Ik leg de lat voor mezelf ook hoog. Het is aan mij om het waar te maken. Natuurlijk brengt het druk met zich mee, maar daar kan ik goed mee omgaan." Van Nispen ziet TOP Oss niet als eindstation. "Het belangrijkst is dat ik hier veel ga spelen. Ik focus me volledig op TOP Oss en wil me hier zo goed mogelijk ontwikkelen. Het zou mooi zijn om in de toekomst een stap hogerop te maken."

Meer berichten