Logo kliknieuws.nl/uden
Milan Raijmaekers: 'Ik verlaat Blauw Geel'38 met een goed gevoel'
Milan Raijmaekers: 'Ik verlaat Blauw Geel'38 met een goed gevoel' (Foto: Peter Kuijpers)

Aanvaller Milan Raijmaekers: ‘HVCH moet mijn doorbraak worden’

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL – Hij is pas 21, doorliep alle eerste jeugdteams bij zijn club Blauw Geel’38/Jumbo en werd tevens met al die teams kampioen. Deze opvallende curve stokte voor hem als aanvoerder en topscorer in het tweede team van de Veghelaren. Het belletje van HVCH trainer Roy de Haan was helder: “Ze wilde mij echt hebben. Dat gaf mij de overtuiging om het te doen.” Zegt Milan Raijmaekers. Een overigens moedige keuze van De Haan voor een speler van een tweede team, maar wie weet een slimme vondst voor zijn aanvallende plannen komend seizoen.

Door: Peter Kuijpers

Het is heerlijk toeven in de riante tuin van de familie Raijmaekers. Zus Joy, die een fervent en talentvol kickboxer is, volgt het gesprek in de luwte: “Ik neem even rust. Geen trainingen en geen wedstrijden. Na de zomervakantie gaan we er weer vol op los.” Raijmaekers werkt in het schoonmaakbedrijf van zijn vader Erik en lijkt logisch de opvolger later. “Dat is wel de bedoeling. We zijn met RCS (Raijmaekers Cleaning Service) een modern gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Daar ligt buiten het voetbal mijn uiteindelijke toekomst. In januari bevalt mijn vriendin Noëlle van onze baby. Haar vader (John van de Donk red. )is nog mee met me op gesprek geweest in Heesch. We hebben een huis gekocht in Veghel waar we dan naar toe verhuizen. Maar daar is nog veel te doen, dus verveel ik me niet. Wel leuk om te doen en naar uit te kijken.”

HVCH
Het voetbal levensverhaal heeft een gelijkmatig verloop voor ons onderwerp en begon bij de F-afdeling. “Klopt, ik ben bij de jongsten begonnen en altijd in selectieteams gespeeld. Tevens met elk team kampioen geworden, trainer was toen Lionel Saidjan. Met JO 19-1 zijn we weer naar de derde divisie gepromoveerd. Na mijn overstap naar de senioren ben ik daar nog twee seizoenen leider geweest bij trainer Vincent van den Broek.” Zoals al gezegd vlakte de strakke opgaande lijn af bij het bereiken van de senioren. Het lijkt een teleurstelling gezien het grote verwachtingspatroon. Raijmaekers vervolgt: “Nou een teleurstelling vind ik iets te zwaar. Ik keek als jeugdspeler al op tegen zo’n eerste selectie en dacht dat wil ik ook. Dat dit tot op heden niet is gelukt is jammer, maar daar zou ik het tweede team tekort mee doen. Ik heb daar veel gescoord en met plezier gevoetbald op een goed niveau. Ik heb ook even getwijfeld of ik niet in de nieuwe opzet van onder 23 mee zou gaan spelen. Ik ben 21 en zou nog één seizoen mee kunnen doen. Maar uiteindelijk is de keuze voor HVCH beter voor mij en de uitdaging veel groter. We hebben begin juli al een paar maal getraind als kennismaking en dat is goed bevallen. Een grote club met een prachtige accommodatie een hoofdveld op gras dat vooral staat me bijzonder aan.” En een fanatieke supportersschare! “Dat hoorde ik, het publiek staat dicht op het veld dat geeft altijd een prima sfeertje.”

Kompanen
Bij HVCH is de bezem stevig door de eerste selectie gegaan. De club verwelkomt vijf nieuwe spelers: Ian van Haveren (amateurs N.E.C.), Jan van de Haterd (Jong FC Den Bosch), Joël van den Berg (Berghem Sport), Desny Royendijk (Gemert), Milan Raijmaekers (Blauw Geel'38). Vanuit de jeugd komen Maarten van Orsouw en Christ Heijmans. Met Marco van Lokven (Nulandia), Mike van Nuland (doelman, lager team), Brian Vialle (doelman, TOP) en Jordy Veld (Best Vooruit) vertrekken er wel een aantal bekende spelers. Fatih Cakici en Freek van Eembergen stopten ook, maar die speelden niet waar Van Eembergen al eerder in het seizoen zijn tas inleverde. Raijmaekers: “Ik denk dat Van Haveren en Van de Haterd mijn kompanen in de aanval worden. Ik heb er in Veghel aan mogen ruiken in de voorbereiding en zelfs mee op trainingskamp geweest en wat oefenwedstrijden gespeeld, maar in Heesch moet het gaan lukken. Ik wil eerste spits worden anders had ik beter in Veghel kunnen blijven en bij O-23 kunnen gaan spelen. Ik ga er in ieder geval vol voor.”

Stinkende best
Op 4 augustus hervat HVCH de training met een stevige voorbereiding op de competitie. De club wil eindelijk de stap maken waar het ooit zo dichtbij was. De eerste klasse KNVB is een behoorlijk niveau wat kerels eist: “Ik denk dat het veel meer om duelkracht gaat. Echte mannen met slim voetbal. Het is een behoorlijk niveau. Het leuke is dat ik oud team- en clubgenoten tegenkom. Rolf van den Boogaart en Pieter Verbruggen bij Rhode en Emiel van der Sanden bij Erp.” Raijmaekers verlaat Blauw Geel’38 met een goed gevoel: “Ik heb hier altijd mijn stinkende best gedaan. Dat verwijt kan mij niemand maken. Dat het niet gelukt is, althans het hoogste, is jammer maar kijk mezelf vol trots in de spiegel aan. Ik verlaat een leuke club waar ik zeker nog eens terug zal keren in de verre toekomst op welk niveau dat dan ook is.” Zegt targetspits Milan Raijmaekers, we gaan van hem horen.

Meer berichten