Henry van Wanrooy trainer van Avanti’31 is goed op dreef in de beker
Henry van Wanrooy trainer van Avanti’31 is goed op dreef in de beker (Foto: Peter Kuijpers)

De bal rolt weer in de regio Meierijstad

  •   keer gelezen   Voetbal

Het was wel even wennen: voetbal om het ‘eggies.’ Op 8 maart werd er voor het laatst afgetrapt. Het covid-19 virus plaatste hierna het voetbal op een zijspoor. Het verloop is bekend, maar afgelopen weekend ging de bal weer aan het rollen. Weliswaar nog met bekervoetbal, maar wél een leuke amuse op de komende competitie die voor teams lager dan de Hoofklasse op 20 september van start gaat. De Divisionisten en Hoofdklassers starten komend weekend al. We maken een overzicht over het bekerprogramma

Door: Peter Kuijpers

Voetbalclub Rhode is in de districtsbeker goed begonnen. In Schaijk, tegen een klasje lager spelend DAW, werd het 1-4 zege voor het team van trainer Hans Lathouwers. Simon van de Wetering en Geert Oerlemans brachten de club voor rust op 0-2. In de tweede helft bleven de bezoekers uit Sint Oedenrode heersen. Joep van de Mortel en Mark van der Zanden bepaalden de 4-0 waar de spreekwoordelijke eer voor DAW was met een tegentreffer. Zondag krijgt het bekeravontuur een vervolg op de eigen Neul. Op bezoek komt uit Goirle de oeroude vereniging V.O.A.B. (Van Onder Af Begonnen) De ploeg uit Midden-Brabant won zondag haar bekerduel eveneens. Met dikke cijfers werd het immer ambitieuze Roda Boys uit de Bommelerwaard aan de kanten geschoven. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Verhaag voor aanvang.

Heeswijk – SV Venray
Voetbalclub Heeswijk deed het prima door in het diepe Limburg een puntje weg te slepen bij FC Geleen Zuid. We hoorden dat Turgay Arslan, die in Heeswijk aan zijn nieuwe voetballeven is begonnen, scoorde voor zijn team. Heeswijk was bij vlagen veel sterker en zag dat beloond met doelpunt van Arslan. De thuisclub perste er nog een offensief uit en zag dat in de 88e minuut alsnog beloond met de gelijkmaker. Zondag komt eersteklasser Venray naar Sportpark Balledonk dat donderdag (3-9) pas zijn eerste wedstrijd speelt. In Heeswijk geeft scheidsrechter Babat om 14.30 uur het sein tot voetballen.


Turgay Arslan hier nog in VOW tenue heeft zijn eerste doelpunt binnen liggen bij Heeswijk

Herpinia – Avanti’31
Het coronavirus heeft zich weer teruggetrokken bij Avanti’31, althans de club heeft het naar verluidt onder controle. De club van trainer Henry van Wanrooy is zondag het bekerverhaal goed begonnen. Op eigen veld (adel verplicht) werd met 3-0 gewonnen van plaatsgenoot WEC. Als het zondag wint van vierdeklasser Herpinia staat de poort van de volgende ronde voor de gedoodverfde favoriet wagenwijd open. Ollandia, dat al van Herpinia verloor, lijkt na één wedstrijd al uitgeschakeld voor deze districtsbeker. Op Wilgendaal, in het pittoreske Herpen, fluit scheidsrechter Driessen om 14.30 uur voor aanvang.

Maaskantse Boys – Schijndel/De Wit
Het spreekt voor zich dat voetbalclub Schijndel in deze groep 2 09 de te kloppen favoriet is. De 4-0 winst op vijfdeklasser WHV lag in de bekende lijn der verwachtingen. Zondag gaat de reis naar Maren-Kessel wat de hengelaars onder de Schijndel-getrouwen zullen herkennen als een uitstekende vis plek aan de boorden van de Maas. Voetballend mogen de Schijndelaren geen problemen ondervinden. Ook hier staat bij Schijndelse winst de poort naar de volgende ronde eveneens wagenwijd open. Wellicht kan Avesteyn deze redactionele grootspraak afstraffen door volgende week als het uit bij Schijndel speelt te winnen. Op Sportpark de Liesdaal fluit scheidsrechter Ron Kerkhof zondag om 14.00 uur voor aanvang.

Nijnsel/TVE – RKVVV Keldonk
Mooie poule voor Nijnsel dat volgens de kenners de beste papieren heeft om als eerste te eindigen in deze poule. Dit gebaseerd op scorebord journalistiek door trainer Co Adriaanse ooit de wereld in gespuid. Een uitspraak overigens die door ‘Van Dale’ in het befaamde woordenboek is opgenomen. Maar van RKVVV Keldonk, FC Uden en SCMH (laatste nog een struikelsteentje) moeten de Nijnselaren kunnen winnen en zich plaatsen voor de eerste afvalronde op 15 november. SCMH won met 1-3 van RKVV Keldonk op de Koulberg en speelt zondag thuis tegen FC Uden. Op 13 september thuis de alles beslissende wedstrijd tegen Nijnsel. Beiden moeten dan wel hun andere poulewedstrijden blijven winnen. Het wordt spannend in Groep 2 10.

VOW – EGS’20
De ploeg van de Vonders is het bekeravonduur gestart met een 5-0 zege bij SBV in Haren. Zondag komt het spiksplinternieuwe EGS’20 een derdeklasser en fusieclub tussen GVV’57, SCV’58 en Estria. Overigens niet de hoek waar de Zijtaarders vaak speelden. Een mooie ontmoeting en leuke test voor trainer Jordy van Boxtel of zijn team de progressie waar kan maken waar hij zelf zo van overtuigd is. VOW laat een stevige oefenperiode achter zich en heeft veel snelheid in de ploeg. Wie weet dat nestor Bart van de Laar daar nog een kwalitatieve aanvulling aan kan geven. Op De Vonders fluit scheidsrechter Mark Kolenberg om 14.30 uur voor aanvang.

VOW ligt op koers voor de districtsbeker, zondag zware kost met fusieclub EGS'20

Stiphout Vooruit – Boerdonk
Boerdonk had ook wel eens een jaar dat het niet inschreef voor de districtsbeker van de KNVB. Dit seizoen zijn ze er gelukkig weer bij en begonnen met een 0-2 nederlaag tegen de reserves van Erp. De uiteindelijke winnaar. Boerdonkers zijn ijdele mensen, maar geen wensdenkers. Overleven in de voorronden van de districtsbeker is voor de club in het zwart en geel geen haalbare kaart. Wel leuk om eens te kunnen spelen tegen hogere teams. Zondag bijvoorbeeld als op klassieke voetbaltijd om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen de één klasse hoger spelende vierdeklasser Stiphout Vooruit. John Pennings uit Geffen is hier de scheidsrechter.

Erp snel weer thuis van KNVB beker Voor Erp geen harde kennismaking met het KNVB bekervoetbal. In Barendrecht op Sportpark De Bongerd was het twee klassen verschil tussen de teams significant aanwezig. De Erpenaren die speelden zonder de sterkhouder Yoeri Vissers. De spelmaker van Erp ligt even in de lappenmand en wacht op een MRI-scan. Het avontuur was dus van zeer korte duur. “Ze waren echt drie maten te groot voor ons. Daarom heb ik alle spelers speelminuten gegeven” ,aldus trainer Jurgen van Wanrooij die met 5-0 kansloos verloor. Zaterdag speelt Erp uit bij Heeze uit Zuid II. Scheidsrechter Ron Meijers fluit om 18.00 uur af op Sportpark Het Lambrek in Heeze. Hier is de inzet een plek op 15 november in de afvalronden van de districtsbeker.

Meer berichten